Hoşgeldiniz. Unutmayın, çok istiyorsanız mutlaka bir yolu vardır.!

G.antep Usulü Yuvarlama tarifi ve hazırlaması G.antep Usulü Yuvarlama tarifi ve hazırlaması: MALZEMELER 500 gr parça kuzu eti 250 gr çig köftelik kiyma 2 su
  • 5 üzerinden 5.00   |  Oy Veren: 2      

  1. Sponsorlu Bağlantılar


    G.antep Usulü Yuvarlama tarifi ve hazırlaması

    Sponsorlu Bağlantılar




    G.antep Usulü Yuvarlama tarifi ve hazırlaması


    G.antep Usulü Yuvarlama tarifi ve hazırlaması:
    MALZEMELER
    500 gr parça kuzu eti
    250 gr çig köftelik kiyma
    2 su bardagi pirinç
    1 su bardagi nohut (Geceden islatilip pisirilmis)
    1 kg süzme yogurt
    1 çay kasigi karabiber
    1 çay kasigi tuz
    1 adet yumurta
    1 çorba kasigi tereyagi
    ½ çay kasigi nane
    YAPILIŞ TARİFİ
    Pirinci islatip yikadiktan sonra robottan geçirin Ardindan pirinci çig köftelik et, tuz ve karabiberle iyice yogurun.Yuvarlanabilecek bir hamur elde ettikten.
    G.antep Usulü İçli Köfte tarifi ve hazırlanışı:
    Malzemeler
    Hamuru için;
    2,5 su bardağı içli köftelik bulgur
    4 adet küçük haşlanmış patates (mandalina büyüklüğünde)
    1 yumurta
    1 orta boy soğan
    1 yemek kaşığı domates salçası
    kişniş, tuz
    Ilık su
    İçi İçin
    250 gr. kıyma
    3 adet orta boy soğan
    yarım demet maydanoz
    yarım çay bardağından biraz fazla sıvıyağ
    karabiber, tuz
    Üzeri için
    2 yumurta sarısı
    Yapılışı
    Bulguru yoğurma kabına alın. Patatesleri çatal yardımıyla ezip bulgura ekleyin. Soğanı rendenin en ince tarafıyla rendeleyin. Yumurtayı, domates salçasını, tuzu ve kişnişi ekleyip malzemeleri iyice harmanlayın. Azar azar su ekleyip yoğurmaya devam edin. Hamuru çok fazla yoğurmanız gerekiyor) Hamurun tadına bakın. Eğer dişlerinizin altında gıcırdıyorsa olmamış demektir. Yumuşayana kadar iyice yoğurun.
    3 adet orta boy soğanı incecik doğrayarak yağda kavurun. Soğanlar hafif öldükten sonra kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin. Karabiber ve tuzunu koyup, pişince maydanozunu ilave edip soğumaya bırakın.
    Hamuru ikiye bölerek yarısını yağladığınız küçük fırın tepsisine veya benim yaptığım gibi borcam kabın içine ince bir tabaka halinde yayın. İç malzemesini koyup tepsiye iyice yayın. Kalan hamuru önce tezgahın üzerinde elinizle açıp tepsiye yerleştirin. (Size tavsiyem, tezgahı çok hafif ıslatıp kalan hamuru 3 parçaya bölün. Her parçasını elinizi ıslatarak tezgahta tepsinin üçte biri büyüklüğünde açıp tepsiye yerleştirin. Böyle çok daha kolay oluyor.
    Son olarak üzerine yumurta sarısı sürün. 250 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Pişince karelere bölüp servis yapabilirsiniz.


    Kısaca Benzer Konulara da Bakmalısın

  2. Ev Usulü Karışık Pide Tarifi - Ev Usulü Karışık Pide Nasıl Yapılır
  3. Acılı antep ezme tarifi
  4. Antep baklavası, Baklava nasıl yapılır, baklava tarifleri, Antep baklavası nasıl yapılır,
  5. pasta tarifi antep fıstıklı un kurabiyesi yapılır tarifi yapılışı
  6. İçli Köfte (G.Antep Usulü)
  7. Paylaş Facebook Twitter Google


  8. Sponsorlu Bağlantılar

 

 

<b>Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin</b> Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin


:

Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
akrostiş şiirmektup örnekleri