Hoşgeldiniz. Unutmayın, çok istiyorsanız mutlaka bir yolu vardır.!

Malatya usulü içli köfte tarifi Hamur Malzemeleri: 1 kg koftelik bulgur 1/2 kg yagsiz kiyma (en az 2-3 kere cekilmis olmali) 1 yemek kasigi tuz
  • 5 üzerinden 5.00   |  Oy Veren: 1      

  1. Sponsorlu Bağlantılar


    Malatya usulü içli köfte tarifi

    Sponsorlu Bağlantılar




    Malatya usulü içli köfte tarifi

    Hamur Malzemeleri:

    1 kg koftelik bulgur
    1/2 kg yagsiz kiyma (en az 2-3 kere cekilmis olmali)
    1 yemek kasigi tuz
    5-6 bardak su

    Ic Malzemeleri:

    1/2 kg kuru sogan (4-5 adet)
    1/2 kg yagli kiyma
    125 gr margarin
    1 cay bardagi sivi yag
    Karabiber, tuz

    Tirit Malzemeleri:

    1 adet kuru sogan
    1 yemek kasigi salca
    1/2 su bardagi sivi yag
    1 su bardagi haslanmis nohut

    Oncelikle ic malzemesini hazirlamak icin soganlari yemeklik

    dogruyoruz,


    Margarin ve sivi yag ile soganlari pembelesene kadar kavuruyoruz. Daha sonra kiymayi ekleyip, kiyma tam pisene kadar kavurmaya devam ediyoruz. Ocaktan alip tuzunu ve karabiberini ilave ediyoruz. Ic malzemesinin soguk hatta donmus olmasi gerekli. O nedenle ic malzemesini onceden hazirlayip buzdolabinda donduruyoruz.





    Bulgur, tuz ve kiymayi karistirip azar azar su ilave ederek hamur hazirliyoruz. Hamuru yogurmasi en az 45 dakika kadar olmali cunku ancak bu sekilde bulgurlarin sisip kiyma ile butunlesmeleri saglaniyor. Eger robotunuz varsa malzemeleri biraz suyla karistirdiktan sonra robota alip azar azar su ilave ederek bir sure yogurabilirsiniz. Aam en sonunda mutlaka el ile de 5-10 dakika yogurmalisiniz. Eger hamur kolayca icli kofte seklinde oyulabiliyorsa, hamurun kivami tam olmus demektir. Hamurdan ceviz buyuklugunde parcalar kopararak, yukaridaki fotografta goruldugu gibi oyuyoruz. Icine kiymali ic malzememizden koyup elimizde kapatiyoruz. Bu isleme ic malzemesi bitene kadar devam ediyoruz. Kalan hamuru nohut buyuklugunde yuvarliyoruz.


    Buyuk bir tencerede salcali suyumuzu hazirliyoruz. Aynen Lahana koftesinde oldugu gibi. Tek fark suyu kaynadiktan sonra nohutlari ilave ediyoruz. Daha sonra icli koftelerimizi yani analari ve yuvarlaklari yani kizlari ekliyoruz. Su kayandiktan sonra 3-4 dakika icinde kofteler pisiyor. Daha fazla kaynatmayin yoksa kofteler dagilabilir. Anali kizli kofteyi sicak ve sulu olarak servis ediyoruz. Afiyet olsun.


    Kısaca Benzer Konulara da Bakmalısın

  2. Urfa Usulü Yumurtalı Çiğ Köfte Tarifi, Nasıl Yapılır
  3. Malatya Usulü Tarhana Çorbası Tarifi, Nasıl Yapılır
  4. Malatya Köfte Tarifi
  5. İçli köfte,patatesli içli köfte, degişik içli köfte tarifleri nasıl yapılır resimli tarif
  6. İçli Köfte (G.Antep Usulü)
  7. Paylaş Facebook Twitter Google


  8. Sponsorlu Bağlantılar

 

 

<b>Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin</b> Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin


:

Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
akrostiş şiirmektup örnekleri