Hoşgeldiniz. Unutmayın, çok istiyorsanız mutlaka bir yolu vardır.!

Kete Tarifi Malzemeler • 1 su bardağı süt • 1 su bardağı su • 1 su bardağı tereyağı ve sıvı yağ karışımı • Aldığı kadar

  1. Sponsorlu Bağlantılar


    Kete Tarifi

    Sponsorlu Bağlantılar




    Kete Tarifi

    Malzemeler
    • 1 su bardağı süt
    • 1 su bardağı su
    • 1 su bardağı tereyağı ve sıvı yağ karışımı
    • Aldığı kadar un
    • 20 gr yaş hamur mayası
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    Ketenin içi:
    • 2 su bardağı un
    • 1 su bardağı sıvıyağ

    ,
    Kete Tarifi
    1- Bir kapta ılık sütle maya eritilir. Tuz, ılık su ve biraz da un ilave edilip çırpılır. Mayalandırılır. Mayası gelince yeterince un ilave edilerek kulak memesi yumuşaklığında yoğrulur. Üzeri örtülüp tekrar mayalanmaya bırakılır.
    2- Hamur 8 eşit parçaya bölünür. Her parça oklava ile büyükçe açılıp tereyağıyla yağlanır.
    3- 4 yufka üst üste konup araları yağlanır. Yufkalar 4′e bölünüp her parçaya kavrulmuş undan konarak 4 tarafından dikkatlice kapatılıp yuvarlak hale getirilir. Elle hafifçe bastırılarak pide şekline getirilip yağlanmış tepsiye yerleştirilir.
    4- Bir tepsiye 4 tane pide yapılıp yerleştirilir. Yarım saat mayalandırılıp üzerine bol yumurta sarısı sürülüp, kızgm fırına verilir. Geri kalan 4 pide de aynı şekilde yapılıp tepsiye dizilir ve pişirilir.


    Kısaca Benzer Konulara da Bakmalısın

  2. Soğuk Domatas Salatası Tarifi Ramazan sofranızı tamamlayaçak salata tarifi
  3. Resimli Cevizli Kete Tarifi Yapılışı
  4. Resimli kete yapımı, kete nasıl yapılır?
  5. İkindi Çayınıza Özel Tarifler, Peynirli Ekmekçikler, Kete
  6. Elma öpücüğü tarifi, Elmalı öpücük tarifi, Elmalı şey tarifi, Elmalı tatlı tarifleri
  7. Paylaş Facebook Twitter Google


  8. Sponsorlu Bağlantılar

 

 

<b>Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin</b> Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin


:

Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
akrostiş şiirmektup örnekleri