Hoşgeldiniz. Unutmayın, çok istiyorsanız mutlaka bir yolu vardır.!

Ekmek tarifleri İtalyan ekmeği Malzemeler: * 1 + üçte bir su bardağı ılık su * 1 yemek kaşığı kahverengi şeker * 1 + yarım tatlı

  1. Sponsorlu Bağlantılar


    Ekmek tarifleri

    Sponsorlu Bağlantılar







    Ekmek tarifleri

    İtalyan ekmeği




    Malzemeler: * 1 + üçte bir su bardağı ılık su * 1 yemek kaşığı kahverengi şeker * 1 + yarım tatlı kaşığı tuz * 1 + yarım tatlı kaşığı zeytinyağı* 4 su bardağı un * 1 paket (8-10 gram) instant maya Ayrıca : * 1 adet yumurta * 1 yemek kaşığı su * 2 yemek kaşığı mısır unu
    Hazırlanması: * Hamur malzemelerini karıştırarak hafif elinize yapışan bir ekmek hamuru hazırlayın ve yaklaşık 1 saat dinlendirin. (Eğer ekmek makinanız varsa malzemeleri makinanızın sırasına göre kabınıza koyun ve hamur ayarında çalıştırın.) * Sürenin sonunda ekmeğinizi makinadan veya dinlendirdiğiniz kabın içinden çıkartıp (hamur kaba yapışabilir, sorun değil) hafif unlanmış tezgaha alın. * Çk az yoğurup hamuru 2 parçaya ayırın. Ayırdığınız her bir parçaya elinizle dikdörtgen olacak şekilde açıp uzun köşeleri birbiri üzerine katlayın. * Fırın tepsinize 2 yemek kaşığı mısır ununu serpin. Ekmek hamurlarını katladığınız yeri alta gelecek şekilde tepsiye alın. Üzerlerini nemli bir bezle örterek 40 dakika dinlendirin. 40 dakikanın sonunda bezi kaldırın. * Fırını 190 C’ye getirin. Arka köşelerinden birine fırına dayanıklı bir kap içinde kase kaynar su koyun. Yumurtayı suyla çırpıp fazla bastırmadan ekmeklerin üzerine sürüp fırına verin. Yaklaşık 30-35 dakika pişirin. * Piştikten sonra çıkarıp tekrar üzerlerine bez örtün. Bir müddet bekletip servis yapın.


    Kısaca Benzer Konulara da Bakmalısın

  2. İlginç Sos Tarifleri, Izgara Etlere Değişik Sos Tarifleri, İspanyol Sos Tarifleri
  3. Çikolata soslu tavuk göğsü, pasta tarifleri, denenmiş pasta tarifleri, harika pastalar, le
  4. Sadrazam lokumu, pasta tarifleri, denenmiş pasta tarifleri, harika pastalar, lezzetli tatl
  5. Ağlayan pasta, pasta tarifleri, denenmiş pasta tarifleri, harika pastalar, lezzetli tatlıl
  6. Ekmek Hakkinda - Ekmek Nasıl Yapılır - Ekmek tarihinden bilgiler
  7. Paylaş Facebook Twitter Google






  8. Sponsorlu Bağlantılar




    köy ekmeği




    Malzemeler: * 1 su bardağı ılık su * 1 yemek kaşığı instant kuru maya * 1 tatlı kaşığı tuz * 2 yemek kaşığı + 2 tatlı kaşığı toz şeker * 4 su bardağı un * 1 yemek kaşığı + 1 tatlı kaşığı sıvıyağ
    Hazırlanması: * Fırını 200 C’ye ısıtıp kapatın. Geniş bir kabın içinde ılık su, maya, tuz, yağ, şeker ve 2 su bardağı unu karıştırın. Kabınızın üzerini streçleyip fırında karışım 2 katı olana kadar bekletin. * İki katına çıkınca azar azar 2 su bardağı unu ekleyip iyice yoğurun. * Hamuru yağlanmış bir kaseye alıp çevire çevire her yanının yağlanmasını sağlayın. Üzerini örtüp tekrar fırına alıp iki katı kabartın. * Hamuru hafifçe yoğurup ekmek şekli verin ve dikdörtgen kek kalıbınıza yerleştirip kapalı fırınınızda kabartın. 175 C’de 35-45 dakika pişirin. Kalıptan çıkardıktan sonra bir beze sararak ılıtın.




  9. Aradığınız Bilgiyi Bulamadıysanız Üye Olmadan
    BURAYA Tıklayarak Sorunuzu Düzgün Bir Başlık ile Yazabilirsiniz.
  10. tarhunlu ekmek




    Malzemeler: * 1 su bardağı un * 1 yemek kaşığı kurutulmuş tarhun * 1 tatlı kaşığından biraz az tuz * 2,5 su bardağı kepekli un * 1 paket instant toz maya * 1,5 su bardağı yoğurt
    Hazırlanması: * Unları, tuzu, tarhunu ve mayayı karıştırın. Unun ortasını açıp yoğurdu ekleyin. Hamuru, arada ihtiyaca göre yoğurt veya un ekleyerek yoğurun. * Yoğurduğunuz hamuru yarım saat dinlendirin. (Yoğurma ve dinlendirme kısmını varsa makinede de yapabilirsiniz.) * Dinlendirdikten sonra hafifçe yoğurup yuvarlak şekil verin ve tepsiye alın. Sıcak bir yerde 20 dakika kadar bekletin. Fırını 250 C’ye getirin. * Ekmeğinizin üzerine keskin bir bıçakla artı işareti atın. 10 dakika pişirip ısıyı 200 C’ye getirin. Yaklaşık 25 dakika daha pişirip fırından çıkartın. * Biraz ılınınca kesip servis yapın. (Sıcakken kesince içi hamur oluyor.)



  11. fesleğen soslu ebruli ekmek




    Malzemeler: * 140 ml (5/8 su bardağı) süt * 150 ml (2/3 su bardağı) su* 1,5 tatlı kaşığı toz şeker * 1,5 tatlı kaşığı tuz * 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı* 4 su bardağı un * 1,5 tatlı kaşığı instant maya 7 yemek kaşığı pesto sosuNot: * Ölçüler ekmek makinesinin ölçü kaplarına göredir. Pesto Sosu : * Bu sosu dilerseniz kendiniz de hazırlayabilirsiniz. 75 gr fesleğen yaprağını, 1 diş sarımsağı, 2 yemek kaşığı dolmalık fıstığı, tuzu, karabiberi ve 90 ml (yarım bardaktan biraz az) zeytinyağını bir havanda dövün veya blendırdan geçirin. Üzerine 50 gr parmesan (veya sert kaşar) peyniri rendeleyin. Sosu 2 hafta buzdolabında saklayabilirsiniz.
    Hazırlanması: * Ekmek hamurunu hazırlamaya başlamadan yarım saat önce sütü buzdolabından çıkartıp oda sıcaklığına getirin. Suyu, zeytinyağını ve sütü ekmek kabına boşaltın. * Üzerini tamamen kaplayacak biçimde unu serpin. Şekeri ve tuzu karşılıklı köşelere dökün. Ortasını hafifçe açarak mayayı dökün. * Makinenizi hamur moduna getirin. (Pişirmeyecek sadece hamuru hazırlayacak.) Bu arada kek kalıbınızı yağlayın. * Hamuru hazırlayınca kalıptan çıkarın. Hafifçe üzerine bastırıp 2 cm kalınlığında bir dikdörtgen elde edecek şekilde açın. (Eğer açmakta zorlanırsanız üzerini streçleyip birkaç dakika bekletin.) * Pesto sosunu hamurun üzerine kenarlarda 1cm boşluk bırakacak şekilde yayın ve hamuru uzun kenarından sarın. Kenarları altına katlayıp kek kalıbınıza yerleştirin. Üzerini yağladığınız bir streçle kapatıp sıcak bir yerde, hamur iki katına çıkana kadar bekletin. (~45 dk) * Fırını 220 C’ye getirin. Streçi çıkartıp hamurun üzerini yağlayın. Keskin bir bıçakla verev kesikler yapın. Diğer kenardan da kesikler yaparak baklava şekli elde edin. Üzerine varsa deniz tuzu serpin. 25-30 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.



  12. yoğurtlu ekmekler




    Malzemeler: Küçük Ekmek İçin : * 2/3 (üçte iki) su bardağı su * 1 + 3/4 (dörtte üç) su bardağı un * 1 + 1/3 (üçte bir) su bardağı tam buğday unu * 1/3 (üçte bir) su bardağı kepekli un * 1 tatlı kaşığı tuz * Yarım su bardağı yoğurt * 1 yemek kaşığı sıvıyağ* 1 yemek kaşığı pekmez * 3/4 (dörtte üç) tatlı kaşığı instant maya Orta Ekmek İçin : * 3/4 (dörtte üç) su bardağı su * 2 + 1/3 (üçte bir) su bardağı un * 1 + 3/4 (dörtte üç) su bardağı tam buğday unu * Yarım su bardağı kepekli un * 1,5 tatlı kaşığı tuz * 3/4 (dörtte üç) su bardağı yoğurt * 1,5 yemek kaşığı sıvıyağ* 2 yemek kaşığı pekmez * 1 tatlı kaşığı instant maya
    Hazırlanması: * Makinaya suyu, yoğurdu, yağı ve pekmezi koyun. * Unları ve tuzu sıvı karışımın üzerini tamamen kapatacak şekilde serpin. * Unun ortasını hafifçe açarak (ancak suya ulaşmayacak şekilde) mayayı ortaya dökün. Normal ekmek ayarı, küçük ekmek seçeneğinde pişirin.



  13. yoğurmadan ekmek




    Malzemeler: * 3 su bardağı un * 1 + dörtte bir su bardağı ılık su * Yarım çay kaşığı toz instant maya * 1 tatlı kaşığı tuz
    Hazırlanması: * Unu geniş bir kaba dökün. Dilerseniz eleyin. Üzerine mayayı ve tuzu serpin. * Suyu azar azar ilave edin. Az gelirse dörtte bir bardak su daha ilave edin. Tahta bir kaşıkla iyice karıştırarak kaşığa yapışan ama çok sulu olmayan bir karışım elde edin. * Kasenin üzerini streçleyerek mutfak tezgahında 12-20 saat bekletin. * Ertesi gün ekmek tahtanızı unlayın. Elinizi ıslatın ve kasedeki karışımı tahtanın üzerine alın. Kenarlarını alta katlayarak düzgün bir daire elde edin. * Unlanmış bir mutfak bezine sararak yüksek ve dar (ben mikser kasesini kullandım) bir kasede 1 veya 2 saat bekletin. * Pişirmenize yarım saat kala fırına girebilen bir tencerenizi 235 C fırında kapağı kapalı olarak bekletin. Tencerenin fırına girebilen, plastik kenarları olmayan bir tencere olmasına dikkat edin. (Ben turuncu döküm tenceremi kullandım. Kapağındaki plastik ısıya dayanabiliyor.) * Tencere ısınınca fırından çıkartın. Hamurunuzun düzgün kısmı alta gelecek şekilde tencereye alın. Kapağı kapalı olarak 235 C fırında yarım saat, ardından kapağı açık olarak 15 veya 20 dakika pişirin. * Pişince ılınmasını bekleyip ılınırken çıkardığı çatırdama seslerine kulak verin. İyice soğuduktan sonra kesin.



  14. alman ekmeği




    Alman Ekmeği nasıl yapılır Alman ekmeği malzeme listesi 500g un 1 kase ılık su1 paket (42g) yaş maya (yaşmaya yoksa 1 paket kuru maya) 1 kesme şeker 1 tatlı kaşığı tuz (ben bir tutam kullandım) 2 yemek kaşığı zeytinyağı1 yumurta üzerine çörek otu veya susam
    Alman Ekmeği hazırlanması:
    1. mayayı ve kesme şekeri ılık suda eritin. 2. unu bir kaba alın. ortasını havuz gibi açın. açtığınız havuzun kenarlarına tuzu serpin.3. mayayı unun ortasına boşaltın. bir yandan yoğururken diğer yandan yavaş yavaş zeytinyağını ve yumurtayı ekleyin. 4. hamuru iyice yoğurup üzerine bir bez örtün ve 1 saat mayalanmaya bırakın. 5. hamur kabarınca bir iki defa daha yoğurun. hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın. kopardığınız parçayı yuvarlayıp elips şekli verin. ortasına baş parmağınızla bastırarak uzun bir çukur oluşturun. bunu yağlı kağıt serili veya hafif yağlanmış tepsiye koyun. bu arada fırını 220C’ye getirin. ısınmaya başlayınca fırını kapatın. kalan tüm hamurlara da aynı işlemi uygulayın. 6. ekmeklerinizin üzerine fırça ile oda sıcaklığında su sürüp çörek otu veya susam serpin. 7. ısıya dayanıklı bir kaseye kaynar su koyun. bu kaseyi fırının en altına yerleştirin. (kaynar su fırın çalışırken buhar oluşturup ekmeklerinizin içinin yumuşak olmasını sağlayacaktır.) 8. tepsiyi fırına koyun. 5 dakika sonra tepsi hala içinde iken fırını çalıştırın. (tekrar 220C’de) üzerleri kızarana kadar pişirin.



 

 
Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
akrostiş şiirmektup örnekleri