Hoşgeldiniz. Unutmayın, çok istiyorsanız mutlaka bir yolu vardır.!

Tencere kebabı nasıl yapılır resimli Resimli tencere kebabı nasıl yapılır?.. Tencere Kebabı İçin Gerekli Malzemeler; * 600 gr Kuzu kuşbaşı * 45 gr margarin *

  1. Sponsorlu Bağlantılar


    Tencere kebabı nasıl yapılır tarifi resimli

    Sponsorlu Bağlantılar




    Tencere kebabı nasıl yapılır resimli

    Resimli tencere kebabı nasıl yapılır?..

    Tencere Kebabı İçin Gerekli Malzemeler;
    * 600 gr Kuzu kuşbaşı
    * 45 gr margarin
    * 100 gr Soğan
    * 1 tatlı kaşığı Tuz
    * 1/2 tatlı kaşığı Karabiber
    * Baharat torbası
    * 2 bardak Domates suyu
    * 250 gr Patates
    * 125 gr Havuç

    Tencere Kebabı Yapılışı;
    Ön hazırlık olarak soğanı ayıklayıp, küçük küpler halinde doğrayın.Patatesin kabuklarını soyun. Havucu kazıyın. Her iki sebzeyi de iri zar biçimi doğrayın. Bezelyeyi ayıklayın.Domates suyunu hazır almadıysanız, domateslerin kabuklarını soyup çekirdeklerini temizledikten sonra sularını sıkın.Havuç ve bezelyeyi, içine biraz tuz atılmış bol suda haşlayın. Sebzeler daha diri iken kabı ateşten alin. Sebzeleri bir süzgece aktarın. Sularını iyice süzdürün.Yağın üçte birini orta boy bir tencerede, orta ateşte eritin. Yağ kızmaya başlayınca önce patatesleri koyun. Bir kevgirle sık sık karıştırarak, 3-4 dakika, patateslerin dışı sert bir kabuk bağlamaya başlayıncaya kadar kızartın. Patatesleri, yağını süzdürerek tencereden başka bir kaba aktarın. Ayni yağda eğer gerekirse biraz daha yağ ilave edebilirsiniz hafifçe haşlanmış havuç ve bezelyeyi de kızartın. Sebzeleri kızarttıktan sonra yağlarını süzdürüp, patateslerin bulunduğu kaba aktarın.Kalan yağı, orta boy bir tencerede, orta ateşte eritin. Yağ kızmaya başlayınca, kuşbaşı doğranmış kuzu etini ilave edin.Ateşi açın. Etleri bir kevgirle ara sıra karıştırarak, 5-6 dakika, pembeleşinceye kadar sote edin.Soğanı tenceredeki etlere ilave edin. Yine ara sıra karıştırarak, birkaç dakika daha pişirin.Tuzunu ve biberini serpin. Sebzeleri katin. Suyunu ilave edip, bir tasım kaynatın. Bu arada tencerenin üzerinde oluşan kefi, bir kevgirle alıp, atin. Baharat torbasını ilave edin. Ateşi kisin. Tencerenin kapağını sıkıca örtün. Kebabı, ağır ateşte 25-30 dakika, etler yumuşayıncaya kadar pişirin.Bu süre içinde, ara sıra tencerenin kapağını açıp, etlerin pişip pişmediğini kontrol edin. Gerekirse pişirme süresini uzatın.Tencere kebabını pişer pişmez, sıcak olarak servis edin.


    Kısaca Benzer Konulara da Bakmalısın

  2. Tepsi Kebabı Tarifi - Tepsi Kebabı Yapılışı - Tepsi Kebabı Nasıl Yapılır
  3. Kağıt kebabı nasıl yapılır resimli tarifi
  4. Testi kebabı nasıl yapılır resimli tarifi
  5. Adana kebabı nasıl yapılır resimli tarifi
  6. patlıcan kebabı (beli kırık) nasıl yapılır resimli tarifi
  7. Paylaş Facebook Twitter Google


  8. Sponsorlu Bağlantılar

 

 

<b>Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin</b> Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin


:

Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
akrostiş şiirmektup örnekleri