Hoşgeldiniz. Unutmayın, çok istiyorsanız mutlaka bir yolu vardır.!

Geçmişten günümüze kadar besinleri mikroskobik canlıların zararlı etkilerinden korumak amacı ile geliştirilen yöntemler? Kısaca Benzer Konulara da Bakmalısın Besinleri Mikroskobik Canlıların Zararlı Etkilerinden Korumak Amacıyla
  • 5 üzerinden 5.00   |  Oy Veren: 69      

  1. Kayıtsız Üye
    Sponsorlu Bağlantılar


    Smile Geçmişten günümüze kadar besinleri mikroskobik canlıların zararlı etkilerinden korumak amacı ile geliştirilen yöntemler

    Sponsorlu Bağlantılar










  2. Sponsorlu Bağlantılar




    Besinleri Saklama İlkeleri

    Yeterli ve dengeli beslenmeyi sağlamak için her gün çeşitli besinlerden yeteri kadar alınmalıdır. Ancak bazı besinlerin hasat edildikten sonra kısa zamanda kullanılması olanaksızdır. Ayrıca her mevsimde, her çeşit besine ulaşılamamaktadır. Bu nedenle; bazı besinleri çeşitli işlemlere tabi tutarak uzun süre değerinden ve lezzetinden kaybettirmeden saklamak zorunlu olmuştur.

    Taze besinler , hasat edilmelerinden itibaren mikroorganizma ve enzimlerin etkisine maruz kalırlar. Besini mikroorganizmaların etkisinden koruyabilmek ve enzim faaliyetlerini durdurabilecek bir ortam oluşturmak zorunluluğu vardır. Mikroorganizma ve enzimler belirli bir sıcaklık derecesinde faaliyet gösterdiklerine göre besinler soğuk yerde saklanırsa, tazeliklerini koruyabilirler. Besinlerin saklanabileceği buzdolapları, soğuk hava depoları ve dondurma araçları veya yerleri yapılmıştır. Bu gibi yerlerde besinlerin bozulmadan saklanma süresi dolabın veya deponun ısı derecesine bağlıdır. Buzdolabının buzluk kısmı sıfır derece civarındadır. Aşağıdaki tablo buzdolabında besinlerin taze olarak saklanabilme sürelerini göstermektedir.

    Taze Besinlerin Buzdolabında Saklanması
    Besin Saklama Süresi

    Meyveler:

    1. Portakal, limon, elma, armut 1-2 hafta
    2. Üzüm, şeftali, kayısı 4-5 gün
    3. Kiraz 1-2 gün

    Sebzeler:
    1. Ispanak, marul, domates 2-3 gün
    2. Lahana, havuç, kereviz 6-7 gün
    3. Taze fasulye, bakla ve bezelye 3-4 gün

    Etler:
    1. Kıyma ve küçük parça et 1 gün (Eğer et taze ise)
    2. Büyük parça et, salam, yürek 2-4 gün (Eğer et taze ise)
    3. Kasaptan alınan et bir günden fazla bekletilmez

    Süt ve ürünleri:
    1. Süt, taze lor veya çökelek 1-2 gün
    2. Peynir, yoğurt, kaymak 5-7 gün

    Diğerleri:
    Yumurta 1-2 hafta
    Pişmiş et yemekleri 1-2 gün
    Kremalı pastalar 1-2 gün
    Zeytinyağlı yemekler 2-3 gün
    Taze sebzeler bekletilmez

    Tereyağı ve benzeri kahvaltılık margarinlerde nem miktarı fazla olduğundan kolay bozulurlar, bu bakımdan buzdolabında saklanması gereklidir.
    Patates, karanlık, serin, kuru ve hava akımı olmayan yerlerde saklanır. Işık, patatesin renginin yeşile dönmesine neden olabilir. Soğan için en iyi saklama ortamı kuru, hava akımı olan serin yerdir.

    Kuru besinler serin, karanlık, kuru ve havalandırılabilen yerlerde saklanır. Kuru besinlerin saklandığı yerin nemli olması küflerin çoğalmasına neden olur. Besinler mümkünse raflarda, yerden yukarıda, ağzı kapalı kaplarda birbirlerine benzeyenler bir araya konmak suretiyle saklanmalıdır.



  3. Aradığınız Bilgiyi Bulamadıysanız Üye Olmadan
    BURAYA Tıklayarak Sorunuzu Düzgün Bir Başlık ile Yazabilirsiniz.
  4. Kayıtsız Üye

    Çook teşekkürler sayenizde ödevim bitti


  5. Kayıtsız Üye

    Google'a başlığın aynısını yazmıştım Ayrıca çok teşekkürler...


  6. Kayıtsız Üye

    çok teşekür ederim sizin sayenizde ödevimi yapabildim


  7. slm kızlar

    sağolun hele şükür ödevimi yapabildim


  8. esma eşmebaşı

    ödevime yardım ettiğiniz için teşekkür ederim


  9. Kayıtsız Üye

    Cok tesekkur ederim:-)


  10. Teşekkürler

    Teşekkürler


 

 

<b>Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin</b> Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin


:

Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
akrostiş şiirmektup örnekleri