Hoşgeldiniz. Unutmayın, çok istiyorsanız mutlaka bir yolu vardır.!

resimli kolay yemek tarifleri istiyorum Kısaca Benzer Konulara da Bakmalısın Kolay Yemek Tarifleri Resimli yemek tarifleri Resimli kolay pasta tarifleri Resimli kolay tatlı tarifleri Domates

  1. Kayitsiz Üye
    Sponsorlu Bağlantılar


    Resimli kolay yemek tarifleri

    Sponsorlu Bağlantılar










  2. Sponsorlu Bağlantılar




    Salamlı Kaşarlı Kanepe Pratik Yemek TarifLeri


    Salamlı Kaşarlı Kanepe Pratik Yemek TarifLeri
    Malzemeler



    • 3 Dilim Tost Ekmeği
    • 3-4 Dilim Salam
    • 2 Yemek Kaşığı Rendelenmiş Kaşar
    • 2 Yemek Kaşığı Mayonez
    • 1/2 Çay Kaşığı Karabiber
    Yapılışı

    • Ekmek dilimlerini, ortadan ikiye yada dörde bölün. Bir tavada çok az sıvı yağ ile kızartın. Kağıt havlu üzerine alın ve fazla yağının süzülmesini sağlayın.

    Salamları incecik (rendelenmiş gibi) doğrayın.
    Bir kasede, salam, kaşar, mayonez ve karabiberi iyice karıştırın.
    Karışımı ekmeklerin üzerine sürün ve istediğiniz şekilde, somon dilimi, havuç, kırmızı biber, maydanoz vs. ile süsleyin.
    Damak tadınıza göre tuz ekleyebilirsiniz yada 1 yemek kaşığı eski kaşar ve 1 yemek kaşığı taze kaşar rendesi kullanarak kendinden tuzlu ve daha lezzetli bir karışımda hazırlayabilirsiniz.





  3. Aradığınız Bilgiyi Bulamadıysanız Üye Olmadan
    BURAYA Tıklayarak Sorunuzu Düzgün Bir Başlık ile Yazabilirsiniz.
  4. MERCİMEK ÇORBASI


    Malzemeler
    2 su bardağı kırmızı mercimek
    5 Su bardağı kaynar su
    1 baş büyük soğan
    1 çay bardağı sıvı yağ
    1 yemek kaşığı salça
    1 su bardağı tavuk suyu
    1 tatlı kaşığı kırmızı biber
    1 Yemek kaşığı kuru nane, tuz

    MERCİMEK ÇORBASI
    Mercimek çorbasını yapmak için öncelikle soğanları ince ince doğrayıp 1 çay bardağı sıvı yağda kavurun. Önceden ayıklayıp yıkadığınız kırmızı mercimeği, salça ve tavuk suyu ile birlikte soğanları kavurduğunuz tencerenin içine alın. Ardından üzerine 5 su bardağı kaynar su ilave edin. Yaklaşık 10 dakika haşlayın. Mercimekler haşlandıktan sonra tüm malzemeyi ince bir süzgeçten geçirin. İyice özleşen mercimeği tekrar tencereye alarak bir taşım daha kaynatın. Kaynarken damak zevkinize göre nane, tuz ve kırmızı biber ekleyin. Pişen mercimek çorbasını 5 dk dinlendirdikten sonra servis edin.



  5. KolayMantı



    Malzemeler
    1 paket mantı makarna
    250 gr kıyma
    1 baş soğan
    1 çay bardağı sıvı yağ
    2 su bardağı yoğurt
    3 diş sarımsak
    5 su bardağı su
    Yeteri kadar tuz, karabiber, pulbiber






    Yemeğin Tarifi

    Soğanı rendeleyin; kıymaya soğanı, tuzu ve karabiberi ekleyerek yoğurun. Mantı makarnalarının içlerini köfte harçları ile doldurun. Tencereye beş su bardağı suyu koyun, içine tuz ilave edip kaynatın. Hazırladığınız mantı makarnaları kaynamakta olan suya atıp 15 dakika haşlayın.

    Suyunu süzüp geniş bir servis tabağına alın. Sarımsakları ezip yoğurtla karıştırın. Sıvı yağı tavada kızdırıp içine pul biber ekleyerek kavurun.

    Mantı makarnanın üzerine sarımsaklı yoğurt ve yağda kızdırılmış pul biber gezdirin. Sıcak olarak servise sunun.



  6. HasanpaşaKöftesi



    Malzemeler
    4 adet, 400 gram Patates (orta boy)
    2.5 tatlı kaşığı 15 gram Tuz
    2 adet, 120 gram Soğan (orta boy)
    1 tatlı kaşığı 2 gram Karabiber
    2 orta dilim 60 gram Ekmek (bayat)
    500 gram Kıyma
    2 adet 100 gram Yumurta
    yemek kaşığı 10 gram Sıvı yağ
    1/4 su bardağı 50 gram Süt
    1 yemek kaşığı 10 gram Margarin
    2 yemek kaşığı 20 gram Salça
    1.5 su bardağı 300 gram Su






    Yemeğin Tarifi

    Patatesleri yıka, 30 dakika haşla. Soğanı soy, yıka, ince ince doğra. Ekmeğin kenarlarını çıkart, içini ıslat, iyice sık. Soğan, ekmek, 1 yumurta, 2 tatlı kaşığı tuz ve kara biberi kıymaya kat karıştır, 2-3 dakika yoğur, oniki parçaya böl, yuvarla, yassılatıp ortalarını çukurlaştırarak tabak şekli ver. Tepsiyi sıvı yağ ile yağla ve köfteleri diz. Önceden ısıtılmış orta sıcaklıktaki fırında 25 dakika pişir. Süt ve margarini birlikte ısıt, patatesleri soy ve sütlü karışım ile iyice ez, kalan tuz ve yumurtayı ekle karıştır. Püreyi kaşıkla veya krema, şırıngası ile köftelerin üzerine taksim et. Salçayı su ile ez, ısıtarak kaynama derecesine getir, köftelerin aralarından tepsiye dök, fırında 10 dakika kadar pişir.



  7. KöfteliIspanakYemeği (6 Kişilik)



    Malzemeler
    1 Kg Ispanak
    Köftesi İçin:
    1 Su Bardağı İnce Bulgur
    1 Adet Soğan
    200 gr Yağsız Kıyma
    1 Çorba Kaşığı Un
    1/2 Çay Bardağı Sıvı Yağ
    1/2 Çorba Kaşığı Margarin
    1 Adet Soğan
    1/2 Su Bardağı Su
    1 Çorba Kaşığı Salça
    Tuz, Karabiber
    Kızartmak İçin Sıvı Yağ






    Yemeğin Tarifi

    Ispanakları bol suyla yıkayalım. Suyunu süzdükten sonra saplarından ayırdığımız yapraklarını küçük küçük doğrayalım.

    Köfte için, ince bulguru bir kaba alalım. Üzerine soğanı rendeleyelim. Kıymayı, tuzu ve karabiberi ilave edelim. Malzemeler özleşene ve bulgur eriyene dek yoğuralım. Ardından 1 çorba kaşığı unu ilave edelim ve tekrar yoğuralım. Elimizi hafifçe ıslatarak, bilye iriliğinde köfteler yapalım. Köfteleri sıvı yağda kızartalım.

    Ayrı bir tencereye sıvı yağı ve margarini alıp, kızdıralım. Küçük doğranmış soğanı ilave edelim. Şeffaflaşana dek kavuralım. Ispanakları ekleyelim. Ispanaklar yumuşayana dek tahta kaşık yardımıyla sürekli çevirelim.

    Yarım su bardağı suyu 1 çorba kaşığı salçayla karıştıralım. Tencereye aktaralım. Tuzunu ve karabiberini ayarlayıp, köfteleri ilave edelim. Hafifçe ateşte pişirelim. Sıcak olarak servis yapalım.



 

 

<b>Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin</b> Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin


:

Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
akrostiş şiirmektup örnekleri