Hoşgeldiniz. Unutmayın, çok istiyorsanız mutlaka bir yolu vardır.!

Kolay tatlı tarifleri istiyorum Kısaca Benzer Konulara da Bakmalısın Kolay Tatlı Tarifleri Şerbetli Selanikk Tatlısı, Atatürk'ün Sevdiği Tatlı, Tatlı ve Pasta Tarifleri, Selanik Mutfağı Tari
  • 5 üzerinden 5.00   |  Oy Veren: 1      

  1. Kayitsiz Üye
    Sponsorlu Bağlantılar


    Kolay tatlı tarifleri

    Sponsorlu Bağlantılar










  2. Sponsorlu Bağlantılar




    CEVİZLİ KADAYIF SARMA--KOLAY TATLI TARİFLERİ




    Malzemeler: 10 kişilik
    Yarım kg kadayıf
    250 gram iri çekilmiş ceviz içi
    125 gram tereyağı
    veya margarin


    şerbeti için:

    üç buçuk su bardağı tozşeker
    3 su bardağı su
    1 çorba kaşığı limon suyu
    1 paket vanilya


    Hazırlanışı:

    Kadayıftan avucunuzu dolduracak kadar bir tutam alıp masaya yayın. 2 çorba kaşığı cevizi kadayıfın üzerine serpin. Sigara böreği sarar gibi rulo şeklinde sarın. Kadayıf bitene kadar aynı işleme devam edin. Hazırladığınız sarmaları yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine 1’er tatlı kaşığı tereyağı koyun. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında kadayıfların üzeri iyice kızarana kadar pişirin. Şerbet için tozşeker ve suyu bir tencerede kaynatın. Kaynadıktan 3 dakika sonra limon suyunu ekleyin. Bir taşım daha kaynadıktan sonra vanilyayı ekleyip ocağın altını kapatın. Soğumuş kadayıfların üzerine sıcak şerbet gezdirerek çekmesini bekleyin.




  3. Aradığınız Bilgiyi Bulamadıysanız Üye Olmadan
    BURAYA Tıklayarak Sorunuzu Düzgün Bir Başlık ile Yazabilirsiniz.
  4. REVANİ--KOLAY TATLI TARİFLERİ





    Malzemeler:

    1 1/4 bardak ince irmik
    1/4 bardak un
    5 bardak toz şeker
    2 1/2 çorba kaşığı tereyağı
    9 adet yumurta
    1 küçük limon kabuğu rendesi
    1/2 çorba kaşığı tereyağı
    1 çorba kaşığı un
    1 çorba kaşığı limon suyu
    Tuz

    Yapılışı:

    Kenarlı ve yuvarlak bir tepsinin altını yağla iyice yağladıktan sonra tepsiye un serpin ve unun tepsinin her biri yanına yayılmasını sağlayın sonra da tepsiyi baş aşağı çevirerek fazla unları dökün ve tepsiyi bir kenara bırakın.

    Yumurtaların sarısını ve beyazını başka başka tencerelere ayırın ve yumurta sarılarına 1bardak toz şeker ile limon kabuğu rendesi katarak telle 10 dakika kadar çırpın ve bir kenara bırakın.

    Diğer tenceredeki yumurta beyazlarına bir tutam tuz katarak yumurta akları kar gibi beyaz ve koyu bir köpük haline gelinceye kadar 10 dakika hiç durmadan dövün. Sonra bu yumurta aklarını yumurta sarısı tenceresine dökün ve irmik ile unu da ilave ederek hepsini bir kaşıkla karıştırın ve erimiş fakat soğuk halde olan tereyağını da katarak tekrar karıştırın sonra bu hamuru içi yağlanmış ve unlanmış tepsiye dökün ve orta ısıdaki fırında 1 saat kadar pişmeye bırakın.

    Hamur fırından çıkacağına yakın bir tencereye 4 bardak toz şeker, 3 1/4 bardak su ile limon suyu koyarak orta ısıdaki ateşte karıştırın, şekerin suda erimesini sağlayın ve orta koyulukta şurup haline gelene kadar kaynatın. Revani hamuru pişince fırından alın ve hemen üzerine şurubu katarak içirin ve revaniyi 1 saat ılık bırakın sonra tepsinin üzerine bir tabak kapatıp alt üst edin ve iyice soğuduktan sonra servis yapın.




  5. Hem kolay,hem lezzetli bir tatlı tarifine ne dersiniz?işte tarif
    MALZEMELER
    1 paket kakaolu büsküvi
    1 paket sakızlı muhallebi
    3 su bardağı süt
    yarım su bardağı çekilmiş fındık
    YAPILIŞI
    muhallebiyi paketin üzerindeki tarife göre pişirin.mikserle iyice çırpın ve fındıkları ekleyin.
    büsküvileri ufak ukak kırın bir yağlı kağıt üzerine yayın.
    üzerine sıcak muhallebiyi yayın ve rulo şeklinde kıvırın..buz dolabında 6 saat bekletip sertleşmesini bekleyin.kıvamına gelince kağıdından açın,dilimleyip servis yapın.
    afiyet olsun



 

 

<b>Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin</b> Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin


:

Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
akrostiş şiirmektup örnekleri