Hoşgeldiniz. Unutmayın, çok istiyorsanız mutlaka bir yolu vardır.!

resimli kolay tatlı tarifleri verirmisiniz Kısaca Benzer Konulara da Bakmalısın Kolay Tatlı Tarifleri Şerbetli Pare tatlısı, denenmiş tatlı tarifleri, harika tatlılar, tatlı tarifleri, geleneksel tatlı

  1. Kayitsiz Üye
    Sponsorlu Bağlantılar


    Resimli kolay tatlı tarifleri

    Sponsorlu Bağlantılar










  2. Sponsorlu Bağlantılar




    KEŞKÜLÜ FUKARA


    Malzemeler
    50 gram kabuksuz badem
    1 kahve fincanı pirinç unu
    1 çorba kaşığı nişasta
    4 su bardağı süt
    Bir tutam tuz
    1 su bardağı tozşeker
    2 çorba kaşığı hindistancevizi
    Süslemek için
    Hindistancevizi, badem, ceviz, antepfıstığı
    KEŞKÜLÜ FUKARA TARİFİ
    Ön hazırlık olarak bademleri sıcak suda 2-3 dakika haşlayın. Kabuklarını soyup, bademleri dövün. 1 kahve fincanı pirinç ununu ve 1 çorba kaşığı nişastayı çok az süt ile ezip, topaksız hale getirin. Sütü tencereye aktarıp, bir tutam tuz ile kaynatın. Sıcak sütün bir kısmını (1 kahve fincanı kadar), bademlerin üzerine döküp bekletin. Kaynayan süte, ezilmiş pirinç unu ve nişasta karışımını sicim gibi akıtarak, karıştırmaya devam edin. Süt koyulaşmaya başladığında, tozşekeri ve bademli sütü ekleyin. Hindistancevizini de katın. Keşkülün üzeri göz göz olana dek sürekli karıştırmaya devam edin. Ağır ateşte pişirin. Keşkülü ateşten aldıktan sonra kaselere pay edin. Antepfıstığı, ceviz, badem ve hindistancevizi ile süsleyip servis yapın.



    MUHALLEBİLİ LOKUM


    Malzemeler
    3 su bardağından biraz fazla süt
    3 çorba kaşığı margarin
    İki buçuk kahve fincanı un
    İki buçuk kahve fincanı tozşeker
    1 paket kakaolu bisküvi
    1 çorba kaşığı kakao
    3 çorba kaşığı hindistancevizi
    1 kahve fincanı ceviz
    2 paket vanilya

    MUHALLEBİLİ LOKUM TARİFİ
    Öncelikle 3 çorba kaşığı margarini ve iki buçuk kahve fincanı unu tencereye alıp kavurun. Sütü yavaş yavaş ilave edin. Tozşekeri ekleyip, iyice karıştırarak muhallebi kıvamına getirin. Ocaktan aldığınız muhallebiye 2 paket vanilyayıekleyip, blenderde 10 dakika çırpın. Ilımaya bırakın. Diğer tarafta bisküvileri ince tel süzgeçten, havanın tokmağı ile ezerek geçirin. Mini fırın tepsisine, ince bir kat toz bisküviyi yayın. Ilıyan muhallebinin bir kısmını bisküvilerin üzerine dökün. Soğuyunca buzdolabına alın. Bu arada başka bir tepsiye 3 çorba kaşığı hindistancevizi yayın. Muhallebinin kalanını da bunun üzerine dökün. En üste de 1 çorba kaşığı kakao serpin. Bu karışımı da buzdolabina alıp soğutun. Buzdolabından aldığınız bisküvili muhallebiyi, 4 cm genişliğinde şeritler halinde kesin. Şeritlerin içine, ceviz koyup, rulo şeklinde sarın. Hindistancevizli karışımı da bu şekilde kesip, rulo yapın. Servis tabağına dizip servis yapın.




  3. Aradığınız Bilgiyi Bulamadıysanız Üye Olmadan
    BURAYA Tıklayarak Sorunuzu Düzgün Bir Başlık ile Yazabilirsiniz.
  4. SULTAN AZİZ MUHALLEBİSİ



    Malzemeler
    7 su bardağı süt
    Bir buçuk su bardağı tozşeker
    1 kahve fincanı pirinç unu
    Çeyrek kahve fincanı daha pirinç unu
    Yarım kahve fincanı nişasta
    1 su bardağı soguk su
    Bir tutam tuz
    1 kahve fincanı hindistancevizi
    1 su bardağı çekirdeksiz kuruüzüm
    1 çay bardağı tuzsuz badem (kavrulup, kabukları soyulmus)
    1 fincan rendelenmiş portakal kabuğu
    Süslemek için
    Badem, kuruüzüm, hindistancevizi

    Bademleri robottan geçirin. Üzümü yıkayıp süzün. Bir tencereye süt, bir tutam tuz, 1 kahve fincanı rendelenmiş portakal kabuğu ve tozşekeri koyup orta ateşte kaynatın. Ayrı bir kasede nişasta ve pirinç ununu, 1 su bardağı soğuk su ile karıştırın. Kaynamakta olan süte yavaşça karıştırarak ekleyin. Süt boza kıvamına gelince, robottan geçmiş badem, hindistancevizi ve 1 su bardağı kuruüzümü atın. Karıştırarak muhallebiye yedirin ve ateşten alın. Muhallebiyi kaselere pay edip, soğutun. Dilerseniz servis tabağına ters çevirerek, servis yapın.



 

 

<b>Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin</b> Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin


:

Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
akrostiş şiirmektup örnekleri