Hoşgeldiniz. Unutmayın, çok istiyorsanız mutlaka bir yolu vardır.!

resimli tatlı tarifleri arıyorum Kısaca Benzer Konulara da Bakmalısın İçli tatlı, İçli tatlı tarifi, İçli tatlı tarifleri, Lezzetli tarifler, Yemek tarifleri, P Selanikk Tatlısı, Atatürk'ün
  • 5 üzerinden 5.00   |  Oy Veren: 2      

  1. Kayitsiz Üye
    Sponsorlu Bağlantılar


    Resimli tatlı tarifleri

    Sponsorlu Bağlantılar










  2. Sponsorlu Bağlantılar




    Telli Baba Tatlısı, Lezzetli Tatlı Tarifleri




    Telli Baba Tatlısı
    Telli Baba Tatlısı Malzemeleri:
    125 gram margarin
    1 çay bardağı sıvıyağ
    1 su bardağı yoğurt
    1 kahve fincanı sirke
    1 tane yumurta
    1 paket kabartma tozu
    Aldığı kadar un
    Telli Baba Tatlısı İçi İçin:
    250 gram tel kadayıf
    1 su bardağı ceviz içi
    2 çorba kaşığı şeker
    1 çay kaşığı tarçın
    Üzerine: Bütün fındık içi
    Telli Baba Tatlısı Şerbeti İçin:
    3 su bardağı su
    4 su bardağı şeker
    Yarım limon suyu
    Telli Baba Tatlısının Yapılışı:
    Margarini eritip, soğutuyoruz. Derin bir kaba alıp sıvıyağ, yoğurt, sirke, yumurta, kabartma tozu ve aldığı kadar unu ilave edip ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz.
    Hamurun üzerine nemli bir bez örtüp 20 dakika dinlendiriyoruz. Diğer tarafta iç malzemesini hazırlıyoruz. Tel kadayıfını elimizle didikliyoruz. İçine iri dövülmüş ceviz, toz şeker ve tarçını koyup karıştırıyoruz. Dinlenen hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alıyoruz. Çay tabağı büyüklüğünde açıp içine kadayıflı iç harcımızdan koyup kapatıyoruz. Yuvarlak şekil veriyoruz.
    Yağlanmış veya yağlı kâğıt serili fırın tepsisine diziyoruz. Üzerlerini elimizle bastırıp biraz tel kadayıf ve onun da üzerine fındık koyuyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
    Şerbeti için toz şeker ve suyu 20 dakika kaynatıp tencereyi ocaktan alıyoruz. Limon suyunu ilave edip ılıması için bekliyoruz. Pişen tatlıları servis tabağına alıp ılık tatlıların üzerine ılık şerbeti döküyoruz. Afiyet olsun…





  3. Aradığınız Bilgiyi Bulamadıysanız Üye Olmadan
    BURAYA Tıklayarak Sorunuzu Düzgün Bir Başlık ile Yazabilirsiniz.
  4. Bademli Helva



    Malzemeler

    9 Kahve Fincanı İri İrmik
    4 Kahve Fincanı Tereyağı veya Margarin
    100 gr Beyaz Badem
    3 Su Bardağı Tozşeker
    4 Su Bardağı Süt
    1 Paket Vanilya
    Üzerine:
    3-4 Çorba Kaşığı Acı Badem ikörü veya Tarçın
    2 Çorba Kaşığı Tozşeker
    Yemeğin Tarifi
    Kalın tabanlı, iyi ısı geçiren derin bir tencerede tereyağını eritip bademleri 2 dakika kadar kavurun. İrmiği ekleyip kısık ateşte devamlı karıştırarak kavurun. Bu işlemi en az 25-30 dakika sürdürün.
    Başka bir tencerede şeker, süt ve vanilyayı karıştırıp kaynatın. Karışımı kavrulmuş irmiğe ekleyip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte suyunu tamamen çekinceye kadar pişirin.
    Helva pişince üzerine 2 çorba kaşığı şeker serpin. Tencerenin üzerine bez veya emici bir kağıt örterek kapağını kapatıp demlendirin.
    Ilınınca geniş ve düz bir servis tabağına kalıplarla şekil vererek yerleştirin. Üzerine likör döküp veya tarçın serperek servis yapın.



  5. Susamlı Toplar





    Malzemeler:
    • 250 gr. yumuşak margarin,
    • 2 tane yumurta,
    • 250 gr beyaz peynir,
    • 1 paket kabartma tozu,
    • 1 çay kaşığı tuz,
    • aldığı kadar un,
    • üzeri için bol miktarda susam.
    Hazırlanışı:
    1yumurtanın beyazı dışındakı bütün malzemeden aldığı kadar unla ele yapışmayacak kıvamda hamur yapın. (Ama rendelenmiş beyaz peyniri en son katıp yoğurun) Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlayın. Topların her tarafını yumurta beyazına buladıkktan sonra bol susama batırın. Susamın her yerine yapışması için tabağı sallayın. Susama bulanmış topları yağlı kağıt serilmiş tepsiye sıralayın ve 170 derecelik fırında pembeleşinceye kadar pişirin.
    Afiyet olsun!



 

 
Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
akrostiş şiirmektup örnekleri