Hoşgeldiniz. Unutmayın, çok istiyorsanız mutlaka bir yolu vardır.!

pratik tatlı tarifleri vermeniz mümkünmü ? Kısaca Benzer Konulara da Bakmalısın İçli tatlı, İçli tatlı tarifi, İçli tatlı tarifleri, Lezzetli tarifler, Yemek tarifleri, P Selanikk
  • 5 üzerinden 5.00   |  Oy Veren: 1      

  1. Kayitsiz Üye
    Sponsorlu Bağlantılar








  2. Sponsorlu Bağlantılar




    KALBURA BASTI--PRATİK TATLI TARİFLERİ




    MALZEMELER
    1/2 margarin
    1 çay bardağı sıvı yağ
    1 çay bardağı yoğurt
    1 tatlı kaşığı limon suyu
    1 tatlı kaşığı karbonat
    alabildiği kadar un
    içi:
    1 çay bardağı ceviz içi
    1 yemek kaşığı tarçın
    şurubu:
    2 su bardağı toz şeker
    2 su bardağı su
    limon suyu

    HAZIRLANIŞI
    Malzemelerin hepsini karıştırıp iyice yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Rende üzerinde açın. İçine ceviz tarçın karışımını koyun ve poğaça şeklinde kapatın. Önceden ısıtılmış fırında pişirin, önceden hazırlanıp soğutulmuş şurubu sıcak kalbura bastının üzerine dökün




    HÖŞMERİM--PRATİK TATLI TARİFLERİ




    Malzemeler

    Yarım kilo süt
    2 su bardağı un
    125 gram tereyağ
    3- 4 corba kaşığı şeker

    Yapılısı

    Ilk önce sutu ocağa koyalım ve ıcıne yarım corba kasıgı kadar yag atalım. Sut kaynadıktan sonra ocagın altını kısıp ıcıne 2 su bardagı unu bır elımızle dokup (tamamını bırden dokuyoruz) dıger elımızle hemen tahta kasıgın sapı ıle suratlı bır sekılde karıstıralım. Sonra ocagın altını kapatalım. Orta buyuklukte bır tavaya bır mıktar yag koyalım ve elde ettıgımız hamuru ılave edelım. Bu hamuru sureklı cevıre cevıre karıstırarak pısırelım. Ve elımızdekı yagı parcalar halınde arasıra ılave ederek pısırmeye devam edelım. Hamurun tadına baktıgımızda eger dısımıze yapısmıyorsa pısmıs demektır. Ya da ufak ufak kızarmıs parcacıklar olacaktır. Hamur pıstıkten sonra hamuru tavaya göre yayalım ne cok ınce ne de kalın olacak. Ara sıra tavayı sallayarak alt kısmını nar gıbı kızartalım. (Altı kızarınca tavayı salladıgımızda sesı farklı gelecektır) Altı kızarınca bır servıs tabagına ters cevırelım ve üzerine seker serperek sıcak sıcak servıs yapalım. Bu tatlı bol yaglı yapılınca daha lezzetlı oluyor .

    LOKMA TATLISI--PRATİK TATLI TARİFLERİ




    Malzemeler :

    Lokma İçin:

    1,5 su bardağı su
    1,5 su bardağı süt
    1 çorba kaşığı şeker
    1 çay kaşığı tuz
    100 gr eritilmiş margarin
    Kibrit kurusu kadar yaş maya
    Aldığı kadar un
    Kızartmak İçin sıvıyağ

    Şerbeti İçin:

    1 su bardağı şeker
    1 su bardağı su
    1/2 limonun suyu

    Üstü için:

    250 gram şam fıstığı

    Yapılışı:

    Önce şerbeti hazırlamak için, şeker ve suyu tencereye koyun. 20 dakika kaynatın ve limon suyunu ekledikten sonra ateşten alın.
    Başka bir kapta su ve süt karışımını ısıtın. İçine mayayı, 1 çorba kaşığı şekeri, mayayı, margarini ve tuzu koyun.
    Aldığı kadar un ekleyin ve kek kıvamından biraz daha koyu bir hamur yapın. Hamuru üstünü bir bezle örterek yaklaşık 1 saat kadar mayalandırın.
    Derin bir tencerede bolca sıvıyağı kızdırdıktan sonra, mayalanan hamurdan, avucunuzun arasına alın ve yumru gibi sıkarak baş ve işaret parmağınızın arasından çıkan lokmayı ıslak bir çay kaşığı ile alın ve yağa atın.
    Lokmalar kızarınca yağın içinden aldığınız gibi, hemen şurubun içine atın. Bir düre şerbti çekmesini bekleyin ve servis tabağına alın. Üzerine havanda dövdüğünüz yada rondodan geçirdiğiniz şam fıstıklarını dökerek servis yapın.




  3. Aradığınız Bilgiyi Bulamadıysanız Üye Olmadan
    BURAYA Tıklayarak Sorunuzu Düzgün Bir Başlık ile Yazabilirsiniz.
  4. VEZİR PARMAĞI--PRATİK TATLI TARİFLERİ




    Malzeme :

    * 2 su b. su
    * 50 gr. margarin
    * 1 tatlı k. tozşeker
    * 1 çay k. tuz
    * 2,5 su b. un
    * 3- 4 yumurta
    * 1 çorba k. nişasta
    * Kızartmak için:
    * sıvıyağ

    Şerbeti için:

    o 3,5 su b. tozşeker
    o 2,5 su b. su
    o 1 dilim limon


    Hazırlanışı :

    Tencereye 2 su bardağı suyu alın.Üzerine margarin,toz şeker,tuz ilave edip susyun kaynamasını sağlayın.
    Su kaynadıktan sonra üzerine 2.5 su bardağı unu ekleyin.
    Devamlı karıştırarak 3 yada 4 dakika pişirin.Ocaktan aldıktan sonra üzerine üzerine tek tek yumurtaları kırarak devamlı karıştırın.En son üzerine 1 çorba kaşığı nişasta ekleyin.

    Hamurdan vezir parmağı şeklini verin.Soğuk sıvıyağa alın.
    Vezir parmağını kızartın.Şerbeti için tencereye toz şekeri ve susyu alıp kaynatın.Vezir parmaklarını servis tabağına alıp üzerine şerbeti dökün.



  5. DİLBER DUDAĞI--PRATİK TATLI TARİFLERİ


    Dilber Dudağı (Gümüşhane)

    1 yumurta
    3 çorba kaşığı yoğurt
    1 çorba kaşığı sirke
    Aldığı kadar un
    3 su bardağı ince çekilmiş fındık


    Şerbet için:

    3 su bardağı su
    3 su bardağı tozşeker
    Limon suyu

    1. Şerbet için; su ve şekeri tencereye alıp kaynatın. Koyulaşınca birkaç damla limon suyu ekleyip şerbeti ılınmaya bırakın.
    2. Yumurta, yoğurt ve 1 kaşık sirkeyi derin bir kaba alın. Üzerine un ekleyerek kulak memesi kıvamından biraz daha sert bir hamur yoğurun. Hamuru 15 eşit parçaya ayırıp yumurta büyüklüğünde bezeler yapın.
    3. Hamurların aralarına nişasta serperek baklava yufkası şeklinde ince ince açın. 15 yufkayı üst üste serip bardak ağzıyla yuvarlaklar halinde kesin. Üzerlerine ince çekilmiş fındık serpip ikiye katlayın. Yağlanmış fırın tepsisine aralıksız olarak dizin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
    4. Ilık şerbeti fırından çıkardığınız tatlının üzerine gezdirerek dökün. Soğumaya bırakın. Tatlı şerbetini çekince üzerlerine fındık serpin. Servis tabaklarına alıp soğuk olarak servis yapın.



 

 

<b>Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin</b> Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin


:

Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
akrostiş şiirmektup örnekleri