Hoşgeldiniz. Unutmayın, çok istiyorsanız mutlaka bir yolu vardır.!

Almanyadaki çocuk lar ne giyer , yer. ve oynarlar. Kısaca Benzer Konulara da Bakmalısın alman çocukları ne yer, ne giyer, hangi oyunu oynar ispanya da
  • 5 üzerinden 5.00   |  Oy Veren: 16      

  1. Kayıtsız Üye
    Sponsorlu Bağlantılar


    Alman çocuklar ne giyer, yer ve oynarlar

    Sponsorlu Bağlantılar










  2. Sponsorlu Bağlantılar




    Almanya'daki Mangala oyunu
    BOHNENSPIEL ( MANGALA)*
    Fasulye oyunu, Mangala oyunları ailesine ait olan eski bir tahta oyunudur. Aynı zamanda bu kavram Almanya’da, tamamen farklı Mangala çeşitlerinin tür adı olarak da kullanılır.
    Tarihçe
    Asıl “Fasulye Oyunu” ilk olarak oyun papazı Fritz Jahn tarafından Eski Alman Oyunları (1917) kitabında yazılmıştır. Burada, 1908 yılında o zamanlar Rusya’nın egemenliği altındaki Estonya’da bulunan Kardis’e yaptığı ve Baron Stackel’in büyük çiftliğini ziyaret ettiği geziden bahsetmiştir. Orijinallerinin günümüze kadar Sankt Petersburg’ta Eremitage’de ( dünyanın en büyük ve önemli sanat müzelerinden biri) ve Çar’ın Kış Sarayı’nda (Winterpalais) saklandığı fasulye oyununda kullanılan tahtaların taklitlerini orada bulmuştur. Orijinal tahta, İran Şah’ının, (tahminen Muhammed Ağa) Anhalt- Zerbst prensliğinin kızı Çar Katharina’ya (Katharina die Große) hediyesiydi ( Hükümdarlık dönemi 1762-1796). Fasulye oyunu, Jahn tarafından almanca konuşulan bölgelerde ve bütün sınıflarda popüler olana kadar, alman-baltık ve Prusyalı soylu ailelere yayıldı. Jahn yetişkin eğitimi amaçlarını takip etti. İşçi birliği oluşturmak ve Anavatan Kadınlar Birliği’yle olan ilişkilerini kullanarak da I. Dünya Savaşı’nda yaralanan askerileri eğitmek istiyordu.
    Bir diğeri büyük bir tahtanın yarısında oynanan Alman Fasulye Oyunu olarak bilinirken, Jahn tarafından söylenmiş olan çeşidi Baltık Fasulye Oyunu ya da Kardis Fasulye Oyunu olarak da bilinir.
    Alman İmparatorluğu’nda ilk olarak bir mangala oyunundan 1699’da Rob Judolf bahsetmiştir. Weikersheim Sarayı’nda Bad Mergentheim’da 1709 yılından beri meşe odunundan yapılan iki oyun tahtası bulunmaktadır. Bunlar sanatkâr bir aile olan Sommer’in barok tarzında ürettikleri masalardır. Ama maalesef ki Weikersheim’ın Mangala kuralları yok olmuş gibi görünüyor. Bunlar Almanya’da Mangala’nın en eski kanıtlarıdır. İlk Mangala Oyunlarının Avrupa’ya Haçlı Seferleri’nden dönen bir şövalye tarafından getirildiği de tahmin edilmektedir. Fakat bu tez için hiçbir bilimsel belge bulunmamaktadır.
    Oyun kuralları incelendiğinde, fasulye oyunun Arabistan’da ve Asya’nın merkezinde oynanan Mangala Oyununa benzerlik gösterdiği ortaya konmuştur. Bu, oyunun tarihi kökeniyle de gayet güzel uyuşuyor. Siyah Afrika’da oynanan Mangala Oyunu’na olan benzerliği ise çok daha önceden tesadüfen ortaya çıkmıştır.
    19. yüzyılda Fasulye Oyunu’nun geleneksel olarak yayıldığı ana bölgeler, Baltık ülkeleri, Doğu-Batı Prusya ve Pomeranya’dır. 1917’den itibaren oyun, alman soylu ailelerin Ocak Devrimi’nden sonra katledilmesi, sürülmesi ve istimlak edilmesi yüzünden yok olmuştur. Eski Doğu Almanya’da 1945’ten sonra oyun, alman halkının sürülmesinden sonra varlığını sürdürememiştir. Önceki Alman Cumhuriyeti’nde, Fasulye Oyunu’nu geniş kapsamlı bir şekilde anlatan bir sürü oyun kitabı piyasaya sürülmüştür. İlk oyun 1962’de Dresden’li Go-Pionier Bruno tarafından ortaya çıkarılmıştır.
    Günümüzde internette de birçok Fasulye Oyunu programı bulunmaktadır.
    Oyun Kuralları
    Malzemeler
    Fasulye Oyunu iki çukur sırasından oluşur. Her bir sıra 6 çukurdan meydana gelir. Bunun dışında her iki sıranın da sonunda, toplanılan fasulyelerin konulduğu bir define çukuru bulunmaktadır. Her oyuncu tahtanın üzerinde kendi tarafında 6 tane çukura sahiptir ve onun sağında da define çukuru vardır. Oyun taşı olarak da 72 tane fasulye kullanılır.
    Hazırlanış
    Oyunun başında her oyun çukurunda 6 tane fasulye bulunur.
    Çekişler
    Her çekişte oyuncu kendi çukurlarından birini boşaltır ve sonra da içindeki taşları saat ibresinin ters yönünde sıradaki çukurlara birer birer paylaştırır. Böylece fasulyeler oyuncunun önce kendi çukurunda sonra da karşı tarafın çukurunda toplanmış olur. Taşlar dağıtılırken define çukuru boş geçilir.
    Vuruşlar
    Eğer ki son fasulye bir çukuru 2,4 veya 6 fasulyeyle doldurursa, son dağıtılan fasulyeler de dahil bütün içindekiler alınır. Alınan fasulyeler oyuncunun define çukuruna konulur. Bu hem kendi tarafında hem de karşı tarafınkiyle çekilebilir.
    Oyuncular
    Bir oyuncu artık taş çekemiyorsa -yani tüm çukurları boşsa- oyun biter. Tahtanın üzerinde kalan fasulyeler, kendi tarafında bulunan oyuncunun olur. Her oyuncu rakibinden daha çok fasulye toplamaya çalışır. Toplamda 72 fasulye olduğu için, 37’si oyunu kazanan tarafa verilir. Eğer oyuncular 36 fasulye toplarlarsa oyun berabere biter.
    Sayma
    Oyunu not ederken, çukurlar 1’den 12’ye kadar art arda sayılır. Bu durumda da 1’den 6’ya kadar olan çukurlar oyuna başlayacak olan oyuncunun tarafına konulur.

    alman yemek kültürü

    Alman mutfağı, bölgeden bölgeye farklılık göstermektedir. Bavyera ve Suabiya'nın güney bölgeleri buna örnektir. Bu bölgelerin mutfak kültürü; Avusturya ve İsviçre'ninkine benzerdir. Domuz eti, sığır eti ve kümes hayvanları eti ile yapılan yemek çeşitleri Almanya'da tüketilen yemeklerin önde gelenleridir. Özellikle domuz eti'nin Alman mutfağı'ndaki yeri özeldir.Hemen hemen bütün bölgelerde, yemekler sosisle yenir. Almanya'da 1500'den fazla sosis çeşidi üretilmektedir. En popüler sebzeler patates, lahana, havuç, şalgam, ıspanak ve fasülyedir.

    Organik gıda satışı bir pazar haline gelmiştir ve satılan ürünlerin %3.0'ünü bu grup besinler oluşturur.Bu bir trend halinde yükselmektedir.


    Ünlü bir Alman değişi şöyle demektedir: "Kahvaltı bir imparator, öğle yemeği bir kral ve akşam yemeği bir fakir gibidir." kahvaltı genelde tahıllı yiyeceklerle ve bal ya da reçelli ekmekle yapılır. Almanların bir kısmı kahvaltıda soğuk yemekleri ya da peynirli ekmeği tercih etmektedir. Ülkede 300'den fazla ekmek çeşidi fırınlarda satılmaktadır.
    Alman Yemek Kültürü - Alman Mutfağı




    Başka ülkelerden gelen göçmenler sayesinde, Alman mutfağı ve günlük yemek alışkanlıkları birçok mutfaktan etkilenmiştir. Pizza ve makarna gibi İtalyan yemekleri, Döner gibi Türk ve Arap yemekleri özellikle büyük şehirlerde oldukça yaygın olarak satılmaktadır. Uluslararası burger zincirleri ve Çin restorantları ülkenin birçok yerine yayılmıştır. Hint, Japon ve diğer Asya mutfaklarının popüleritesi artmaktadır. Yüksek profilli dokuz Alman restorantı, restorantları uluslararası derecelendiren Michelin Rehberi tarafından üç yıldızlı olarak ilan edilmiştir. Yine 15 restorant iki yıldız almıştır.


    Şarabın ülkenin birçok kesiminde yaygın olmasına rağmen Almanya'nın milli içkisi bira olarak bilinmektedir. Almanya'da kişi başına bira tüketimi yıllara göre düşmesine rağmen, kişi başına yıllık 116 litre ile üst sıralardaki yerini korumaktadır. 18 batı ülkesi üzerinde yapılan araştırmalar sonucunda Almanya; kişi başına alkolsüz içecek tüketimi konusunda 14., kişi başına meyve suyu tüketiminde ise 3. olmuştur. Bunların dışında, mineralli su ve Schorle (meyve suyuyla karıştırılmış) Almanya'da oldukça popülerdir.



  3. Aradığınız Bilgiyi Bulamadıysanız Üye Olmadan
    BURAYA Tıklayarak Sorunuzu Düzgün Bir Başlık ile Yazabilirsiniz.
 

 

<b>Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin</b> Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin


:

Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
akrostiş şiirmektup örnekleri