Hoşgeldiniz. Unutmayın, çok istiyorsanız mutlaka bir yolu vardır.!

resimli aperatif tarifleri eklermisiniz Kısaca Benzer Konulara da Bakmalısın resimli aperatif yiyecekler İçli köfte,patatesli içli köfte, degişik içli köfte tarifleri nasıl yapılır resimli tarif Resimli
  • 5 üzerinden 5.00   |  Oy Veren: 1      

  1. Kayıtsız Üye
    Sponsorlu Bağlantılar


    resimli aperatif tarifleri

    Sponsorlu Bağlantılar










  2. Sponsorlu Bağlantılar




    Peynirli Biber Sarma Tarifi:



    Malzemeler:
    1 çay fincanı beyaz peynir
    8 tane, kırmızıbiber
    5 dal taze soğan
    Bir miktar, maydanoz
    Zeytinyağı, kırmızıbiber, karabiber ve tuz

    Peynirli Biber Sarma Tarifi:

    Öncelikle biberleri yıkayıp, fırın tepsisine alalım fırına sürelim közlenmeye bırakalım.
    Biberlerimiz közlenirken, biz iç harcını hazırlayalım bu arada. Taze soğanları ayıklayıp yıkayalım. Daha sonra, ince kıyalım karıştırma kabına alalım, üzerine peyniri, kırılmış cevizi ve baharatları alıp iyice karıştıralım, harcı bir kenara alalım.
    Közlenmiş biberleri soyalım içinden çekirdeklerini alalım. Biberleri ortadan ikiye bölelim, uçlarına yarım yemek kaşığı, peynir harcından koyalım. Taze soğan saplarını ayırıp, sıcak suda bekletmiştik, sapların bir tanesini alıp sardığımız biberleri saralım. Afiyet olsun.




    Haydari tarifi





    Malzemeler:


    500 gram süzme yoğurt

    Yarım demet dereotu
    3 diş sarımsak
    Yarım su bardağı zeytinyağı
    Tuz , Pulbiber
    Yapılışı:

    Dereotunu temizleyip kıyın
    .
    Birkaç dalını süslemek için ayırın.
    Sarımsakları soyup ezin.
    Süzme yoğurdu bir kaseye alıp çırpın.
    Sarımsak ve dereotunu yoğurda ekleyin.
    Tuz ve zeytinyağı ilave edip karıştırın.
    Pulbiber serpin, dereotu ile süsleyin.
    Servis yapın.
    Afiyet olsun…



    Zeytinyağlı Barbunya Pilaki




    Malzemeler:


    500 gram barbunya

    1 Tane Kuru soğan
    3 Diş sarımsak
    1 Tane havuç
    1 Tane orta boy patates
    1 Tane kırmızı biber
    1 Tane sarı biber
    1 Çorba kaşığı salça
    1 Çay bardağı zeytinyağı
    2 Su bardağı su
    Yeteri miktarda tuz
    1 Tatlı kaşığı toz şeker
    1 Adet limon veya limon sosu
    Yapılışı:

    Akşamdan ıslattığımız barbunyaları 20 dakika haşlayıp suda süzüyoruz
    .
    Tencerenin içinde 1 çay bardak yağı kızdırıyoruz.
    3 Diş sarımsağı ince ince kıyıyoruz ve yağda kavuruyoruz.
    1 adet havucu ve 1 adet patatesi zar büyüklüğünde küp küp kesiyoruz tencereye ekliyoruz.
    Renkli biberleri büyük küpler halinde doğrayarak tencereye atınız ve karıştırın.
    1 çorba kaşığı salçayı da ekleyerek 5 dakika orta ateşte karıştırmaya devam edin.
    Haşlanmış yarım kilogram barbunyayı tencereye koyun.
    Üzerine 2 su bardağı sıcak su dökün.
    1 Adet limonun kabuğunu soyduktan sonra kalın kalın dilimleyin.
    Dilimlediğiniz limonları tencereye yerleştirin ve tencerenin kapağını kapatın.
    Orta ateşte 15 dakika pişirin.
    Ilık yada soğuk olarak servis yapın.
    Afiyet olsun…


    Humus tarifi




    Malzemeler:


    1,5 Su Bardağı nohut

    1 Çay bardağı zeytinyağı
    3 Dış sarımsak
    1 Çay bardağı tahin
    1 Limon
    2 Çay kaşığı kırmızı biber
    1 çay kaşığı kimyon, tuz
    Üzeri İçin : Zeytin, turşu, maydonoz
    Yapılışı:

    Nohut akşamdan ıslatılır
    .
    İyice haşlanıp kabukları alınır.
    Haşlanmış nohut, tahin, sarımsak, zeytinyağı ve limon suyu robotta ezilir.
    Çok katı olursa haşladığımız nohutun suyundan ½ çorba kaşığı karışıma ilave edebiliriz.
    Baharatlar ilave edilir. Servis tabağına alınır.
    Üzeri kornişon turşu, maydonoz yaprakları ve zeytinle süslenir.
    Afiyet olsun…

    Cevizli Kabak Meze tarifi




    Malzemeler:


    3 adet orta boy kabak

    2 yemek kaşığı sıvıyağ
    1 çay kaşığı tuz
    Sosu için:
    1 su bardağı yoğurt
    1 yemek kaşığı mayonez
    3 diş sarımsak
    1/2 su bardağı ince çekilmiş ceviz 1 demet dereotu 1 tatlı kaşığı pul biber
    Yapılışı:

    Kabakları iyice yıkadıktan sonra rendenin iri tarafıyla rendeleyin
    .
    Sıvıyağla rende kabakları yüksek ısılı ateşte sürekli karıştırarak 5-6 dk.kavurun ve tuz ilave ederek ılınması için kenara alın.
    Derin bir kapta sos malzemelerini karıştırıp ılınan kabakların üzerine dökün, iyice harmanlayın.
    Üzerini pul biber ve dilerseniz ekstra cevizle süsleyip servise sunun.
    Afiyet olsun…

    Şakşuka tarifi




    Malzemeler:


    (6 kişilik)

    2 patlıcan
    2 kabak
    2 patates
    2 havuç
    3 domates
    2 diş sarımsak
    4 yemek kaşığı zeytinyağı
    Tuz
    Kızartmak için:
    Ayçiçeği yağı
    Yapılışı:

    Patlıcanları uzunlamasına dörde bölüp 3 cm aralıklarla kesin
    .
    Üzerine tuz ve su ekleyerek 30 dakika bekletin.
    Patatesleri ve kabakları küp şeklinde doğrayın.
    Havuçların kabuğunu soyup doğrayın.
    Patlıcanın suyunu sıkıp kurulayarak kızartın.
    Diğerlerini de kızartarak kağıt havlu üzerinde bekleterek fazla yağını süzdürün.
    Domatesi ve sarımsağı rendeleyin.
    Tuz ekleyin.
    Zeytinyağında 20 dakika pişirin.
    Kızartılan sebzeleri servis tabağına alın.
    Üzerine domates sosu gezdirerek servis yapın.
    Afiyet olsun…

    Ton Balıklı Havuç Salatası tarifi





    Malzemeler:


    (4 kişilik)

    2 havuç
    2 siyah havuç
    1 diş sarımsak
    1 büyük konserve
    ton balığı
    1 limon
    Yarım çay bardağı
    zeytinyağı
    4-5 endivyen yaprağı
    Tuz
    Yapılışı:

    Havuçların kabuklarını soyarak rendeleyin ve ayrı kaplara alın
    .
    Bir kasede limon suyu, tuz ve zeytinyağını karıştırın.
    İçine sarımsak rendeleyip havuçların üzerine dökerek karıştırın.
    Ton balığını endivyen yapraklarıyla karıştırın ve havuç salatasıyla servis yapın.
    Afiyet olsun…




  3. Aradığınız Bilgiyi Bulamadıysanız Üye Olmadan
    BURAYA Tıklayarak Sorunuzu Düzgün Bir Başlık ile Yazabilirsiniz.
 

 

<b>Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin</b> Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin


:

Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
akrostiş şiirmektup örnekleri