Hoşgeldiniz. Unutmayın, çok istiyorsanız mutlaka bir yolu vardır.!

muşun ünlü yemekleri , muşun yöresel yemekleri , muş yöresel yemekleri Muş yemekleri Muş zengin bir mutfağa sahiptir. Hayvancılığın etkisiyle et , yöre beslenmesinde temel
  • 5 üzerinden 5.00   |  Oy Veren: 1      

  1. Sponsorlu Bağlantılar


    Muşun yemekleri, muşun meşhur yemekleri

    Sponsorlu Bağlantılar




    muşun ünlü yemekleri,muşun yöresel yemekleri,muş yöresel yemekleri

    Muş yemekleri

    Muş zengin bir mutfağa sahiptir. Hayvancılığın etkisiyle et, yöre beslenmesinde temel öğe durumundadır. Başlıca mahalli yemekleri; Muş köftesi (hafta direği), domatesli lahana dolması (kırkçikli kelem dolması), hez (hasut) dolması, çorti, keşkek, cavbelek, mırtöge , hersedir, teter helvası, kurçık, murtoge, cevbelek, helimaşi, jag, gülük, kenger, sepidak, uçkun ve kak’tır.


    Muş Köftesi (Hafta Direği):
    Yağsız et, iki yada üç kez makineden geçirilir ve dövülür. Köftelik bulgurla iyice yoğrulur. Yoğrulan bu malzemeden bir tutam avuç içine alınır ve iyice sıkılır, Top haline getirilir, ortasından oyulur ve daha önce hazırlanmış kıyma, soğan, ceviziçi ve pirinç karışımı iç bu oyuğa konarak tekrar kapatılır. Tuzlu suda 20-30 dakika pişirildikten sonra tabaklara konur, üzerine tereyağı dökülerek servis yapılır.


    Hez Dolması:
    Yağlı kıyma pirinç ile iyice yoğrulur. Haşlanmış lahana yapraklarına sarılarak tencereye sıra ile dizilir. Tencereye sumak suyu ilave edilir. İyice piştikten sonra servis yapılır.

    Domatesli Lahana Dolması (Kırkçikli kelem Dolması):
    Yağlı kıyma bulgurla iyice yoğrulur. Haşlanmış lahana yapraklarına sarılır. Tencereye, bir sıra dolma bir sıra da domates ve biber karışımı serilir ve ateşe verilir. Piştikten sora üzerine biberli yağ dökülerek servis yapılır.

    Çorti:
    Lahana yaprakları ufak ufak doğranır ve maydanos, reyhan, soğan ve çeşitli baharatlardan oluşan karışımla birlikte tüpe doldurulur. Ekşi olması için de küpe bir miktar nohut ve hamur atılır. Kışlıktır. Kuru yemeklerin yanında yenildiği gibi içine dövme yada kemikli et katılıp pişirilerek de yenilebilir.


    Keşkek:
    Nohut ve den (kabuğu alınmış buğday, dövme) taneleri suda iyice haşlanır. Önceden pişirilmiş etle birlikte toz biber, haşlanmış nohut ve den katılır. Bir süre daha pişirilir. Ufak ufak doğranmış kuru soğan serpilerek servis yapılır.

    Kısaca Benzer Konulara da Bakmalısın

  2. Muşun Yöresel Kıyafetleri, Muşun Yöresel Giyim Kültürü
  3. Muşda ne yenir, Muşun yöresel yemekleri nelerdir
  4. Bolu yöresel yemekleri, bolu yemekleri,bolu yöresi yemekleri,bolunun yemekleri,bolu meşhur
  5. İçelin (Mersinin) Yemekleri, Mersin'in Yemekleri,mersin yöresinin yemekleri,içel yemekler
  6. Uşak yöresel yemekleri, uşak yemekleri,uşak yöresine ait yemekleri,uşağın yemekleri,uşağın
  7. Paylaş Facebook Twitter Google


  8. Sponsorlu Bağlantılar

 

 

<b>Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin</b> Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin


:

Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
akrostiş şiirmektup örnekleri