Hoşgeldiniz. Unutmayın, çok istiyorsanız mutlaka bir yolu vardır.!

Keklik yemeği tarifleri Fırında Keklik Süre: 40-60dk Servis: 4-6 Zorluk: Kolay Malzemeler 1 kahve fincanı su 2 yemek kaşığı yağ 4 keklik Karabiber (istenildiği kadar

  1. Sponsorlu Bağlantılar


    Keklik yemeği tarifleri

    Sponsorlu Bağlantılar




    Keklik yemeği tarifleri



    Fırında Keklik



    Süre: 40-60dk
    Servis: 4-6
    Zorluk: Kolay


    Malzemeler
    1 kahve fincanı su
    2 yemek kaşığı yağ
    4
    keklik

    Karabiber (istenildiği kadar kullanılır)
    1 limon
    Biraz
    tuz




    Kekliklerin tüyleri yolunup içini temizledikten sonra üstleri limonla ovulur. İçinde rahatça döndürebileceğiniz bir fırın tepsisine koyun üstüne tuzu biberi serpin. Yağla suyu da üzerine koyun kızgınca fırına sürün. Keklikler kızardıkça çevirerek her yanını iyice kızarıncaya kadar pişirin. Bu arada üstlerinin kurumaması daha lezzetli olması için keklikler kızartılırken tepsideki suyu bir kaşıkla sık sık üstlerinden gezdirerek dökün. Keklikler pişince fırın sıcaklığını azaltın üstlerini bir tepsiyle örtüp 5-10 dakika fırında bırakın.
    Afiyet olsun...



    **Keklik Dolması



    Süre: 40-60dk
    Servis: 4-6
    Zorluk: Kolay


    Malzemeler
    1 demet maydanoz
    1 diş
    sarımsak
    2 sosis
    50gr
    macar salamı
    1 kahve fincanı
    tulum peyniri
    50gr jambon
    1 baş soğan
    250 gr lık
    keklik
    Tuz,
    karabiber (isteğe bağlı)
    Yeteri kadar et suyu
    1 tutam
    tarçın
    5 çorba kaşığı zeytin yağı
    2 çorba kaşığı üzüm sirkesi




    Yapilis Tarifi
    Jambon, salam ve sosisleri kıyma makinesinden geçirin. Elde edilen kıymayı porselen kaseye koyun. Buna iyice ufalanmış tulum peynirini, rendelenmiş soğanı, dövülmüş sarımsağı, ince kıyılmış maydonozu, yeteri kadar tuz, karabiber, kimyon, bir tutam tarçınıda katıp hepsini yoğurun. Keklikleri temizleyip bol suda yıkayın. İç boşluğuna yaptığınız karışımla doldurun. Beyaz iplikle doldurduğunuz yeri dikin. Derin tavaya beş çorba kaşığı zeytinyağını koyun kekliklerin her yanını kızgın yağda çevirerek sote edin. Ayrı bir tencerede yeteri kadar et suyu koyun, içine sirkeyi katın, keklikleri pişirip ara sıra çevirin gerekirse sıcak et suyu ilave edin. Pişince servis tabağına alın. Kalan suyuyla domates sosu yapıp kekliklerin üzerine dökün. Sıcak servis yapın.



    Keklik Fürstenberg

    Kullanılacak malzeme (4 kişilik): 4 keklik, 4 dilim jambon, 100 gr sosis, 30 gr tereyağı, 1 yumurta, birkaç sap maydanoz, 1 dal adaçayı, yarım bardak zeytinyağı, yeteri kadar tuz, 1 tutam karabiber.

    Yapılışı: Kekliklerin tüyleri yolunur, içi iyice temizlenir, tütsülenip bol suda yıkandıktan sonra, suyunun süzülmesi için süzgece konur. Kekliklerin ödü çıkarılıp atıldıktan sonra, ciğeri, yüreği ve katısı makinede kıyılır. Sosislerin zarı soyulur, ezilir ve kekliklerin ve kıyılmış içiyle iyice karıştırılır. Buna bir yumurta, yeteri kadar tuz, bir tutam karabiber katılır, iyice yoğurulur. Bu karışım kekliklerin içine doldurulduktan sonra her keklik bir jambon dilimiyle iyice sarılır ve açılmaması için küçük demir şişlerle tutturulur. Tepsiye tereyağ ile yarım bardak zeytinyağı konur. Keklikler de yerleştirildikten sonra, tepsi orta ateşe konur. Kuşlar sık sık çevrilerek on dakika kadar kızartıldıktan sonra tepsi ısısı hafif bir fırına konur. Keklikler iyice kızarınca tepsinin üzeri bir kapakla örtülür ve 10-15 dakika fırında pişirilir, isteğe göre, servis yapılabildiği gibi, keklikler servis tabağına alınıp her kekliğin altına kızarmış birer dilim ekmek konarak da servis yapılabilir. Ekmekler tepsiden boşaltılacak salçanın büyük bir bölümünü emeceğinden, keklikler tabaklara alınırken ekmeklerle birlikte konulmalıdır.




    KEKLİK ESTUFAD (FRANSA)

    ESTOUFADE DE PERDRIX

    2 kişi için MALZEME :
    2 adet temizlenmiş genç keklik
    1 tatlı kaşığı tereyağı
    İç yağı
    Tuz, bir çimdik karabiber
    1 diş sarımsak
    3 adet orta boy soğan
    3 adet parmak büyüklüğünde havuç
    1,5 çay fincanı et suyu yoksa su
    Bir parça tülbentin içerisine 1 çay kaşığı kekik 4 dal maydanoz, 1 diş karnfil, 8 adet tane karabiber, 1 yaprak defne koyup bohça gibî bağlayınız

    YAPILIŞI :
    Kekliğin girebileceği dibi düz küçük bir tencereye tereyağı ve içyağını koyup orta ateşte iki üç dakika sote yapıp keklikleri tuzlayıp biberleyip ilâve ediniz
    İkişer üçer dakika alt üst kızartıp et suyunu, sebzeleri, baharat torbasını ilâve edip kapağını kapatınız
    Ağır ağır kaynatarak ve kontrol ederek kekliğin yaşına göre bir saat belki daha fazla ağır ağır kaynatarak ve suyunu kontrol ederek pişiriniz (Ateşten alırken içinde bir bardak suyu olmalı lâzımdır)
    Keklikleri servis edeceğiniz küçük kapaklı bir kokota yoksa kapaklı herhangi bir kaba çıkarıp suyunun üzerinde yağ varsa bir kaşıkla dikkatlice alıp atınız


    KEKLİK A LA DİAN (FRANSA)

    PERDREAUX A LA DIANA

    4 kişi için MALZEME :
    2 adet keklik (yaşına girmemiş)
    Biraz kuzu içyağı
    Tuz, bir çimdik karabiber
    2 kahve fincanı rafine yağı
    3 çorba kaşığı tereyağı
    2 adet iri patates
    1 çay fincanı dilimlenmiş mantar
    Kekliklerin ciğerleri
    4 adet tavuk ciğeri
    2 adet arpacık soğanı, ince kıyılmış
    4 dilim ekmek içi (5X5 cm) taze kızarmış
    2 kahve fincanı jüy yoksa konsome veya tavuk suyu

    YAPILIŞI :
    İçyağını yarım parmak eninde kibrit gibi dilimleyiniz
    Patatesi temizleyip zar büyüklüğünde kare kesiniz, kaynar suda bir dakika haşlayıp süzdürünüz patatesi tereyağında fırında veya ocağın üzerinde pişinceye kadar kızartınız
    İçyağını orta ateşte bir tavada bir kaç dakika sote yapıp kızartıp patatesin üzerine dökünüz
    Mantarı az tereyağı ile bir kaç dakika sote yapıp patatesin üzerine ilâve edip muhafaza ediniz
    Bir tavaya az tereyağı koyup kızdırıp soğanı ilâve edip orta ateşte bir dakika sote yapıp ciğerleri ilâve edip iki dakika kavurup ateşten alıp soğuyunca ince süzgeçten geçirip hafif tuzlayıp biberleyip karıştırıp ekmeklerin üzerlerine sürünüz
    Keklikleri tuzlayıp biberleyip. Dibi düz bir tencereye keklikleri yan yatırıp üzerlerine rafine yağını koyup ortadan hızlı ateşli fırında zaman zaman içinden bir kaşıkla yağ alıp üzerine dökerek yedi dakika bir yanını yedi dakika öbür yanını pişirip fırından çıkarınız
    Bir güvece yoksa bir servis tabağına dört dilim ciğerli ekmeği yerleştirip üzerlerine keklikleri koyunuz
    Tenceresindeki yağı döküp tencereyi ateşe koyup üzerine jüyü ilâve ediniz
    Bir iki dakika kaynatıp ateşten alınız. Karıştırarak bir kaşık tereyağını yedirip yukardaki patatesli mantarlı harcı kekliklerin yanına döküp sosunu da yanında ayrı olarak servis ediniz.






    KEKLİK VİNYERON PERDREAUX (FRANSA)

    VIGNERONNE PERDRO VINYERON

    4 kişi için MALZEME:
    2 adet genç keklik
    2 kahve fincanı rafine yağı
    4 adet üzüm yaprağı
    Tuz, bir çimdik karabiber
    Bir çimdik kırmızı biber
    2 kahve fincanı krema
    4 çorba kaşığı fon do vo yoksa 1 tatlı kaşığı tereyağı ile karışmış 1 çay kaşığı un,
    1 tatlı kaşığı ince kıyılmış soğan

    YAPILIŞI :
    Üzüm yaprağı taze ise az limonlu kaynar suda kaynatmadan bir iki dakika bekletip çıkarınız salamura ise siyah suyunu bırakması için az karbonatlı sıcak suda beş dakika bekletip sonra bir kaç defa yıkayıp sudan çıkarınız
    Kekliği tuzlayıp biberleyiniz, kekliğin göğsünü üzüm yaprağına sarınız
    Dibi düz küçük bir tencereye rafine yağını koyup keklikleri yan yatırarak yağa bulayınız
    Ortadan hızlı ateşli fırında zaman zaman içindeki yağından alıp üzerine dökerek sekiz on dakika bir yanını sekiz on dakika öbür yanını kızartıp fırından çıkarınız
    Keklikleri bir kaba çıkarıp tenceresindeki yağını dökünüz.
    İçine varsa fon do vo'yu, yoksa tereyağlı unu ilâve ediniz. Karıştırarak bir iki dakika kaynatıp kremayı ilâve ediniz karıştırarak bir dakika daha kaynatıp ateşten alıp süzdürünüz
    Ateşten aldığınız zaman sos koyduğunuz miktarın yarısı kalmalıdır
    Kekliğin iplerini çözüp üzüm yaprağını alıp atınız, kekliği yanında sosu ile misafir önünde


    KEKLİK A LA NORMAND (FRANSA)

    PERDREAUX A LA NORMANDE

    2 kişi için MALZEME :
    1 adet temizlenmiş keklik
    2 adet beyaz elma golden
    2 adet asma yaprağı
    Tuz, bir çimdik karabiber
    1 kahve fincanı rafine yağı
    1 çorba kaşığı tereyağı
    2 kahve fincanı krema

    YAPILIŞI:
    Göğsü kurumaması için kekliğin göğsünü sıcak su ile yıkanmış iki adet asma yaprağına sarıp kekliği tuzlayıp biberleyiniz.
    Kekliğin girebileceği küçük bir düz tencereye kekliği yan yatırarak koyup üzerine rafine yağını dökünüz
    Ortadan hızlı ateşli fırında zaman zaman içinden yağ alıp üzerine dökerek beş dakika bir yanını beş dakika diğer yanını kızartıp fırından çıkarınız.
    Elmanın kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarıp elmaları ince dilimleyiniz
    Küçük bir güvecin içine elmaları koyup üzerine kekliği ortadan boyuna yarınız ve güvecin içindeki elmaların üzerine koyunuz, üzerlerine tereyağı ve kremayı koyup kapağını sıkıca kapatınız
    Ağır ateşli fırında yoksa ocağın üzerinde ağır ağır yirmi dakika pişirip servis ediniz






    Kısaca Benzer Konulara da Bakmalısın

  2. Çantada keklik nedir, çantada keklik deyimi, çantada keklik deyiminin anlamı
  3. İlginç Sos Tarifleri, Izgara Etlere Değişik Sos Tarifleri, İspanyol Sos Tarifleri
  4. Tavşan yemeği tarifleri
  5. Alabalık yemeği tarifleri
  6. Çil Keklik, Çil Keklik Hakkında Bilgi
  7. Paylaş Facebook Twitter Google


  8. Sponsorlu Bağlantılar

 

 
Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
akrostiş şiirmektup örnekleri