Hoşgeldiniz. Unutmayın, çok istiyorsanız mutlaka bir yolu vardır.!

Bıldırcın Izgarası (Galetalı) 12 adet bıldırcın 400 gr bayat iç ekmek 1 çorba kaşığı margarin 2 bardak galeta tozu tereyağı 1- Daha once anlatıldığı gibi

  1. Sponsorlu Bağlantılar


    Bıldırcın Izgarası (Galetalı)

    Sponsorlu Bağlantılar




    Bıldırcın Izgarası (Galetalı)

    12 adet bıldırcın
    400 gr bayat iç ekmek
    1 çorba kaşığı margarin
    2 bardak galeta tozu tereyağı
    1- Daha once anlatıldığı gibi bıldırcınların üst ve içlerini temizlemeli ve az yassılatılmalıdır.

    2- Sonra az yassılatmış olduğumuz bu hayvanları tuz ve biberledikten sonra üstlerine erimiş tereyağı ya da margarin sürmeli,sonrada bu bıldırcınları, orta incelikte bir elekten geçirmek sureti ile ufalanmış 400 gr bayat ekmek ya da 2 bardak galeta tozuna batırarak, kuşların her iki tarafını da galetaladıktan sonra bunları hiç harlı olmayan orta kuvvetteki kömür ateşinin 4-5 parmak yüksekliğinde bir yere oturtulmuş tel ızgaraya yerleştirmeli ve kuşların ancak bir tarafı kızardıktan sonra, diğer yanlarını çevirmek sureti ile pişirmeli ve servis yapılmalıdır.
    Bıldırcın Şişte

    12 adet bıldırcın
    EKMEKLERİ:
    12 adet büyük asma yaprağı
    100 gram margarin,
    yada rafine çiçek yağı (5 çorba kaşığı)
    Tuz
    1- Kabukları çıkarılmış , orta kısımlarından yarım parmak inceliğinde dilimlere kesilmiş12 adet francalayı, içinde kızdırılmış 5 silme çorba kaşığı çiçek yada margarin yağı olan tavaya atarak , birer tarafı pembeleştikten sonra, diğer taraflarını çevirmek suretiyle francalaları kızartmalı ve iyice süzülmüş olarak yağdan çıkararak servis tabağına yerleştirilmeli ve bir tarafa bırakılmalıdır.

    2- Diğer taraftan da tüyleri temizlenmiş (şekil:2) 12 adet bıldırcının üstlerine ıslatılmış bez ile hafifçe ovalamak suretiyle üzerlerine yapışmış olan tüyleri temizlemeli, sonra da bunların gerilerinin alt kısımlarındaki boşluğu bir bıçakla delercesine kestikten sonra, buradan içlerin, parmak sokmak suretiyle biçimlerini bozmadan içlerini temizlemelidir.

    3- Sonra içleri temizlenmiş bıldırcınları, tuzlandıktan sonra her bir bıldırcını enine doğru büyükçe birer asma yaprağına sarmak ve bağlamak suretiyle bedenlerini görünmez hale getirmeli , sonra da bunları uzunluklarına doğru ikişer-üçer olmak üzere şişlere dizdikten sonra , bu şişleri;harlı kömür ateşinin4-5 parmak yüksekliğinde bir yerine oturtmak ve yapraklarının bir tarafları yanarcasına kızardıktan sonra, diğer taraflarını çevirmek suretiyle bıldırcınları 10-12 dakika arasında pişirmeli , sonra da bunları tabaktaki kızarmış ekmeklerin üstlerine oturtmak suretiyle servis yapılmalıdır. (Avrupa'da asma yaprağı sarılmış bıldırcınların üstlerine; bir de ince dilimlenmiş Lar sarmak suretiyle şişe sokmakta ve pişirmektedirler.) NOT:Altlarına kızarmış ekmek yapmadan , bıldırcınları tabağa koymak suretiyle servis yapılabilir.


    Kısaca Benzer Konulara da Bakmalısın

  2. Bıldırcın ile ilgili Bilmeceler
  3. bıldırcın nedir
  4. Bıldırcın Avı
  5. Bıldırcın Yuvarlama
  6. Bıldırcın Izgarası
  7. Paylaş Facebook Twitter Google


  8. Sponsorlu Bağlantılar

 

 

<b>Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin</b> Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin


:

Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
akrostiş şiirmektup örnekleri