Hoşgeldiniz. Unutmayın, çok istiyorsanız mutlaka bir yolu vardır.!

Çulluk yemekleri üc beş culluk temizleyip parcalara ayırın hic kan kalmayıncaya kadar yıkayıp 150 gr kadar bildimiz kuyruk yagını bir tencerede parcalanmış şekilde eritin. cullukları

  1. Sponsorlu Bağlantılar


    Çulluk yemekleri

    Sponsorlu Bağlantılar




    Çulluk yemekleri


    üc beş culluk temizleyip parcalara ayırın hic kan kalmayıncaya kadar yıkayıp 150 gr kadar bildimiz kuyruk yagını bir tencerede parcalanmış şekilde eritin. cullukları ilave edip narmal şekilde kızartın birbucuk bardak sıcaksu ilave edin 10dk sonra servisiniz hazır afiyet olsun farkı göreceksiniz....




    FIRINDA SEBZELİ ÇULLUK
    Çiğ soğanın içinde 2 gün bekletilen çulluklar aynen hafif ateş üzerinde zeytin yağı kekik sarımsakla pişirilir . tencereden çıkarılan çulluklar musluğun altında yıkanır. durulekse konur.hazır bezelye soğan az kavurulduktan sonra içine dökülüp doğranmış domatesle hep beraber kavrulur ,içine sarımsak ,nane kekik yarım li
    mon suyu ilave edilip çullukların etrafına dökülür salçalı su ilave edilip maydonozla süslenir aliminyumla kapatılıp fırında 45 dakika tutulur






    ÇULLUK SALMISI

    Malzemesi
    6 adet çulluk
    SALÇASI:
    80 gr margarin yada sadeyag ( 4 çorba kasigi)
    3 bardak et suyu
    250 gr kuslarin pistigi su (1 bardak)
    2 dis sarimsak
    1 küçük sogan
    6 dilim ekmek
    Tuz
    80 gr çiçek yagi (4 çorba kas.)
    Hazirlanisi
    1- Serince bir yerde 2-3 gün bekletildikten sonra, tüyleri yolunmus ve tütsülenmis 6 adet çullugu küçükçe bir tavaya, 5 silme çorba kasigi sadeyagi yada margarin ile çulluklari koyarak, çulluklarin her bir tarafi nar gibi oluncaya kadar kizartmali, sonra bunlari tavadan çikararak her bir kusu iki gögüs, iki but olarak dörde bölüp bir tarafa birakilir, içinden çikan bagirsak sirt ve gögüs kemiklerini de bir havana koyarak dövülür ve iyice kirilmasi saglanir.

    2- Sonra; dövülmüs bagirsak ve kemikleri bir tencereye koyarak bunlara; 3 bardak et suyu, 2 dis sarimsak, bir demet maydanoz ve dere otu sap yada kökü, bir buçuk bas sogan ile 2 tatli kasigi da tuz ilave edip kapagini kapatarak hafif ateste 1 saat kaynatmali, sonra kemik suyunu süzmek sureti ile baska bir tencereye almali ve bu suya; pismis,kol ve gögüs olarak ayirmis oldugumuz çulluklari ilave ederek bunlari 35-40 dakika arasinda pisirmeli ve tencereden çikararak bunlari; 4 cm en, 6 cm boy ve yarim cm inceliginde kesilmis ve kizartilmis kanepe ekmeklerinin üstlerine oturtmali ve sicakça bir yere birakmalidir.

    3- Sonra; bir kus haneye 1 silme çorba kasigi tere yagi ile yarim kahve fincani da un katarak 2 dakika daha kavurmakta devam edilmeli, sonrada üstünün yaglari alinmis ve ancak bir bardak gelmekte olan kemik ve kus suyunu katarak, salça püremsi bir hal alincaya kadar pisirilmelidir sonra salça ekmeklerin üstündeki kuslara dökülerek servis yapilmali



    ÇULLUK KIZARTMASI FIRINDA
    Malzemesi
    6 adet çulluk
    3 çullugun içleri
    60 gr sadeyag yada margarin
    60 gr çiçek yagi (3 çorba kasigi)
    ( 3 çorba kas.) Tuz ve karabiber
    1.5 kahve fincani su
    KIZARTMAK IÇIN:
    1.5 kahve fincani kaynak su
    6 yada 12 dilim ekmek
    Tuz
    80 gr çiçek yagi (4 çorba kas.)
    Hazirlanisi
    1- Serince bir yerde 2-3 gün bekletildikten sonra, tüyleri yolunmus ve tütsülenmis 6 adet çullugun gerilerinin alt kisimlarindaki boslugu bir biçakla kestikten sonra buradan içeriye parmak sokmak suretiyle hayvanlarin içlerini çikarmali ve içlerinden çikan yürek ciger ve bagirsaklari sonradan kullanmak üzere bir tarafa birakilmalidir.

    2- Çulluklari, içine rahatça alabilecek küçük bir tepsi,ya da bir tencereye 3 silme çorba kasigi sadeyag ,ya da margarin ile içlerini çikartmis oldugumuz çulluklarin bir taraflari iyice pembelestikten sonra diger taraflarini çevirmek suretiyle bunlari çok kizgin firinda 18-22 dakika arasinda kizarmaya birakmalidir.

    3- Kuslar pismekte iken, diger taraftan da küçük bir kaba 3 silme çorba kasigi çiçek yagi koyarak kizdirmali,sonra da kizdirilmis bu yaga,bir tarafa ayirmis oldugumuz ciger ve bagirsaklarla 1 kahve kasigi karabiber ve bir tatli kasigi da tuz koyarak, arada bir karistirmak suretiyle bunlari 8 dakika kadar sote etmeli, sonra kabi atesten alarak, çatalla üstlerine iyice bastirmak suretiyle içleri ezmelidir.

    4- Sonra, ezmis oldugumuz bu içleri, kenar kabuklari çikarilmis ve asagi yukari 4 santim en 6 santim boy ve yarim santim inceliginde dilimlere kesilmis ve her iki taraflari da nar gibi oluncaya kadar 4silme çorba kasigi çiçek yaginda kizartilmis 6 yada 12 dilim kizarmis ekmeklerin üstlerine tereyagi sürer gibi esit bir surette bu içleri sürmeli ve üstlerine iç sürülmüs bu kizarmis ekmekleri servis tabagina yerlestirdikten sonra, pisir oldugumuz kuslar, birer ya da ortalarindan ikiye kesilmis olarak kizartilmis ekmeklerin üstlerine oturtmalidir.

    5- Kuslarin içinde pistigi kizartma yagina da bir buçuk kahve fincani su koyarak, kuvvetli ateste kabi kazircasina karistirarak, bu konyakli ve yagli suda, ancak bir tasim kaynatmali ve salçaliga alarak, çulluklari yaninda salçasi oldugu halde servis yapmalidir


    ÇULLUK KIZARTMASI TENCEREDE (Alafranga)
    Malzemesi
    100 gram sadeyagi yada margarin
    6 çullugun içleri (5 çorba kasigi)
    20 gram sadeyagi yada margarin
    100 gram sogan (1 bas)
    60 gram havuç
    1 orta sogan
    4 dis sarimsak
    ½ kahve fincani un
    1 demet maydanoz
    2 bardak su yada et suyu
    20 gram patates unu (1 çorba kas.)
    6 dilim ekmek
    Tuz ve karabiber
    Hazirlanisi
    1- Serince bir yerde 2-3 gün bekletildikten sonra, tüyleri yolunmus ve tütsülenmis 6 adet çullugun gerilerinin alt kisimlarindaki boslugu bir biçakla kestikten sonra buradan içeriye parmak sokmak suretiyle hayvanlarin içlerini çikarmali ve yikamali,kuslari ve içlerinden çikan yürek ciger ve bagirsaklari sonradan kullanmak üzere bir tarafa birakilmalidir.

    2- Sonra küçükçe bir tencereye, 5 silme çorba kasigi sadeyagi yada margarin ile çulluklari koyarak, çulluklarin her bir tarafi nar gibi oluncaya kadar,kuvvetli atese arada bir çevirmek suretiyle 6-8 dakika atasinda kizartmali, sonra tencereye 1 bardak siyah sarap,2 bardak su, yada et suyu hepsi çentilircesine küçük kesilmis1 büyük sogan,1 orta havuç ,4 dis sarimsak, 1 demet maydanoz, 2 kahve kasigi karabiber ile 2 tatli kasigi da tuz koyara, tencerenin kapagini kapatmali ve kuslar iyice yumusak bir hal alincaya kadar orta atese 30-40 dakika arasinda pisirilmelidir.(Suyunu çekerse pisinceye kadar bir miktar daha sicak su koymalidir.)

    3- Kuslar pisince; tencereden çikararak,ister oldugu gibi, ister ortalarindan ikiye kesmek suretiyle bir tarafa birakmali , tenceredeki sebze ve salçasina da yarim bardak daha su katarak sebzeler iyice yumusak bir hal alincaya kadar bir süre daha kaynatilmali sonra da iyice yumusamis olan bu sebzeleri bir süzgeçten yada kalburdan geçirmek suretiyle püre haine geldikten sonra bunlara; 1 silme çorba kasigi da patates unu koymali, sonra salçayi tekrar atese oturtarak salça dügün çorbasi kivaminda bir koyuluga gelinceye kadar karistirmak suretiyle birkaç dakika daha pisirmeli, sonra salçayi, bütün yada ortalarindan ikiye bölünmüs kuslari koymali, sogumamalari için de hafif atese birakmalidir.

    4- Kuslar pismekte iken; diger taraftan da bir yana birakmis oldugumuz kuslarin yürek, ciger ve bagirsaklarini iyice bir yikadiktan sonra bunlari 2 bardak su içinde yarim saat kadar haslamali, süzmek sureti ile suyunu dökmeli ve gayet ince bir sekilde kiyip bir tarafa birakmalidir.

    5- Sonra; bir kus haneye 1 silme çorba kasigi tere yagi ile çentilircesine kesilmis 1 büyük sogan koyarak, sogan pembemsi bir renk alincaya kadar karistirarak kavurmali, sonra sogana yarim kahve fincani da un katarak 4 dakika daha kavurmakta devam edilmeli, sonrada kavrulmus bu sogan ve una, 2 bardak su yada et suyu, 2 kahve kasigi karabiber, 1 tatli kasigi tuz ile,kiymis oldugunuz içleri ilave ederek salça püremsi bir hal alincaya kadar orta kuvvetteki ateste arada bir karistirarak pisirilmelidir.

    6- Salça koyulasinca; atesten alarak, bu içi, kenar kabuklari çikarilmis ve 4 cm en, 6 cm boy ve yarim cm inceliginde kesilmis ve her iki tarafi da kizarmis 6 dilim ekmege tereyagi sürer gibi sürülmeli ve bu tabagi servis tabagina yerlestirdikten sonra üstlerine, salçanin içinde hafif ateste birakmis oldugumuz kuslari yarimsar yada birer adet olarak oturtulmali kuslarin üstüne kalan salçayi dökmeli ve servis yapmalidi


    ÇULLUK AN KOKOT (FRANSA)

    BECASSE EN COCOTTE

    4 kişi için MALZEME:
    4 adet çulluk temizlenmiş
    8 adet salamura üzüm yaprağı
    24 adet küçük arpacık soğanı
    20 adet mantar
    Tuz, bir çimdik karabiber
    2 kahve fincanı rafine yağı
    2 çorba kaşığı tereyağı
    2 adet kıyılmış arpacık soğanı
    2 kahve kaşığı un
    1 kahve fincanı krema yoksa kullanma
    3 kahve fincanı süt

    YAPILIŞI :
    Üzüm yapraklarını az karbonatlı sıcak suyun içinde beş dakika ıslayıp siyah suyunu çıkarınız, sonra yıkayıp sudan çıkarınız
    Çulluklara göğüsleri çift üzüm yaprağına sarınız
    Düşmemeleri için sicimle bağlayınız.¦ Çullukları tuzlayıp biberleyiniz.
    Çullukların girebileceği dibi düz bir kasrola (tencereye) çullukları yan yatırıp rafine yağını üzerlerine dökünüz
    Ortadan hızlı ateşli fırında zaman zaman içindeki yağından alıp üzerine dökerek yedi sekiz dakika bir yanını yedi sekiz dakika öbür yanını pişirip fırından çıkarınız
    Sicimleri üzüm yapraklarını çıkarıp atınız. Pişirdiğiniz tenceredeki yağı döküp tencereye ceviz büyüklüğünde bir parça tereyağı, soğan ve unu koyup orta ateşte bir dakika kavurup kırmızı biber, krema ve sütü ilâve ediniz
    Bir kaç dakika daha kaynatıp ateşten alınız
    Aşağıdaki mantar ve soğanı çullukların üzerine serpiniz, yanında sosu ayrı olarak servis ediniz.

    Soğan ve Mantarın Hazırlanması :
    Soğanları temizleyip küçük bir tencereye veya kasrola koyup üzerine bir çimdik toz şeker, az tuz ve iki kahve fincanı su koyup kapağını kapatıp ağır ateşte veya fırında kontrol ederek onbeş dakika pişiriniz
    Mantarları az tereyağında iki üç dakika sote yapıp soğanlarla birlikte kullanın
    ************************************************** ***********
    MANTARLI ÇULLUK (FRANSA)

    2 kişi için MALZEME :
    2 adet çulluk, temizlenmiş (içi çıkmamış)
    2 kahve fincanı rafine yağı
    3 çorba kaşığı tereyağı
    Tuz, bir çimdik karabiber
    Bir çimdik kırmızı yaprak biber
    4 adet üzüm yaprağı
    1 avuç mantar, dörde bölünmüş
    2 adet arpacık soğanı ince kıyılmış
    2 çay kaşığı un

    YAPILIŞI:
    Çulluk dağlarda ve akarsu kenarlarında kum ve benzeri şeyler yediği için barsakları temizdir ve ödü yoktur. Bu nedenle barsakları ile yenir.
    Çullukların göğüslerini üzüm yaprağı ile sarıp sicim ile bağlayınız
    Çullukları tuzlayıp biberleyiniz, dibi düz küçük bir kasrola (tencereye) çullukları yan yatırarak koyup rafine yağını üzerlerine dökünüz
    Zaman zaman içindeki yağdan bir kaşık ile alıp üzerine dökerek beş dakika bir yanını beş dakika öbür yanını pişirip fırından çıkarınız
    İlk sıcaklığı geçince çullukların içini (barsaklarını) boşaltıp kıyıp muhafaza ediniz
    Çullukların but ve göğüslerini ayırıp bir güvece koyup muhafaza ediniz
    Çullukların kemiklerini kırıp çulluğu pişirdiğiniz tenceredeki yağı döküp tencereye ceviz büyüklüğünde bir parça tereyağı ve kıyılmış soğanı ilâve edip ateşe koyunuz
    Bir iki dakika karıştırarak kavurup unu ve kırmızı biberi koyup bir kere karıştırın, ateşten alıp süzdürünüz
    Mantarı, az tereyağında bir iki dakika sote yapıp sosun içerisine ilâve ediniz
    Bir kere kaynatıp kalan tereyağını barsaklar ile iyice karıştırıp sosa karıştırarak yediriniz
    ************************************************** ********
    ÇULLUK ROTİ SUR KRUT (FRANSA)

    BECASSE ROTIE SUR KROUTE

    4 kişi için MALZEME :
    4 adet çulluk temizlenmiş (fakat içi çıkmamış)
    Tuz, bir çimdik karabiber
    Dört parmak eninde tahmini on santim uzunluğunda 4 adet gömlek yağı
    2 kahve fincanı rafine yağı
    2 çorba kaşığı tereyağı
    1 çorba kaşığı ince kıyılmış soğan
    1 çimdik kırmızı yaprak biber
    1 çay fincanı süt
    1/2 tatlı kaşığı un
    4 dilim taze kızarmış ekmek içi (5X5 cm)

    YAPILIŞI :
    Çullukların göğüslerini iç yağına sarınız ve sicimle bağlayınız.
    Çullukları tuzlayıp biberleyiniz. Dibi düz bir kasrola (tencereye) çullukları yan yatırıp koyunuz, üzerine rafine yağını döküp yağa bulayınız.
    Ortadan hızlı fırında zaman zaman içindeki yağdan alıp üzerine dökerek yedi sekiz dakika bir yanını, yedi sekiz dakika öbür yanını kızartıp fırından çıkarınız
    Sicimleri çözüp atınız, çullukları muhafaza ediniz. Tenceresindeki yağı döküp tencereye tereyağının yarım kaşığını soğanı ve kırmızı biberi ilâve edip orta ateşte bir iki dakika sote yapıp, yarım kaşık tereyağı ile unu ezerek süt ile beraber ilâve ediniz
    Bir kaç dakika karıştırarak kaynatıp ateşten alıp süzdürünüz
    Çullukların barsaklarını ve içini çıkarıp kıyınız ve bir kaşık tereyağı ile iyice karıştırınız, kızamış ekmeklerin üzerlerine sürüp çullukları üzerlerine yatırıp sosu


    ************************************************** ***********
    ÇULLUK SALMİ (FRANSA)

    SALMIS DE BECASSES

    4 kişi için MALZEME :
    4 adet çulluk temizlenmiş fakat içi çıkmamış
    Tuz, bir çimdik karabiber
    1 çorba kaşığı ince kıyılmış soğan
    1 su bardağı Fon dö vo
    1 avuç mantar (100 gr.)
    3 çorba kaşığı tepeleme dolu tereyağı (150 gr.)
    5 adet tane karabiber ezilmiş
    2 diş karanfil

    YAPILIŞI :
    Çullukları tuzlayıp biberleyiniz
    Dibi düz bir tencereye (kasrola) bir kaşık tereyağı koyup çullukları yan yatırarak tencereye koyunuz
    Ortadan hızlı ateşli fırında beş dakika bir yanını beş dakika öbür yanını kızartıp fırından çıkarınız
    Karnından barsaklarını ve içini çıkarıp bir tahtada ince kıyıp muhafaza ediniz
    Çullukların but ve göğüslerini koparıp kapaklı bir güvece veya küçük bir kaba koyup muhafaza ediniz
    Kemiklerini kırınız, tenceresine soğanı ve çulluğun kemiklerini koyup tekrar ateşe koyunuz
    Orta ateşte bir iki dakika kavurup fon do voyu ilâve ediniz, karıştırarak üç dört dakika kaynatıp başka bir tencereye kemikleri ezercesine bastırarak sosu süzdürünüz
    Çullukları sosun içerisine ilâve edip tencerenin kapağını kapatarak ağır ateşte sekiz on dakika daha pişiriniz, ateşten alınız
    Çullukların barsaklarının içerisine bir kaşık tereyağını koyup iyice karıştırıp çulluğun sosundan bir miktar üzerine ilâve edip karıştırıp üzerlerine dökünüz
    Kalan tereyağında mantarı bir kaç dakika sote yapıp çullukların üzerlerine döküp servis ediniz.
    ************************************************** *********









    BILDIRCIN GÜVEÇ


    malzemelerimiz:yeterli miktarda bıldırcınımız,tereyağımız,soğan.domates.yeşil bıber,sarımsak,tuz,bıber.bakın ne kadar az bı malzeme ile yapcaz guvecımızı.tabı vurabıldıysek yapcaz vuramayanlarıda bılmem artık.
    yapılışı:
    güvecimizin içini tereyağ ile iyice yağlayalım,daha sonra soğan ve sarımsaklarımızı ince ince guvecimizin içine doğrayalım,daha sonra pembeleşinceye kadar cevırelım ve bıldırcınlarımızı ilave edelim,kararını hisstetımız anda domates i mizi tuz ve bıberimizi ilave edip kapağını kapatıp kısık ateşte güzelce pişirip sonra afiyet olsun.bu merada yapıla bılecek kolay ve basit bı tarıftır.


    Bıldırcın Kebap


    MALZEMELER
    1 Adet Bıldırcın
    1 Adet Bostan Patlıcan
    30 gr Tereyağı
    1 Yemek Kaşığı Un
    1 Yemek Kaşığı Krema
    2 Yemek Kaşığı Salça
    1 Tutam Tuz
    1 Tutam Karabiber


    HAZIRLANIŞI
    Patlıcanı tepesinden keserek içerisini oyun.Bıldırcınları temizleyin patlıcanların içerisine koyarak tepsiye alın. Tencerede tereyağını eriterek, içerisine un koyup biraz kavurun. içerisine salça, et suyu, tuz, karabiber ve krema koyarak bir taşım kaynatın.
    İçerisinde bıldırcın olan tepsiye koyarak üzerini folyoyla kapatıp fırına koyun. 200 derece fırında pişirin. Bıldırcınlar pişene kadar fırında kalsın. Servis tabağına alarak sıcak olarak servise sunun.


    BILDIRCIN IZGARASI (Ortalama kalorisi. 3.265, bir kişiye 1.088)
    12 adet bıldırcın
    Tuz
    1- Tüyleri çıkarılmış (Şekil:1) 12 adet bıldırcının, üstlerini ıslak bir bezle hafifçe ovalamak suretiyle bu hayvanların üstlerine yapışmış olan bütün tüyleri temizledikten sonra (ıslak bez bütün tüyleri toplar) bunların sadece sırtlarından keserek cüzdan gibi ikiye açmalı (Şekil: 6) ve ikiye açılmış bu bıldırcınların bel ve göğüs kemiklerini çıkardıktan sonra,et döveceği ile üstlerine hafifçe vurularak az yassılatmalıdır.

    2- Sonra, yassılatmış olduğumuz bu hayvanları tuz ve biberledikten sonra, bunları orta kuvvette kömür ateşinin 4-5 parmak yüksekliğindeki bir yere oturtulmuş tel ızgaraya yerleştirmeli ve kuşların ancak bir tarafı kızardıktan sonra,diğer yanlarını çevirmek sureti ile pişirmeli ve servis yapılmalıdır.

    BILDIRCIN IZGARASI (Galetalı) (Ortalama kalorisi: 4.295, bir kişiye: 1.431)
    12 adet bıldırcın
    400 gr bayat iç ekmek
    1 çorba kaşığı margarin
    2 bardak galeta tozu tereyağı
    1- Daha once anlatıldığı gibi bıldırcınların üst ve içlerini temizlemeli ve az yassılatılmalıdır.

    2- Sonra az yassılatmış olduğumuz bu hayvanları tuz ve biberledikten sonra üstlerine erimiş tereyağı ya da margarin sürmeli,sonrada bu bıldırcınları, orta incelikte bir elekten geçirmek sureti ile ufalanmış 400 gr bayat ekmek ya da 2 bardak galeta tozuna batırarak, kuşların her iki tarafını da galetaladıktan sonra bunları hiç harlı olmayan orta kuvvetteki kömür ateşinin 4-5 parmak yüksekliğinde bir yere oturtulmuş tel ızgaraya yerleştirmeli ve kuşların ancak bir tarafı kızardıktan sonra, diğer yanlarını çevirmek sureti ile pişirmeli ve servis yapılmalıdır.

    BILDIRCIN ŞİŞTE (Ortalama kalori: 4.660, bir kişiye: 1.554)

    12 adet bıldırcın
    EKMEKLERİ:
    12 adet büyük asma yaprağı
    100 gram margarin,
    yada rafine çiçek yağı (5 çorba kaşığı)
    Tuz
    1- Kabukları çıkarılmış , orta kısımlarından yarım parmak inceliğinde dilimlere kesilmiş12 adet francalayı, içinde kızdırılmış 5 silme çorba kaşığı çiçek yada margarin yağı olan tavaya atarak , birer tarafı pembeleştikten sonra, diğer taraflarını çevirmek suretiyle francalaları kızartmalı ve iyice süzülmüş olarak yağdan çıkararak servis tabağına yerleştirilmeli ve bir tarafa bırakılmalıdır.

    2- Diğer taraftan da tüyleri temizlenmiş (şekil:2) 12 adet bıldırcının üstlerine ıslatılmış bez ile hafifçe ovalamak suretiyle üzerlerine yapışmış olan tüyleri temizlemeli, sonra da bunların gerilerinin alt kısımlarındaki boşluğu bir bıçakla delercesine kestikten sonra, buradan içlerin, parmak sokmak suretiyle biçimlerini bozmadan içlerini temizlemelidir.

    3- Sonra içleri temizlenmiş bıldırcınları, tuzlandıktan sonra her bir bıldırcını enine doğru büyükçe birer asma yaprağına sarmak ve bağlamak suretiyle bedenlerini görünmez hale getirmeli , sonra da bunları uzunluklarına doğru ikişer-üçer olmak üzere şişlere dizdikten sonra , bu şişleri;harlı kömür ateşinin4-5 parmak yüksekliğinde bir yerine oturtmak ve yapraklarının bir tarafları yanarcasına kızardıktan sonra, diğer taraflarını çevirmek suretiyle bıldırcınları 10-12 dakika arasında pişirmeli , sonra da bunları tabaktaki kızarmış ekmeklerin üstlerine oturtmak suretiyle servis yapılmalıdır. (Avrupa'da asma yaprağı sarılmış bıldırcınların üstlerine; bir de ince dilimlenmiş Lar sarmak suretiyle şişe sokmakta ve pişirmektedirler.) NOT:Altlarına kızarmış ekmek yapmadan , bıldırcınları tabağa koymak suretiyle servis yapılabilir.

    Tarif-17 BILDIRCIN(Domatesli salçalı) Ortalama kalorisi:5.315, bir kişiye:1.771)
    12 adet bıldırcın
    500 gr domates (3 büyük)
    60 gr margarin (3 çorba kaş.)
    ALTININ EKMEKLERİ: SALÇASI:
    12 dilim ekmek
    40 gr margarin (2 çorba kaş.)
    100 gr çiçek yağı (5 çorba kaş.)
    1- Tüyleri çıkarılmış(Şekil:1), 12 adet bıldırcının üstlerine ıslatılmış bir bez ile hafifçe ovmak suretiyle bu hayvanın üstlerine yapışmış olan bütün tüyleri temizlemeli, sonra bunların gerilerinin alt kısımlarındaki boşluğu bir bıçakla delercesine keserek ve buradan içlerine parmak sokmak suretiyle bıldırcınların biçimlerini bozmadan içlerini temizlemeli ve bir tarafa bırakmalıdır.


    2- Sonra,bir tencereye 2 silme çorba kaşığı tereyağı yada, margarin, kabukları ve çekirdekleri çıkarılmış ve gayet küçük parçalara kesilmiş 3 büyük domates ile 1 tatlı kaşığı da tuz koyarak, tencerenin kapağını kapatmalı ve küçük ateşe pişmeye bırakmalıdır.

    3- Domatesler pişmekte iken diğer taraftan da bir tavaya 3 silme çorba kaşığı margarin koyarak, yağı kızdırmalı, sonra kızdırılmış bu yağa içlerini temizlemiş olduğumuz bıldırcınları atarak her tarafı nar gibi oluncaya kadar devamlı çevirerek kuvvetli ateşte 5 dakika kızartılmalı sonra kızartmış olduğumuz bu bıldırcınları tavadaki yağı ile birlikte pişmekte olan domateslere katarak, tencerenin kapağını kapatmalı ve bıldırcınları 30 dakika daha domateslerle pişirmeli.

    4- Bıldırcınlar pişince; tencereden çıkararak, bunları kabukları Salça koyulaşınca; ateşten alarak, bu içi, kenar kabukları çıkarılmış ve 4 cm en, 6 cm boy ve yarım cm inceliğinde kesilmiş ve her iki tarafı da 5 çorba kaşığı çiçek yağında kızarmış 12 dilim ekmeğe oturtmalı kuşların üstüne kalan salçayı dökmeli ve servis yapmalıdır

    Tarif-18 BILDIRCIN KIZARTMASI FIRINDA(Roti) (Ortalama kalorisi: 3.610, bir kişiye:1.204)
    12 adet bıldırcın
    50 gr margarin ( 2.5 çorba kaş.)
    50 gr sadeyağ yada margarin
    Tuz
    1- Tüyleri çıkarılmış(Şekil:1), 12 adet bıldırcının üstlerine ıslatılmış bir bez ile hafifçe ovmak suretiyle bu hayvanın üstlerine yapışmış olan bütün tüyleri temizlemeli, sonra bunların gerilerinin alt kısımlarındaki boşluğu bir bıçakla delercesine keserek ve buradan içlerine parmak sokmak suretiyle bıldırcınların biçimlerini bozmadan içlerini temizlemeli ve üstlerini ovarcasına tuzlamalıdır.

    2- Sonra, bir tavaya, yada küçükçe bir tepsiye iki buçuk silme çorba kaşığı margarin koyarak ,yağı kızdırmalı, sonra kızdırılmış bu yağa temizlemiş olduğumuz bu bıldırcınları katarak, ikide bir çevirmek sureti ile hayvanların her tarafı pembe renk alıncaya kadar kuvvetli ateşte 5 dakika kadar kızartmalı, sonrada tavaya veya tepsiye koyarak kızgın fırına sürülmeli, fırında 7-8 dakika piştikten sonra servis yapılmalıdır.


    BILDIRCIN KAĞITTA



    Malzemeler :

    - 4 kişilik
    - 8 adet bıldırcın
    - 2 çorba kaşığı tereyağı
    - Tuz
    - Bir tutam karabiber
    - 250 gr taze mantar
    - 1 bağ kıyılmış maydanoz
    - ½ su bardağı et suyu
    - 1 adet bütün yağlı kağıt

    Hazırlanışı :

    Mantarı birkaç su yıkayın ve bir kaba çıkarın, piyaz doğrayın. Bıldırcınları sırtlarından yarıp yassıltın, tuzlayın, biberleyin. Dibi kalın bir tavaya bir kaşık tereyağını koyup kızdırın, bıldırcınları göğüslerinin üzerine tavaya yan yana koyun, hızlı ateşte üçer dakika alt üst kızartıp bir kaba çıkarın. Tavaya mantarı koyup iki üç dakika sote yapıp et suyunu ilave edin. 1-2 dakika ağır ağır kaynatıp ateşten alın. Maydanozu ve kalan tereyağını karıştırarak ilave edin. Kağıdı açıp yağlayın, kağıdın kalp biçimi bir yarısının orta kısmına bıldırcınları koyup üzerine mantarlı harcı dökün. Kağıdın diğer yarısını üzerine kapatıp hava almaması için kenarlarını dikkatlice kıvıra kıvıra kapatın. Büyükçe bir fırın tabağının altını yağlayın bıldırcınlı kağıdı yırtmadan servis tabağına koyun ve hızlı ateşte fırında kağıt iyice kabarıp hafif renk alıncaya kadar birkaç dakika pişirip servis edin.


    *** BILDIRCIN GÜVEÇTE****
    - 8 adet soyulmuş temizlenmiş bıldırcın
    - 125 gr tereyağı
    - 1 adet küçük soğan
    - 2 adet orta boy domates
    - 6 adet yeşil biber
    - 1 dal biberiye
    - 4 diş sarımsak
    - 1 fincan elma sirkesi
    - Tuz
    - Karabiber

    Hazırlanışı :

    Güvecin içini tereyağı ile iyice yağlayın daha sonra soğanları ve sarımsakları ince ince doğrayın. Hafifçe pembeleşinceye kadar çevirin.Bıldırcınları ilave edip kısık ateşte pişirin, renkleri hafifçe dönmeye ve yağları erimeye başlayan kuşlara doğranmış biberleri ilave edin. 2 dakika sonra bir dal biberiye ilave edin ve 5 dakika kadar pişirin. Doğranmış domatesler, tuz ve karabiberi ilave edip karıştırıp elma sirkesini ilave edin. 15 dakika orta ateşte kapağı açık olarak pişirilen bıldırcınları servis tabağına alın, haşlanmış patates ve brüksel lahanası ile sıcak servis yapın
    PİLAVLI BILDIRCIN****
    Malzemeler :

    - 8 adet bıldırcın
    - 1 ½ su bardağı pirinç
    - 2 çorba kaşığı yağ
    - 1 kahve fincanı beyaz fıstık
    - 1 kahve kaşığı kuş üzümü
    - 1 tatlı kaşığı ince kıyılmış soğan
    - Bıldırcınların kalpleri ve ciğerleri
    - Bir tutam karabiber
    - ½ tatlı kaşığı tuz
    - 2 ½ su bardağı et suyu yada su

    Hazırlanışı :

    Bıldırcınları sırtından boydan boya yarıp göğsüne bastırarak yassı hale getirin. Pirinci ılık tuzlu su ile yarım saat, bir saat ıslayın. Fıstığı ve üzümü de ılık su ile ayrı ayrı ıslayın. Sonra pirinci iki defa yıkayıp süzdürün. Bir tavaya bir kaşık yağı koyup kızdırın, bıldırcınları ikişer dakika alt üst kızartın, soğanı serpip bir kere alt üst edip ateşten alın. Başka küçük bir tencereye bir kaşık yağı koyup kızdırdıktan sonra fıstığı ilave edip, bir kere karıştırıp pirinci ilave edin. Ağır ağır karıştırarak iki dakika kavurup üzümü, (kızarttığınız yağ ile) bıldırcınların kalp ve ciğerlerini ilave edip tuzunu, biberini suyunu da ilave edin. İki dakika orta ateşte kaynatıp karıştırın ve ağzını kapatıp 16-17 dakika çok ağır ateşte yada fırında pişirin, kapağını masada açarak servis

    ***BILDIRCIN ŞİŞ****

    Malzemeler :

    - 5 adet bıldırcın
    - Asma yaprağı
    - Tuz, karabiber

    Hazırlanışı :

    Bıldırcınların tüylerini temizleyin. Bıldırcınları ıslak bir bezle iyice sildikten sonra bol suda yıkayın. Gerisinden, karın boşluğuna kadar bıçakla kesin ve içini temizleyin. İyice yıkadıktan sonra, tuzlayın. Bıldırcınları enine ikiye kesip, asma yaprağına sarın ve kapatıp, bağlayın. Hazırladığınız bıldırcanları şişe geçirip ızgarada pişirin ve sıcak olarak servis yapın

    **BILDIRCIN IZGARA**
    Malzemeler :

    - 5 adet bıldırcın
    - Tuz, karabiber

    Hazırlanışı :

    Bıldırcınların tüylerini yolup, ıslak bir bezle iyice silin. Yıkayıp, kuruladıktan sonra ortalarından ikiye kesip, içini temizleyin ve kemiklerini çıkarın. Sert bir cisimle ( merdane, et tokmağı vs.. ) ile etleri ezip yassıltın. Daha sonra tuzlayıp, ızgaraya koyun. Bir tarafı, pişince diğer tarafını çevirip, pişirin. Tuz, karabiber serpip, servis yapın


    BU GÜZEL YEMEKLERİ YAPMAK İÇİN ÖNCE AVLAMALIYIZ ************************************************** ***********
    Havaların soğumaya başlamasıyla çulluk, Kuzey Avrupa ülkelerinden, Rusya’dan ve Balkanlar’dan yurdumuza doğru göçe başlar. Çulluğun ilk görüldüğü günler ekim ortalarına rastlar, ama asıl kuş, ekim sonu ile kasım ayı içinde önce Trakya ve Karadeniz’in kıyılarına yakın yerlerde kendini gösterir.
    Çulluk daha sonraları Güney bölgelere doğru inmeye başlar. Eğer çulluğun ilk geldiği dönemler kuzey sahilleri yağışlı ve sert olmazsa kuşlar uzun zaman bölgede kalabilir. Aksi takdirde çok çabuk Güneye göç ederler. Bunun da nedeni çulluğun solucan ve böcekleri nemli toprakta aramasıdır. İç Anadolu’da çulluk pek fazla rağbet edilen ve bilinen bir av olmamakla beraber, kışın çok soğuklarda nehirlerin dar vadilerden geçtiği alanlarda nehir kenarlarında bol miktarda çulluğa rastlamak mümkündür. Hatta köpek dahi kullanmadan zevkli bir çulluk avı yapabilirsiniz.


    TÜFEK

    Çulluk avında tavsiye edilecek tüfek, 12 kalibre olarak 60-65 cm. namlulu 4/4 (silindir/silindir) veya 4/3 (silindir/modified) şokludur.

    FİŞEK

    Fişek olarak her iki kalibre için de 8-9 numara, saçma ağırlığı olarak 20 kalibre için 25-28 gr. arası, 12 kalibre için 32-36 gr. arası tercih edilmelidir. Namludan çıkar çıkmaz dağılan fişekler tercih edilir. Ancak ikinci namluya daha uzun menzilli bir fişek koymakta fayda vardır.

    KIYAFET

    Çulluk avı genellikle sık meşelik ve ormanda yapıldığı için giyiminizde oranj veya dikkat çekici renkli elbiseler olmasına özen gösteriniz. Çulluk avında çulluktan gizlenmeniz gerekmediği için kesinlikle kamufle kıyafet kullanmayınız. Kendi ve arkadaşlarınızın emniyeti için sadece kuşu değil kuşun arkasını da görmeye çalışın. Çulluk avı sabah ve akşam bekleri haricinde yürüyüş avı olduğu için sıkı giyinmeye gerek yoktur. Ancak ayağınızda tercihen kaliteli bir lastik çizme, üstünüzde sırt cebi olan bir avcı yeleği, çünkü ormanda çullukları kuş askılığında taşıyamazsınız ve yanınızda her zaman taşınabilir bir yağmurluk

    KÖPEK

    Çulluk avını köpeksiz yapmak çok zordur. Eğer çulluk avına merak saracaksanız mutlaka çok iyi cins bir av köpeği sahibi olmanız gerekir. Öncelikle tavsiye edilebilecek ırklar Kurzhaar ve İngiliz Setteri’dir. Drahthaar çok sert olması ve pointer ise kışın çabuk üşümesi ayrıca sık çalı ve dikene girmeye diğerleri kadar gönüllü olmaması nedeniyle bu avlara diğerleri kadar uygun değildirler.

    ARKADAŞLAR BEN ÇULLUK AVLARINDA DSPERSANT FİŞEK KULLANIYORUM
    DİSPERSANT.:İÇERSİNDE PERVANE OLAN FİŞEKLER 8 NUMARA TERCİHEN FİCOCCI MARKA AVINIZ KANLI OLSUN







    Kısaca Benzer Konulara da Bakmalısın

  2. Çulluk İle İlgili
  3. Bolu yöresel yemekleri, bolu yemekleri,bolu yöresi yemekleri,bolunun yemekleri,bolu meşhur
  4. İçelin (Mersinin) Yemekleri, Mersin'in Yemekleri,mersin yöresinin yemekleri,içel yemekler
  5. Uşak yöresel yemekleri, uşak yemekleri,uşak yöresine ait yemekleri,uşağın yemekleri,uşağın
  6. Çulluk Salmisi
  7. Paylaş Facebook Twitter Google


  8. Sponsorlu Bağlantılar

 

 

<b>Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin</b> Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin


:

Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
akrostiş şiirmektup örnekleri