Hoşgeldiniz. Unutmayın, çok istiyorsanız mutlaka bir yolu vardır.!

Mengen Pilavı(Bolu) Malzemeler: ½ kg. pirinç 250 gr. kuşbaşı kuzu eti 1 su bardağı tereyağı 1 su bardağı İçi Kızıl Mantarı 2 baş soğan 3

  1. Sponsorlu Bağlantılar


    Mengen Pilavı(Bolu) Tarifi Yapılışı

    Sponsorlu Bağlantılar




    Mengen Pilavı(Bolu)

    Malzemeler:
    ½ kg. pirinç
    250 gr. kuşbaşı kuzu eti
    1 su bardağı tereyağı
    1 su bardağı İçi Kızıl Mantarı
    2 baş soğan
    3 adet domates
    8 bardak et suyu
    1 kaşık şeker
    1 tatlı kaşığı kekik
    1 demet dereotu
    Tuz, karabiber

    Yapılışı: Pirinci bir tencerede ıslayın. Kuzu etlerini, soğanı ve mantarları doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyup doğrayın. Bir tencerede tereyağını kızdırın, doğranmış soğanları ve eti ekleyin, karıştırın. Birkaç dakika karıştırdıktan sonra et suyunu boşaltın. Üzerinde oluşan köpüğünü alın, yarım saat kaynatın. Başka bir tencerede tereyağını kızdırın ve pirinçleri ilave edin. Biraz kavurduktan sonra ocakta pişen etleri suyu ile beraber ilave edin. Suyunu ayarlayın. Şekeri, tuzu, biberi, ekleyin. 15 dk. Ağır ateşte pişirin. Pişince kapağını açıp kekiği, doğranmış dereotunu ve cevizi üzerine serpin. Karıştırın servis yapın.Afiyet olsun…


    Kısaca Benzer Konulara da Bakmalısın

  2. Mengen pilavı Nasıl Yapılır Tarifi
  3. Hürmeli Pilavı Tarifi - Hürmeli Pilavı Yapılışı - Pilav Nasıl Yapılır
  4. Perde Pilavı Tarifi Yapılışı
  5. Ankara Pilavı Tarifi Yapılışı
  6. Buhara pilavı tarifi yapılışı
  7. Paylaş Facebook Twitter Google


  8. Sponsorlu Bağlantılar

 

 

<b>Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin</b> Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin


:

Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
akrostiş şiirmektup örnekleri