Hoşgeldiniz. Unutmayın, çok istiyorsanız mutlaka bir yolu vardır.!

Arpacık soğan ve mantar soslu piliç but dolması (4 Kişilik ) Malzemeler: 800 gr piliç but , 80 gr arpacık soğan , 70 gr kültür

  1. Sponsorlu Bağlantılar


    Arpacık soğan ve mantar soslu piliç but dolması tarifi yapılışı

    Sponsorlu Bağlantılar




    Arpacık soğan ve mantar soslu piliç but dolması



    (4 Kişilik )

    Malzemeler: 800 gr piliç but, 80 gr arpacık soğan, 70 gr kültür mantarı, 2 dal rozmari, bir tutam tuz, bir tutam beyaz biber, 60 gr ayçiçek yağı, tavuk suyu,

    İç pilav: 400 gr pirinç, 60 gr kuş üzümü, 80 gr iç fıstık, 200 gr kuru soğan, 2 diş sarımsak, 15 gr tarçın, 20 gr yenibahar, 15 gr karabiber,

    15 gr kimyon, bir tutam tuz, 200 gr et suyu.

    Hazırlanışı: Temizlenip ayıklanmış piliç butumuzu parçalamadan açıyoruz. Tuz ve beyaz biberle tatlandırıyoruz. Pirinçlerimizi en az üç kere soğuk suda yıkıyoruz; yarım saat ılık suda beklettikten sonra süzülmesi için süzgece bırakıyoruz. Bir tencerede, bir miktar yağ ilave ederek, iç fıstıklarımızı, orta ateşte, sararıncaya kadar kavuruyoruz. Yemeklik doğranmış kuru soğanlarımızı da ilave ederek sarımsakla birlikte kavurmaya devam ediyoruz.

    Bu arada, kuş üzümlerimizi de ılık suya ıslatmayı unutmuyoruz. Tabiî ki soğanlarımızla birlikte kavrulmuş fıstıkların içine, süzdürülmüş pirinçlerimizi de ilave ederek kavurmaya devam ediyoruz. 5 dakika daha kavurduktan sonra geri kalan malzemelerimizi koyuyoruz. Islattığımız, süzdürdüğümüz kuş üzümlerimizi ve baharatlarımızı da karıştırdıktan sonra, kaynamakta olan tavuk suyumuzu ilave ediyoruz. Pilavımızı, tenceremizin kapağını kapatarak, kısık ateşte, 5 dakika demlemeye bırakıyoruz.

    Açılmış piliç butlarımızın içine iç pilavımızdan alabildiği kadar koyarak rulo yapar gibi sarıyoruz. Sarılmış butları tepsiye koyarak 190 C fırında 30 dakika pişiriyoruz.

    Bu arada bir tavada bir miktar yağ ilavesiyle arpacık soğanlarımızı soteliyoruz. Ardından slice (dilim halinde) doğranmış mantarlarımızı ve defne yaprağını da ilave ederek bütün malzemeyi soteliyoruz. Malzemenin içine et suyumuzu ilave ediyoruz. Zamanımızı iyi ayarlayarak, sosumuz hazır hale gelmek üzereyken, pişmiş olan tavuklarımızı fırından çıkarıyoruz. Bir servis tabağına, rulo tavuklarımızı dilimler halinde keserek koyuyoruz. Taze Rozamari ile kaynamakta olan arpacık soğanlı mantar sosumuzu üzerine gezdirerek servise hazır hale getiriyoruz.

    Şefin notu: Pirinçlerimizi suda bekletmeden önce en az üç kere soğuk suda yıkıyoruz. Bunun sebebi nişastasını kaybetmemesi. Yıkama işlemini sıcak suda bekletmeden önce yapıyoruz ki pirinçlerimizin kırılmasın.


    Kısaca Benzer Konulara da Bakmalısın

  2. Mantar Dolması Tarifi Yapılışı
  3. Ispanaklı Mantar Dolması Yapılışı Tarifi
  4. Mantar dolması, Mantar yemekleri, denenmiş yemek tarifleri
  5. İç Pilavlı Piliç Dolması tarifi yapılışı
  6. Soğan Sarması Tarifi Yapılışı - Videolu Anlatım
  7. Paylaş Facebook Twitter Google


  8. Sponsorlu Bağlantılar

 

 

<b>Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin</b> Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin


:

Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
akrostiş şiirmektup örnekleri