Hoşgeldiniz. Unutmayın, çok istiyorsanız mutlaka bir yolu vardır.!

Kurban Bayram ı'na Özel Yemekler En leziz yemeklerle donatılan bayram sofralarına bir k atkı da bizden olsun istedik ve Hac ı Abdullah Lokantası'nın baş aşçısı

  1. Sponsorlu Bağlantılar


    Kurban Bayramı'na Özel Yemekler

    Sponsorlu Bağlantılar




    Kurban Bayramı'na Özel Yemekler


    En leziz yemeklerle donatılan bayram sofralarına bir katkı da bizden olsun istedik ve Hacı Abdullah Lokantası'nın baş aşçısı İsmail Usta'dan "et yemekleri" tarifleri aldık. Tarifler farklı, kimi mantarlı, kimi patlıcanlı. Ama güzel bir et yemeği yapmak istiyorsanız püf noktaları ortak.

    Kurban Bayramı'na kavuşmamıza sadece birkaç gün kaldı. Bayram atmosferi malum; bayram namazından sonra eş-dost bir arada yapılan kahvaltıyla başlayan gün, akraba ziyaretleri, şekerler, çikolatalar içinde tatlı tatlı devam eder. Tabii söz konusu Kurban Bayramı ise işin içine bir de nefis et kokuları girer. Öyle ya Kurban Bayramı'nda yoksulun da, orta gelirlinin de, zenginin de evinde et pişer. Biz de hazır bayram yaklaşmışken kurbana özel et tarifleri verelim istedik. Tarifleri ise Beyoğlu'ndaki Hacı Abdullah Lokantası'nın baş aşçısı İsmail Usta'dan aldık.

    Et yemeği pişirmenin püf noktaları

    35 yıldır mutfakta olan, 10 yıldır da şef aşçılık yapan Bolulu İsmail Usta, yemekleri yaparken, biz de et yemeği pişirmenin püf noktalarını sorduk kendisine. İlk kuralın etin yağsız, sinirsiz olmasına dikkat etmek olduğunu söylüyor ustamız. Eti yüksek ateşte değil de kısık ateşte ağır ağır pişirmek gerekiyormuş. Ve birçok kadının bildiği gibi tuzu başta atmak eti sertleştirdiğinden ve pişmesini geciktirdiğinden, sonra atmakta yarar var. Etlerin kesildikten sonra beklemesi de önemli. İsmail Usta en az iki gün beklettiklerini, etin soğuduğunu ve kanının çekildiğini söylüyor. Biraz da kendisini izlerken gözlemlediklerimizden bahsedelim: Birincisi et pişirirken ustanın tercihi daha sağlıklı olduğundan ve lezzetli pişirdiğinden bakır tava. Baharatlar genelde sonunda atılır. Nitekim İsmail Usta da öyle yaptı ama kırmızı pul biberi kavurma aşamasında ekledi. Sebebi ise biberin hem ete renk vermesini istemesi hem de kalın olduğu için kavrulurken biraz erimesi.

    ***

    DANA ETLİ TAS KEBABI (4 KİŞİLİK)

    Malzemeler: 600 gr dana kuşbaşı, 1 soğan, 1 diş sarımsak, 2 yemek kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı biber salçası, 50 gr tereyağı, 6 su bardağı, 2 yemek kaşığı un, 2-3 defne yaprağı, 2 sivri biber, 1 domates, 1 havuç, 1 patates, tuz

    Yapılışı: Soğanı ve havucu küp şeklinde doğrayın. Defne yapraklarıyla birlikte pembeleşene kadar kavurun. Etleri ilave edip birlikte 10 dakika kadar kavurmaya devam edin. Domates, biber salçası, ince kıyılmış sarımsak, karabiber ve unu ekledikten sonra iyice karıştırıp suyu ilave edin. Ara sıra karıştırarak 30 dakika pişirin. Küp doğranmış domates ve patates, biber ve tuzu ekledikten sonra 3-4 dakika daha kaynatın. Hünkar beğendi, patates püresi ya da pilav eşliğinde servis edebilirsiniz.

    ***

    SEBZELİ KUZU İNCİK BUĞULAMA

    Malzemeler: 800 gr kuzu kol (4 tane 200 gramlık parça), 1 kabak, 100 gr taze fasulye, 1 havuç, 2 patates, 1 soğan, 100 gr haşlanmış bezelye, 4-5 dal maydanoz, 4 su bardağı su, yarım limon, 50 gr tereyağı, 1 tatlı kaşığı un, toz şeker, tuz

    Yapılışı: Soğanı tereyağında pembeleşene kadar kavurun. Etleri, havucu ve fasulyeyi eklendikten sonra 10 dakika daha kavurun. Unu ilave ettikten sonra 3-5 kez karıştırıp suyunu ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatın. Orta ateşte pişirin. Fasulyeleri ikiye bölün, havuç, kabak ve limonu dilimleyip etin üzerine ekleyin. 35 dakika kaynatın. Tuz, bezelye ve şekeri ilave ettikten sonra ocağı kapatın. Maydanozu ince kıyın, yemeğe karıştırın, sıcak servis yapın.

    ***

    KUZU İNCİK PATLICANLI (4 KİŞİLİK)


    Malzemeler: 800gr kuzu incik (4 adet), 4 patlıcan, 2 yemek kaşığı salça, 2 soğan, 100 gr margarin, 1,2 kg ayçiçeği yağı, 4 su bardağı su, 1 domates, 4 sivribiber, 4 kürdan, kırmızıbiber, tuz

    Yapılışı: Soğanları ince kıyın, margarinde pembeleşene kadar kavurun. Üzerine et ve salçayı ekledikten sonra 15 dakika daha kavurun. Üzerine kırmızıbiber, tuz ve su ilave ettikten sonra, kapağını kapatıp 1 saat kadar pişirin. Patlıcanları dört parçaya şerit halinde bölün ve ayçiçeği yağında kızartın. Patlıcanların iki şeridini artı şeklinde üst üste koyun, ortaya eti yerleştirin, patlıcanlarla eti örtün, üstüne bir dilim domates ve bir sivribiber koyun, kürdanla tutturun. Etleri tepsiye dizin. Tencerede kalan salçayı üzerine dökün, önceden ısıtılmış, orta dereceli fırında 20 dakika pişirin. Arzu edene kekik ilavesiyle kaynatın. Sıcak servis yapın.

    ***

    MANTARLI KUZU SOTE (4 KİŞİLİK)

    Malzemeler: 400 gr kuzu eti, 100 gr mantar, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 yemek kaşığı biber salçası, 50 g tereyağı, 2 tane domates, 2 tane sivribiber, 1 soğan, 1 lt su, 1 tatlı kaşığı un, 2 diş sarımsak, 1 yemek kaşığı soya sosu, kırmızıbiber, karabiber, tuz

    Yapılışı: Soğanları ince kıyın, tereyağında pembeleşinceye kadar kavurun, jülyen doğranmış kuzu etini ilave ederek 15 dakika daha kavurun, ardından mantarlarla birlikte 10 dakika pişirin. Domates ve biber salçalarını ekleyip karıştırdıktan sonra unu ilave edin. İyice karıştırdıktan sonra doğradığınız domates, sivribiber, sarımsak, tuz, karabiber ve kırmızı biberleri ekleyin. Domates ve biber hafif eridikten sonra 2 su bardağı su ve soya sosu ekleyip 1 saat hafif ateşte kaynatın. Sıcak servis yapın.

    ***

    MANTARLI KUZU KAVURMA (4 KİŞİLİK)

    Malzemeler: 500 gr kuşbaşı kuzu eti, 100 gr mantar, 50 gr tereyağı, 2 soğan, 1 domates, 2 sivribiber, 1 kahve fincanı su, kekik, karabiber, tuz

    Yapılışı: Soğanları ince kıyın, pembeleşene kadar tereyağıyla beraber kavurun. Suyu, etleri ve mantarı ilave ettikten sonra karıştırıp, tencerenin kapağını kapatın. 10 dakikada bir etleri karıştırın ve kapağı tekrar kapatın. Etler pişene kadar bu işlemi tekrarlayın. Etler pişmeye yakın daha önce kuşbaşı büyüklüğünde doğranmış olan domates ve sivribiberi ilave edin. Ocağı kapattıktan sonra tuz ve karabiber ilave edip, iyice karıştırın. Patates kızartması ve iç pilav gibi yiyeceklerin yanında garnitür olarak kullanabilirsiniz. Sıcak servis yapın.


    Kısaca Benzer Konulara da Bakmalısın

  2. Kurban Bayramı Mesajları, Kurban Bayramı Hazır Mesajları, Kurban Bayramına Özel Mesajları,
  3. Kurban Bayramı Hazır E-Kartlar, Kurban Bayramı Kartpostalları, Bayramınız Kutlu Olsun E-ka
  4. Yeni Kurban Bayramı Mesajları Kurban Bayramı Sözleri Kurban Bayramı SMSleri
  5. Aşkı anlatan yemekler, Yemek resimleri, Aşk Yemeği Sunumları, Özel Aşk Yemekleri, Sunumu Ö
  6. Kurban Bayramı Özel Mesajları, Bayrama Özel Smsler
  7. Paylaş Facebook Twitter Google


  8. Sponsorlu Bağlantılar

 

 

<b>Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin</b> Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin


:

Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
akrostiş şiirmektup örnekleri