Hoşgeldiniz. Unutmayın, çok istiyorsanız mutlaka bir yolu vardır.!

lbasan tava yemegı nasıl yapılır.. . Sebzeli Elbasan Tava Malzemeler 300 gr dana eti 300 gr bezelye 2 patates 2 domates 1 soğan 2 sivri

  1. Sponsorlu Bağlantılar


    lbasan tava yemegı nasıl yapılır resimli tarifi

    Sponsorlu Bağlantılar




    lbasan tava yemegı nasıl yapılır...

    Sebzeli Elbasan Tava



    Malzemeler



    300 gr dana eti
    300 gr bezelye
    2 patates
    2 domates
    1 soğan
    2 sivri biber
    200 gr margarin
    1 su bardağı süt
    3 yemek kaşığı un
    100 gr kaşarpeyniri (rendelenmiş)
    Tuz, karabiber
    Hazırlanışı

    Etleri küçük küçük doğrayıp, beş dakika margarin ile kavurun. Soğanı da doğrayıp, kavurmakta olduğunuz etin içine katın ve 10 dakika daha kavurun. Patesleri haşlayın ve küçük küçük doğrayın. Bezelyeyi, küçük küçük doğranmış domatesler ve biberler ile birlikte ete ilave edin. Yemeği tuz ve karabiber ile tadlandırdıktan sonra, etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Daha sonra yemeği bir tepsiye alın. Yarım paket margarin ile unu kavurun. Sütü ilave edin. Bu karışımı tepsideki etlerin üzerine yayın. Üstüne kaşar peyniri rendesini serpin. Isıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alıp sıcak sıcak servis yapın


    bir başka sebzeli tarıfı



    Malzemeler


    2 soğan
    750 gr kemiksiz kuzu eti (irice doğranmış)
    6 tane karabiber
    4 su bardağı su
    6 su bardağı süzme yoğurt
    1 çay bardağı un
    1 vumurta
    Tuz

    Elbasan Tava



    Elbasan Tava tarifi

    Soğanı irice doğrayın. Kuzu etini soğan ve karabiberle birlikte bir tencereye koyun. Üzerine 4 su bardağı su ekleyin. Önce harlı ateşte bir taşım kaynatın. Üzerinde biriken köpüğü kevgirle alarak atın. Sonra kısık ateşte et yumuşayana kadar, yaklaşık yarım saat haşlayın. Tuz ilave edip 5 dakika daha pişirdikten sonra tencereyi ateşten alın. Fırını 200 (turbo 180) derecede ısıtın. Başka bir kapta yoğurdu un ve biraz tuzla çırpın. İçine 2.5 su bardağı ılık et suyu koyun, ağır ateşte 10 dakika koyultun. Sosun hafif ılınmasını bekleyin. Yumurta sarılarını çırpın. Yoğurtlu karışıma yedirin. Kuzu etlerini bir fırın kabına yerleştirin. Üzerine yumurtalı yoğurtlu sosu gezdirin. Sıcak fırının orta rafında üzeri kızarıncaya kadar, yaklaşık 15-20 dakika fırınlayın. Fırından aldıktan sonra 10 dakika dinlendirin. Sıcak sıcak servis yapın.

    Kısaca Benzer Konulara da Bakmalısın

  2. Elbasan Tava Tarifi, Nasıl Yapılır
  3. Fatayer nasıl yapılır,Resimli Tarifi
  4. mantı nasıl yapılır resimli tarifi
  5. Kalamar Tava nasıl yapılır tarifi
  6. Hamsi Tava Tarifi - Hamsi Tava Nasıl Yapılır? - Hamsi Tava Çeşitleri
  7. Paylaş Facebook Twitter Google


  8. Sponsorlu Bağlantılar

 

 
Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
akrostiş şiirmektup örnekleri