Hoşgeldiniz. Unutmayın, çok istiyorsanız mutlaka bir yolu vardır.!

Kestaneli Lahana Sarması , denenmiş yemek tarifi , kestaneli lahana sarma , lahana sarması , lezzetli sarma , Kestaneli Lahana Sarması , denenmiş yemek tarifi

  1. Sponsorlu Bağlantılar


    lahana sarma tarifi

    Sponsorlu Bağlantılar




    Kestaneli Lahana Sarması, denenmiş yemek tarifi, kestaneli lahana sarma, lahana sarması, lezzetli sarma, Kestaneli Lahana Sarması, denenmiş yemek tarifi, kestaneli lahana sarma, lahana sarması, lezzet




    KESTANELİ LAHANA SARMA

    Malzemeler
    6 kişilik

    1 adet küçük lahana (yaprakları ince olacak)
    2 su bardağı pirinç
    2 adet büyük soğan
    1 çorba kaşığı çam fıstığı
    1/2 çorba kaşığı kuşüzümü
    1/2 kg. kestane
    1,5 su bardağı zeytinyağı
    1 demet taze soğan1 demet maydanoz
    1 demet dereotu
    1 demet taze nane ya da 1 çorba kaşığı kuru nane
    1.5 tatlı kaşığı tuz
    1 paket yenibahar
    1/2 paket tarçın
    2,5 tatlı kaşığı tozşeker
    1 adet limon
    6 su bardağı su


    HAZIRLANIŞI
    Lahana yapraklarını yırtmadan ayıklayıp kaynar suya atın. Pişirmeden, sarılabilecek kadar yumuşatın. Lahana yapraklarını kaynar sudan çıkarıp, sarmanın büyüklüğüne göre parçalara ayırın, soğumaya bırakın.
    Pirinci kaynar suda bir süre bekletin.
    Soğanları rendeleyin.
    Kestanelerin kabuğunu çizdikten sonra birkaç dakika kaynar suya atın. Kestaneleri bıçak ucu yardımıyla, fazla dağılmadan muntazam şekilde dış ve iç kabuklarından ayırın. Kestaneleri tavla zarı şeklinde küçültün.
    Soğan ve fıstıkları 1 su bardağı zeytinyağında pembeleşinceye kadar, kavurun. Pirinci ekleyip, şeffaflaşıncaya kadar çevirin. Kestane ve kuşüzümünü de ilave edin. 2 - 3 dakika daha kavurduktan sonra 4 su bardağı kaynar su ilave ederek pilavı pişirin. Suyunu çekince demlenmeye bırakın.
    Taze soğan, maydanoz, dereotu, ve naneyi ince kıydıktan sonra sıcak harcın üzerine koyun. Tuz, tozşeker, yenibahar ve tarçın ilave ederek, harcı sıcakken karıştırın. Yarım saat dinlenmeye bırakın.
    Lahana yapraklarının içlerine harç koyup sarın.
    Tencerenin dibine lah ayrılan damarlarını yayın, üstüne sarmaları sıralayın. Üzerine biraz daha tuz, tozşeker ve 1/2 su bardağı zeytinyağı ilave edin. Sarmaların hizasına gelinceye kadar, yaklaşık 2 su bardağı sıcak su koyun. Sarmaların üzerine bir tabak kapatın. Tencerenin kapağını kapatın.
    Sarmaları kaynayıncaya kadar hızlı, kaynamaya başlayınca kısık ateşte, suyu çekilinceye kadar pişirin. Hafif ekşimsi lezzet isterseniz, sarmalar dizilirken aralara kabuğu alınmış limon dilimleri yerleştirebilirsiniz.
    Sarmalar piştikten sonra, soğumadan tencereden çıkartılmamalıdır. Lahana sarması bir gece soğuk bir yerde bırakıldıktan sonra servis yapılırsa, daha iyi sonuç alınır.


    Kısaca Benzer Konulara da Bakmalısın

  2. Kremalı milföy sarma tarifi yapılışı (resimli anlatım)
  3. Pastırmalı ve Patlıcanlı Tavuk Sarma Tarifi Yapılışı
  4. Kakaolu Sarma Tatlısı Tarifi, Nasıl Yapılır
  5. Kırmızı Biberli Patlıcan Sarma tarifi
  6. Roladen - Fileto Et Sarma Tarifi
  7. Paylaş Facebook Twitter Google


  8. Sponsorlu Bağlantılar

 

 

<b>Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin</b> Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin


:

Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
akrostiş şiirmektup örnekleri