Hoşgeldiniz. Unutmayın, çok istiyorsanız mutlaka bir yolu vardır.!

Kıbrıs Yöresel Yemekleri , Kestanenin İçinde Neler Vardır , Dünyada Kaç Çeşit Kestane Vardır , Kestane Yemekleri Nelerdir , Kestaneden Hangi Yemekler Yapılır Mücendra Pilavı
  • 5 üzerinden 5.00   |  Oy Veren: 3      

  1. Sponsorlu Bağlantılar


    Kıbrıs Yöresel Yemekleri

    Sponsorlu Bağlantılar




    Kıbrıs Yöresel Yemekleri, Kestanenin İçinde Neler Vardır, Dünyada Kaç Çeşit Kestane Vardır, Kestane Yemekleri Nelerdir, Kestaneden Hangi Yemekler Yapılır

    Mücendra Pilavı



    Malzemeler250 gr. Yeşil Mercimek,
    190 gr. Pirinç,
    1 adet orta boy kuru soğan,
    60 gr Ayçiçek yağı,
    800 Gr (dört bardak) su.

    Hazırlanışı;
    Kuru soğanı soyduktan sonra yemeklik olarak doğra bir kenarda hazır tut. Yeşil mercimekleritemizle yip yıkadıktan sonra 30 dakika suda pişir.
    Bu arada bir tavada ayçiçek yağını kızdırdıktan sonra soğanı kızart. Kızarmış soğanı 30dakika pişmiş mercimeğin üzerine ilave et. Daha sonra ayıklanıp temizlendikten sonra yıkanan pirinci de bunun üzerine ekle ve 40 dakika daha pişir. Afiyet olsun.

    Kleftiko(fırında patates)




    Malzemeler
    1 kilo büyükce Patates
    1 kg. Tavuk veya Kuzu eti
    2-3 adet sogan halka seklinde dogranmis
    1-3 adet domates halka seklinde dilimlenmis veya 2 avuc kiraz domates.
    1 yk. Domates salcasi
    tuz
    biber
    1-2 adet tarcin
    2-3 adet degfne yapragi
    500 ml. sicak su

    Yapılışı:
    Patatesler ayiklarnir yikanir ve uzunlamasina kesilerek her parcaya birer cizik atilir.Tavuk etleri porsiyonluk parcalara ayrilir ve patateslerle firin tepsisine dizilir. Üzerine dogranmis soganlar ve domatesler yayilir. Baharati eklenir, Bir salca ve biraz su karistirilarak tepsinin uzerine gezdirilir. Geri kalan su üzerine dökülür ve 200°C de 1 saat kadar pisirilir.Afiyet olsun.



    Kabak Böreği



    Malzemeler
    1/2 bardaktan biraz az sivi yag (zeytinyagi)
    1 yk kuru maya
    2 yumurta +1 yumurta üzerine sürmek icin
    aldigi kadar un ve su
    Ici icin:
    1 kg rendenin kalin tarafiyla rendelenmis bal kabagi (halloween kabagi)
    1 bardak haslanmis pirinc
    1 bardak kuruüzüm
    her pogaca icin 1 tatli kasigi seker
    sivi yag, tarcin

    Yapılışı:
    Iç malzeme dışındaki malzemelerle bir hamur yapılır ve dinlenmeye bırakılır. Bu arada kabak, pirinç, üzüm, tarçın ve sıvıyağ bir kapta harmanlanir.
    Hamurdan çok ince olmayan bezeler açılır iç malzemeyle poğaçalar yapılır ve üzeri kapanmadan şekeri eklenir. Firina girmeden önce üzerine yumurtasi sürülür
    ve üzeri kizarana kadar pisirilir.Afiyet olsun.


    Kısaca Benzer Konulara da Bakmalısın

  2. 81 ilin yöresel yemekleri, Yöresel Yemeklerimiz, Türkiye İlleri Ve Yemekleri
  3. Artvin yöresel Yemekleri, artvin yemekleri,artvinin yemekleri,artvin'in yöresel yemekleri,
  4. Aydın'ın Yöresel Yemekleri ,Aydın yemekleri,Aydının Geleneksel Yöresel Yemekleri,Aydının Y
  5. Bursa yöresel yemekler, bursa yemekleri,bursa yöresel yemekleri,bursa yemek kültürü,bursan
  6. bursa yemekleri,bursa yöresel yemekleri,bursa yemek kültürü,bursanın yemekleri,bursa ünlü
  7. Paylaş Facebook Twitter Google


  8. Sponsorlu Bağlantılar

 

 
Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
akrostiş şiirmektup örnekleri