Hoşgeldiniz. Unutmayın, çok istiyorsanız mutlaka bir yolu vardır.!

Bolu Mutfağın Hakında Bolu Mutfağı Bolu aşçıları ile ünlüdür. Mengen’den yetişen aşçıların tarihi , padişah mutfağına kadar dayanmaktadır. Atatürk’ün aşçısı da Mengenliydi. Mengenli ustalar günümüzde

  1. Sponsorlu Bağlantılar


    Bolu Mutfağın Hakında Hakkında bilgi

    Sponsorlu Bağlantılar




    Bolu Mutfağın Hakında



    Bolu Mutfağı





    Bolu aşçıları ile ünlüdür. Mengen’den yetişen aşçıların tarihi, padişah mutfağına kadar dayanmaktadır. Atatürk’ün aşçısı da Mengenliydi. Mengenli ustalar günümüzde bizim memleketimizde olduğu kadar diğer ülkelerde de tanınmaktadır. Her yıl yapılan Mengen Aşçılar Festivali kültür ve turizme katkısı açısından büyük önem taşımaktadır.
    Yörede genellikle mutfak, yemek ve oturmak amacıyla kullanılmaktadır. Evlerin yapımında mutfağın geniş olmasına ayrıca özen gösterilmektedir. Köylerde hemen hemen her evin bahçesinde toprak veya tuğladan yapılmış fırın bulunmaktadır. Odun ateşinde fırında pişen hamurun veya yemeğin lezzeti oldukça farklıdır. Yörede düğünler “ekmek atımı” denilen gözleme dağıtımıyla başlamaktadır. Okuyucu düğün için gezerken her eve gözleme bırakır. Bu gelenek kız istemeye giderken de uygulanmaktadır. Ancak, zamanla bu kaybolmaya yüz tutmuş geleneklerimiz arasına girmişti. Düğün yemekleri komşuların bir araya gelmesi suretiyle yapılır. Yayla çorbası, yaprak dolması, et yemeği, hoşaf, börek, baklava düğün yemekleri arasında yer alır. Ayrıca, kedi batmazı, paşa pilavı, cevizli çörek, yoğurtlu bakla çorbası, kabaklı gözleme, katık keş yöreye özgün yiyeceklerdir. Mudurnu’nun saray helvası yurt çapında ün yapmış bir kuru tatlı çeşididir.


    Yöresel yemekleri:

    Yayla çorbası, patates çorbası, ovmaç çorbası, kızılcık tarhana çorbası, tarhana çorbası, nohutlu çorbası, yoğurtlu bakla çorbası, imaret çorbası, çiğ börek, kabaklı gözleme, acı su bazlamacı, çantıklı pide, etli mantı, ekmek aşı, patatesli köy ekmeği, kedi batmaz, mantar sote, orman kebabı, kaldırık dolması, kaşık sapı, orman kebabı, Mengen pilavı, Kıbrısçık pilavı, keşli cevizli erişte, höşmerim, Mengen kuzu güveç, katık, kaşık atmaç, bakla çullaması, paşa pilavı, kabak hoşafı, kara kabak tatlısı, palize, coş hoşafı, karavul şerbeti, kızılcık şurubu, saray helvası, Bolu Beyi tatlısı, Mudurnu baklası, uğut tatlısı.






    Orman Kebabı












    Malzeme




    1 Kg.Koyun Kuşbaşı
    3 Adet Soğan
    3 Adet Havuç
    3 Adet Patates
    3 Adet Domates
    1 Çay Bardağı Haşlanmış Bezelye
    Yeterince Tuz
    Karabiber
    Kekik





    Hazırlanışı



    Kuşbaşı doğranmış eti ve kuru soğanları 1/2 paket margarin yağında kavurun.Kuşbaşı kesilmiş kabuksuz domatesleri ete ilave edip biraz daha kavurduktan sonra etlerin üzerine çıkacak kadar sıcak su ilave edip pişirin.Havucu,patatesi soyup kuşbaşı kestikten sonra etin pişmesine yakın yeterince tuz ve karabiberle birlikte tencereye ilave edip pişmesini bekleyin.Tenceredeki et ve sebzelerin tümü iyice piştiği zaman 1 tatlı kaşığı kekik ve haşlanmış bezelyeyi ilave edip bir taşım daha kaynatarak tencereyi ocaktan


    Kısaca Benzer Konulara da Bakmalısın

  2. Bolunun Yöresel Halk Oyunları, Bolu halk oyunları, Bolu yöresel halk oyunu hakkında bilgi
  3. Bolu Halk Oyunları ve Folklor, bolu halk oyunları,bolu halk oyunlarının tarihçesi,bolu oyu
  4. Bolu yöresel yemekleri, bolu yemekleri,bolu yöresi yemekleri,bolunun yemekleri,bolu meşhur
  5. Bolu gelenek ve Görenekleri, bolu gelenekleri,bolunun örf ve adetleri,bolunun gelenekleri,
  6. Oruçtaki Güzellik ,oruç hakında bilgi
  7. Paylaş Facebook Twitter Google


  8. Sponsorlu Bağlantılar

 

 

<b>Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin</b> Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin


:

Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
akrostiş şiirmektup örnekleri