Hoşgeldiniz. Unutmayın, çok istiyorsanız mutlaka bir yolu vardır.!

Hamsili Pilav Tarifi Malzemeler 200 gram tereyağı , 250 gram margarin , 1kaşık dolmalık fıstık , 1 soğan , yarım kilogram pirinç , 2 su

  1. Sponsorlu Bağlantılar


    Hamsili Pilav Tarifi

    Sponsorlu Bağlantılar




    Hamsili Pilav Tarifi





    Malzemeler


    • 200 gram tereyağı,
    • 250 gram margarin,
    • 1kaşık dolmalık fıstık,
    • 1 soğan, yarım kilogram pirinç,
    • 2 su bardağı et suyu,(İsteğe bağlı)
    • 1 kilogram hamsi,
    • 5 nane yaprağı, maydanoz, karabiber, tuz.


    Hazırlanışı


    • Boş tencereye margarini koyalım.
    • Elimizde bulunan 200 gram tereyağının yarısını da margarinin yanına ekleyelim.
    • Yağ eriyince, fıstıkları kavuralım.
    • Fıstıklar kavrulana kadar soğanı da ince bir şekilde doğrayalım.
    • Soğanı tencereye katıp kavuralım.
    • Pirinçlerimizi ayıklayıp yıkayalım ve tencereye koyup onu da kavuralım.
    • Kavrulduktan sonra 2 bardak et suyunu ekleyelim.
    • Et suyuyla kısa süre kaynamasını bekleyelim.
    • Pirinçler tam suyu çekmeden henüz nemliyken tepsiye alalım.
    • (Fırında yanmaması için suyun tamamını çektirmiyoruz.)
    • Hamsileri ayıklayıp yıkadıktan sonra, tepside bulunan pilavın üzerini tamamen kaplayacak şekilde serelim. Kıyılmış maydanoz ve nane serpiştirelim.
    • Karabiber dökelim.
    • Ve 200 derecelik ayarda bekleyen fırında 15-20 dakika


    Kısaca Benzer Konulara da Bakmalısın

  2. Hamsili Pilav Tarifi, Nasıl Yapılır
  3. Safranlı pilav tarifi
  4. Kafesli Pilav Tarifi
  5. Fırında kuzu pilav ve bademli pilav nasıl yapılır resimli tarifi
  6. Hamsili Pilav Yemek Tarifi - Hamsili Pilav Nasıl Yapılır ?
  7. Paylaş Facebook Twitter Google


  8. Sponsorlu Bağlantılar

 

 

<b>Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin</b> Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin


:

Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
akrostiş şiirmektup örnekleri