Hoşgeldiniz. Unutmayın, çok istiyorsanız mutlaka bir yolu vardır.!

Çoban Payı tarifi Malzemeler •75 g (5 çorba k.) Sana •125 g (l orta boy) soğan (ince kıyılmış) •700 g koyun kıyması •200 mi (4/5

  1. Sponsorlu Bağlantılar


    Çoban Payı tarifi

    Sponsorlu Bağlantılar




    Çoban Payı tarifi





    Malzemeler
    •75 g (5 çorba k.) Sana
    •125 g (l orta boy) soğan (ince kıyılmış)
    •700 g koyun kıyması
    •200 mi (4/5 su bardağı) et suyu
    •3 yumurtanın sarısı
    •700 g patates püresi

    Çoban Payı tarifi
    Sana’yı kızdırıp önce soğanı renk almadan sote edin.Sonra kıymayı ilave edip,sık sık karıştırarak birkaç dakika kavurun.Derince bir fırın kabına pişmiş soğanlı kıymayı yayarak koyun.Haşlanmış patatesleri ezip püre yapın ve yumurtayı ekleyip, karıştırın.Yumurtalı püreyi bir sıkma torbasına koyup geniş ve tırtıllı bir uç ile kıymanın üzerine,kıymalı harcı tamamen örtecek biçimde sıkın.
    HAZIRLANIŞI:
    Ön hazırlık olarak et suyunu küçük bir kapta bir taşım kaynatıp,kabı ateşten alın.45 g (3 çorba kaşığı) Sana’yı bir tencerede orta ateşte eritin. Yağ kızınca soğanı ilave edip,fazla renk almadan sote edin.Kıymayı katıp, sık sık karıştırarak, birkaç dakika kavurun. Sıcak olarak et suyunu ilave edin.Bir taşım kaynatın.Tenceredeki malzemeyi ağır ateşte l O dakika pişirin.
    Derince bir fırın kabına pişmiş soğanlı kıymayı yayın.Yumurta sarılarını püreye katıp,karıştırın. Bu püreyi bir sıkma torbasına doldurup,kıymanın üzerine, kıymalı harcı tamamen örtecek biçimde sıkın.Üzerine fırçayla kalan 2 çorba kaşığı eritilmiş Sana’yı sürün.Fınn kabını önceden 200 C’ye getirilip ısıtılmış olan fırına sürüp, pürenin üzeri iyice kızarıncaya ve yer yer kahverengi lekelerle bezenmiş altın sarısı bir renk alıncaya kadar pişirin.Kabı fırından alın. Çoban Payı’nı üçgen parçalar halinde kesip, sıcak olarak servis yapın.

    Paylaş Facebook Twitter Google


  2. Sponsorlu Bağlantılar

 

 
Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
akrostiş şiirmektup örnekleri