Hoşgeldiniz. Unutmayın, çok istiyorsanız mutlaka bir yolu vardır.!

Maklube Tarifi MALZEMELER 750 gram kuşbaşı et 2 su bardağı pirinç 3 su bardağı sıcak su 3-4 adet orta boy patates , 1 çay bardağı

  1. Sponsorlu Bağlantılar


    Maklube Tarifi, Nasıl Yapılır

    Sponsorlu Bağlantılar




    Maklube Tarifi



    MALZEMELER



    • 750 gram kuşbaşı et
    • 2 su bardağı pirinç
    • 3 su bardağı sıcak su
    • 3-4 adet orta boy patates,
    • 1 çay bardağı konserve bezelye,
    • 1 adet orta boy havuç,
    • tuz, karabiber,
    • 1 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
    • 1/2 kadar yoğurt
    • Pilav için:
    • 2 su bardağı pirinç
    • 3 su bardağı sıcak su
    • Yarım su bardağı mısırözü yağı,
    • Tuz
    • Patatesleri kızartmak için:
    • 1 su bardağı sıvı yağ,
    • 1 adet et suyu tableti (arzuya göre)


    HAZIRLANIŞI

    • Pirinci sıcak tuzlu suda yaklaşık olarak 20-25 dakika kadar bekletin.
    • Kuşbaşı olarak doğranmış olan etleri düdüklü tencereye alalım
    • Üzerine etin seviyesini hafifçe geçecek kadar sıcak su ekleyelim
    • Orta hararetli ateşte haşlayalım Etler yumuşadığında içine tereyağını, tuzu ve karabiberi ekleyip, 5 dakika daha pişirelim
    • Konserve bezelyeleri ve haşlayıp, küp küp doğradığımız havucu ekleyip, yayvan bir tencereye yerleştirelim
    • Patatesleri yarım parmak kalınlığında yuvarlak dilimler halinde keselim Kızgın sıvı yağda yarı yarıya pişecek şekilde kızartalım
    • Etlerin üzerine bir sıra patates döşeyelim Arzuya göre tencerenin kenarlarına da bir sıra patatesi dik olarak yerleştirelim
    • Pirinçlerin suyunu süzüp, nişastası gidene kadar birkaç kez su ile yıkayalım
    • Sularını süzelim Ayrı bir tencereye sıvı yağı alıp, kızdıralım Pirinçleri şeffaflaşana dek kavuralım
    • Kavrulan pirinçleri yayvan tenceredeki patateslerin üzerine yayalım 3 su bardağı sıcak suya arzuya göre 1 et suyu tabletini ve yeterince tuzu ilave edip, karıştıralım
    • Et suyu eridiğinde tencerenin kenarından yavaşça suyu boşaltalım Tencerenin kapağını örtüp, ağır ateşte pirinçler suyunu çekip, üzeri göz göz olana dek pişirelim
    • Ateşten alıp, tencerenin üzerine temiz bir bez örterek 15 dakika demlenmeye bırakalım Tencereyi düz bir servis tabağına ters çevirerek yemeğimizin şeklini bozmadan özenle çıkartalım
    • Sonra tepsimizin etrafını yeşilliklerle ve yoğurtla süsleyelim.
    • Afiyet olsun …



    Kısaca Benzer Konulara da Bakmalısın

  2. Buche de noel tarifi nasıl yapılır - Kütük Pasta tarifi
  3. Hindi tarifi,Yılbaşında Hindi nasıl pişirilir? nasıl yapılır resimli tarifi
  4. Asasin Minor combo nasıl yapılır (tarifi)-Combo nasıl yapılır, knight online combo nasıl y
  5. Maklube tarifi resimli anlatım
  6. MakLube Tarifi-Maklube Nasıl Yapılır?
  7. Paylaş Facebook Twitter Google


  8. Sponsorlu Bağlantılar

 

 

<b>Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin</b> Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin


:

Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
akrostiş şiirmektup örnekleri