Hoşgeldiniz. Unutmayın, çok istiyorsanız mutlaka bir yolu vardır.!

Evde Tarhana Yapımı – Kışa Hazırlık 3 kg soğan 2 kg domates 1 paket margarin 6 kg salçalık kırmızı biber 1 demet tarhana otu 1

  1. Sponsorlu Bağlantılar


    Evde Tarhana Yapımı – Kışa Hazırlık

    Sponsorlu Bağlantılar




    Evde Tarhana Yapımı – Kışa Hazırlık








    3 kg soğan
    2 kg domates
    1 paket margarin
    6 kg salçalık kırmızı biber
    1 demet tarhana otu
    1 demet taze nane
    1 kg kese yoğurdu
    Yarım kg haşlanmış nohut
    2-3 yemek kaşığı tuz


    Büyük bir tencerenin içerisine soğanı üçe-dörde bölerek koyun.Domatesleride aynı şekilde kesin.1 paket margarini, tarhana otunu, naneyi de ekleyip yaklaşık 1 saat kadar ocakta pişirin.

    İyice yumuşayacaklar.Daha önceden biberlerimizi çekirdeklerini çıkarıp haşlayın ve soğutun
    .
    Bu sırada çıkan suyunu da süzüp pişip yumuşayan domatesli soğanın içerisine ekleyin.Beraber iyici pişip yumuşadıktan sonra soğumasını bekleyin.Soğuyan tarhana harcımıza yoğurdu ve nohutu ekleyin.Bozulmaması için de 2-3 yemek kaşığı tuz ekleyin.Karıştırarak bir yandan alabildiğine un ekleyin.Kulak memesinden sert bir kıvama gelene kadar yoğurun.Tencerenin kapağını kapatıp dinlenmeye bırakın.İlk önce çok kabaracaktır.Bu yüzden çok büyük bir tencere seçin ki taşmasın.Çünkü sertleşene kadar muhtemelen 7 – 8 kilo un gidecektir.Bu arada bu oranlardan çok fazla tarhana çıkacağı için kendinize göre oranları değiştirmeden miktarları azaltabilirsiniz.
    Hergün kabaran hamurunu yumrularınızla yoğurarak indirin.Yaklaşık bir haftanın sonunda (Aslında tarhana genelde eylül ayında biraz daha serin zamanlarda hazırlanır.Bu aylarda 1 haftayı bulmadan sıcaktan dolayı yeterli kıvamı alır.Bu sıcaklarda çok da bekletmeyin aksi halde kurtlanır.Kabaran hamurunuz 4-5 gün sonunda tekrar sönecektir.Serin bir yere temiz ve büyükçe bir örtü serip hamuru küçük küçük parçalar halinde yayın ve kurumaya bırakın.



    Gün boyunca parçaları küçülte küçülte kurutmaya devam edin.

    Çok kurumasına da izin vermeyin aksi halde ufalayamazsınız.Bir elek yardımıyla elinizle ovalayarak toz haline getirin.


    Bu işlem biraz uzun sürecektir.Ama bu emeğinizin karşılığını emin olun alacaksınız Artık tarhananız hazır.Bir kış boyunca yetecek tarhana çorbanız oldu


    Kısaca Benzer Konulara da Bakmalısın

  2. Evde Füze Nasıl Yapılır, Evde Füze Yapımı, Evde Füze Yapılışı
  3. Trakya tarhanası - ev yapımı tarhana - yöresel tarhana yapımı - trakya usulü tarhana - tar
  4. Ev Yapımı Tereyağı Tarifi, Ev Yapımı Tereyağı, Evde Basit Yöntemlerle Tereyağ Yapımı
  5. Evde galeta unu yapımı, Galeta unu yapım tarifi, Evde Basit İşlemlerle Galeta Unu Yapımı
  6. Tarhana Yapımı, Tarhana Nasıl Yapılır Resimli, Tarhana, Tarhana Tarifi
  7. Paylaş Facebook Twitter Google


  8. Sponsorlu Bağlantılar

 

 

<b>Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin</b> Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin


:

Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
akrostiş şiirmektup örnekleri