Hoşgeldiniz. Unutmayın, çok istiyorsanız mutlaka bir yolu vardır.!

Ahududulu ve Muzlu Sarlot Malzemeler : 20 cm lik kelepceli kalibin ya da cember kalibin kenarlarini cepecevre saracak ve tabanini 2 defa kaplayacak kadar kedidili
  • 5 üzerinden 5.00   |  Oy Veren: 1      

  1. Sponsorlu Bağlantılar


    Ahududulu ve Muzlu Sarlot

    Sponsorlu Bağlantılar




    Ahududulu ve Muzlu Sarlot





    Malzemeler :



    20 cm lik kelepceli kalibin ya da cember kalibin kenarlarini cepecevre saracak ve tabanini 2 defa kaplayacak kadar kedidili (Ben bu sefer hazir aldigim yumusak kedidillerini kullandim.)
    Pastaci kremasi (Tarifi asagida)


    1 bardak sut kremasi
    1 yemek kasigi arti 1/4 tatli kasigi seker (farkli yerlerde kullanilacak)


    1/2 kasik vanilya
    1 ila 1,5 cm lik dilimlere kesilmis 2 olgun muz
    Seker surubu (Tarifi asagida)


    2 tepeleme bardak ahududu

    Seker Surubu


    1/
    3 bardak seker
    1/4 bardak su
    1/2 tatli kasigi vanilya
    Su ve sekeri ufak bir sahana alin. Kapakla agzini ortup kaynama noktasina getirin. Bir dakika hafif hafif kaynamasina izin verin. Sonra kapagini acip sogutun ve vanilya ile tatlandirin.


    Yapılışı :


    Kalibinizin kenarlarini ve tabanini kedidilleriyle bosluk kalmayacak sekilde kaplayin. Dilimlenmis muzlarinizi seker surubuna ekleyip karistirin. Muz dilimleri surupla kaplandiktan sonra muzleri suruptan suzun. Seker surubunu bir firca ya da kasik yardimiyla kedidillerinin ic yuzeylerine ve tabana surun.
    Ahududularin olgunlarindan bir miktarini ayirip 1/4 tatli kasigi seker ilave edin ve catalla ezin. Yaklasik 2 yemek kasigi kadar ahududu ezmeniz olmali. Bunu sarlotunuzun tabanina duzgunce surun.


    Pastaci kremanizin yarisini yine mumkun oldugunca duzgun bir sekilde sarlotun tabanina yayin. Bunun uzerine yikanip kurulanmis ahududularinizi dik olarak yerlestirin. Bir bardak cig kremayi 1 yemek kasigi seker ve 1/2 tatli kasigi vanilya ilavesiyle sertlesene kadar cirpin. Bunun yarisini ahududularin uzerine yayin ve kasikla hafif bastirarak kremanin meyvalarin arasini doldurmasini saglayin.


    Kalan kedidillerinizi arada mumkun oldugunca bosluk kalmayacak sekilde sut kremasinin uzerine yerlestirerek bir ara kati hazirlayin. Kalan seker surubu ile kedidillerini islatin. Pastaci kremasinin kalanini kedidillerinin uzerine sivayin.Pastacı Kreması için bkz. >> PASTACI KREMASI Suruptan suzulmus muzlari esit olarak pastaci kremasinin uzerine dagitin. Kalan cirpilmis sut kremasi ile muzlarin uzerini kapatin. Ahududularinizin artanini (1 bardaktan biraz daha fazla kalmis olmasi lazim) krema katinin uzerine tepeleme yerlestirin. Kaliptan cikarmadan 4-5 saat kadar buzdolabinda dinlendirin.



    Dipnot
    NOT:
    Servisten once biraz isitilmis ahududu marmelati ile ustteki meyvalari parlatabilirsiniz. Kesme kolayligi olsun diye cok az jelatinle ustteki meyvalari krema katina sabitleyebeilirsiniz, bu ayni zamanda parlatma isine de yardimci oldu. Arzu ederseniz sarlotunuzu bir kurdele ile cevreleyerek susleyebilirsiniz.


    Afiyet olsun


    Kısaca Benzer Konulara da Bakmalısın

  2. Muzlu kremalı turta, muzlu kremalı turta tarifi, muzlu kremalı turta yapılışı
  3. Resimli Muzlu Kedidilli Pasta,Muzlu Kedidilli Pasta tarifi, Kedidilli Pasta nesil yapılır,
  4. Muzlu Pasta resimli,Muzlu Pasta nasıl yapılır,kolay Muzlu Pasta,Muzlu Pasta
  5. Muzlu Pasta Tarifi Yapılışı
  6. İkbalin Muzlu Rulo Pasta Tarifi - İkbalin Muzlu Rulo Pastası Nasıl Yapılır
  7. Paylaş Facebook Twitter Google


  8. Sponsorlu Bağlantılar

 

 

<b>Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin</b> Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin


:

Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
akrostiş şiirmektup örnekleri