Hoşgeldiniz. Unutmayın, çok istiyorsanız mutlaka bir yolu vardır.!

Cevizli Açma Malzemeler: - 1 su bardağı ılık su , - 1 kibrit kutusu kadar yaş maya , - 6 yemek kaşığı tozşeker , -

  1. Sponsorlu Bağlantılar


    Cevizli Açma Tarifi Yapılışı

    Sponsorlu Bağlantılar




    Cevizli Açma
    Malzemeler:
    - 1 su bardağı ılık su,
    - 1 kibrit kutusu kadar yaş maya,
    - 6 yemek kaşığı tozşeker,
    - 1/2 su bardağı sıvıyağ,
    - 1 yemek kaşığı tuz,
    - Aldığı kadar un,
    - 100 gr. margarin,
    - 100 gr. ceviz,
    - 1 yumurta sarısı,
    - 1 yemek kaşığı çörekotu.

    Yapılışı:
    Ilık su yoğurma kabına konur. Şeker, tuz, maya eritilir. Sıvıyağ ilave edilir. Aldığı kadar un konarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurulur. Üzeri bir kapakla kapatılıp, 30 dakika kabarmaya bırakılır. Hamur kabardıktan sonra limon büyüklüğünde parçalar koparılıp, elde inceltilip açılır. Üzerine yumuşamış margarin sürülür. Dövülmüş ceviz içi serpilir. Rulo halinde kıvrılıp, yuvarlanır. Üzerine yumurta sarısı sürülüp, çörekotu serpilir. Önceden ısıtılmış 180°C fırında kızarana kadar pişirilir.

    Afiyet olsun.

    Kısaca Benzer Konulara da Bakmalısın

  2. Cevizli Cimcime Yapılışı Tarifi
  3. Cevizli Kurabiye Tarifi Yapılışı
  4. Açma Tarifi Yapılışı
  5. Cevizli Kurabiye tarifi,Cevizli Kurabiye yapılışı,Cevizli Kurabiye yapımı
  6. Cevizli Un Kurabiyesi Tarifi Yapılışı
  7. Paylaş Facebook Twitter Google


  8. Sponsorlu Bağlantılar

 

 

<b>Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin</b> Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin


:

Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
akrostiş şiirmektup örnekleri