Hoşgeldiniz. Unutmayın, çok istiyorsanız mutlaka bir yolu vardır.!

Meyveli Pasta Malzemeler: - 1 adet 2 katlı sade pastaban - Pastabanı ıslatmak için 1 su bardağına yakın meyve suyu veya fanta (ben ahududu reçelini
  • 5 üzerinden 5.00   |  Oy Veren: 1      

  1. Sponsorlu Bağlantılar


    Meyveli Pasta Tarifi

    Sponsorlu Bağlantılar




    Meyveli Pasta

    Malzemeler:
    - 1 adet 2 katlı sade pastaban
    - Pastabanı ıslatmak için 1 su bardağına yakın meyve suyu veya fanta (ben ahududu reçelini sulandırıp keki onunla ıslattım çok güzel bir koku ve lezzet verdi)
    - 1 adet vanilyalı pasta kreması (muzluda olabilir)
    - 1,5 su bardağı soğuk süt
    - 2 adet muz
    - 2 adet kivi
    - 1 büyük şeftali
    - Pastanın yanlarını süslemek için hindistan cevizi yada file fındık.
    - Pastanın üzrindeki meyvelerin kararmaması için hazır sade jöle (1 su bardağı su, 1 tatlı kaşığı toz şeker, 1 tatlı kaşığı mısır nişastasını pişirerekte hazırlayabilirsiniz)

    Hazırlanışı:
    -Pasta kremasını 1.5 su bardağı sütle hazılayın. Kutunun üzerinde margarin ilaveside yazıyor ancak ben margarin eklemedim.
    - Pastabanın alt katını genişçe yağlı kağıt serilmş bir servis tabağının üzerine alın. Yağlı kağıt sermemizin nedeni krema, meyve, file fındık vs. parçaları bu yağlı kağıt üzerine dökülecek kağıdı pastanın altından çektiğimizde servis tabağımızda pastamız düzgün duracak.
    - Pasta kekimizin her iki katıda bir kaşık yardımıyla meyve suyu ile ıslatılır.
    - Islatılan alt tabana pasta kremasının bir kısmı yayılır. Üzerine incecik dilimlenmiş 1 adet muz, 1 adet kivi ve yarım şeftali dizilir ve kekin üst katı üzerine kapatılır.
    - Kalan pasta kreması pastanın üzerine ve yanlarına sürülür.
    - Önce fastanın yan taraflarına file fındık kaplanır. Kolayca kaplamak için bir elinizle pastanın altındaki yağlı kağıdı çevirip bir elinizle file fındığı serpiştirebilirsiniz. File fındık yerine hindistan cevizide kullanabilirsiniz.
    - Sonrada pastanın üzerini kalan meyvelerle istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. İsterseniz meyveleri servisten hemen önce dizebilirsiniz, kararmamış olurlar. Ben birgün önceden dizmiştim ve üzerine evdeki vişneli jöleyi hazırlayıp sürmüştüm o yüzden meyveler biraz pembe görünüyorlar.
    - En son olarakta pastanın altındaki yağlı kağıdı yavaşça çekip, pastayı buzdolabında en az 2 saat dinlendirdikten sonra servis yapabiliriz.


    Kısaca Benzer Konulara da Bakmalısın

  2. Meyveli Rulo Pasta Tarifi
  3. İrmikli Meyveli Pasta Tarifi
  4. Fare pasta tarifi Özellikle çocukların sevebileceği bir pasta tarifi
  5. Meyveli kalpler, Meyveli kalpler tarifi, Pasta tarifleri
  6. Meyveli Pekmezli Bebek Kahvaltısı Tarifi - Meyveli Pekmezli Kahvaltı Nasıl Yapılır ?
  7. Paylaş Facebook Twitter Google


  8. Sponsorlu Bağlantılar

 

 
Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
akrostiş şiirmektup örnekleri