Hoşgeldiniz. Unutmayın, çok istiyorsanız mutlaka bir yolu vardır.!

Cennet Pasta Tarifi Yapılışı HAMUR: - 200gr. tereyağ/margarin , - 50gr. şeker , - bir paket vanilya , - 3 yumurta (2 tanesinin akı ve

  1. Sponsorlu Bağlantılar


    Cennet Pasta Tarifi Yapılışı

    Sponsorlu Bağlantılar




    Cennet Pasta Tarifi Yapılışı





    HAMUR:


    - 200gr. tereyağ/margarin,
    - 50gr. şeker,
    - bir paket vanilya,
    - 3 yumurta (2 tanesinin akı ve sarısı ayrılacak),
    - 200-250gr. un,
    - 1 tatlı kaşığı kabartma tozu


    BEZE:


    - 2 yumurta akı,
    - 50gr. şeker,
    - bir fiske tuz,
    - 2 avuç file badem


    KREMA:


    - 200-250gr. çiğ krema,
    - bir vanilya,
    - 30-40gr. şeker,
    - bir paket krema sertleştirici


    - VEYA:

    çiğ krema ve krema sertleştirici yerine, bir poşet krem şanti.
    - mevsim meyvesi (ben 300gr. dondurulmuş bögürtlen ve konserve mandalina
    kullandım. Kremayla uyumlu her meyve olabilir. )


    Hazırlanışı:

    1- Yağı, 50 gr. şekeri ve bir vanilyayı mikserle iyice çırpın. Önce bir yumurtayı ekleyip karıştırın. Sonra teker teker iki yumurta sarısını ekleyip, her seferinde yarım dakika çırpın. Unu ve kabartma tozunu da ekleyip iyice karıştırın. Fırını 175° C’ye ısıtın. Kalıbın dibine pişirme kağıdı serin. Hamurun yarısın kalıba yayın. Üzerini düzeltin. Yumurta aklarını bir fiske tuzla çırpın. Yavaş yavaş 60gr. şeker ekleyerek toplam 3 dakika çırpın. Bezenin yarısını hamurun
    üzerine düzgünce sürün. Kalınlığı en çok 1 cm. oluyor. Daha az olursa da problem değil. Üzerine bir avuc file badem serpiştirin. 15-20 dakika, üzeri pembeleşene kadar, alttan ikinci gözde
    pişirin. Fırından çıkardıktan sonra bir-iki dakika bekletin. Kenarlarını ince bir bıçakla dikkatlice ayırip kalıbı açın. Pişirme kağıdıyla birlikte telin üzerinde soğutun.
    2- Hamurun, bezenin ve bademin artan yarısıyla, yine aynı şekilde, 2. katı pişirin ve soğutun.
    3- Krema: Vanilya, şeker ve sertleştiriciyi karıştırın. Kremayı çırparken yavaş yavaş içine ekleyin. Sertleşene kadar çırpın.
    4- İlk katın üzerine kremayı yayın. Üzerine dilediginiz meyveleri dizin. Veya kremanın yarısını ilk tabanın üzerine yayın. Diğer yarısını meyveyle karıştırarak kullanın. İkinci katı pastanın üzerine koymadan önce 12 eşit dilime bölün. Teker teker pastanın üzerine kapatın. Servise kadar serin bir yerde bekletin.

    Afiyet olsun


    Kısaca Benzer Konulara da Bakmalısın

  2. Çilekli Kelebek Pasta, Çilekli Kelebek Pasta Tarifi, Resimli Pasta Tarifi Yapılışı
  3. Göçmen Pasta, Göçmen Pasta Tarifi, Resimli Pasta Tarifi Yapılışı
  4. Cennet Pasta Tarifi
  5. Peynirli Pasta Tarifi, Peynirli Lezzetli Pasta Tarifi, Peynirli Pasta Yapılışı
  6. pasta tarifi antep fıstıklı un kurabiyesi yapılır tarifi yapılışı
  7. Paylaş Facebook Twitter Google


  8. Sponsorlu Bağlantılar

 

 

<b>Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin</b> Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin


:

Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
akrostiş şiirmektup örnekleri