Hoşgeldiniz. Unutmayın, çok istiyorsanız mutlaka bir yolu vardır.!

Sebze Doğrama şekilleri , birbirinden farklı doğrama şekilleri , Sebzeleri Nasıl Doğrayabiliriz , Şekilli Sebze Doğrama Acemiler için doğrama şekilleri Mutfakta yemek hazırlarken , birbirinden

  1. Sponsorlu Bağlantılar


    Sebze Doğrama şekilleri, birbirinden farklı doğrama şekilleri, Sebzeleri Nasıl Doğrayabiliriz, Şekilli Sebze Doğrama

    Sponsorlu Bağlantılar




    Sebze Doğrama şekilleri, birbirinden farklı doğrama şekilleri, Sebzeleri Nasıl Doğrayabiliriz, Şekilli Sebze Doğrama




    Acemiler için doğrama şekilleri


    Mutfakta yemek hazırlarken, birbirinden farklı doğrama şekilleri kullanabilirsiniz.
    Doğrama şekilleri yemeğin hem lezzetini hem de görüntüsünü tamamlayan en önemli detaydır...


    Dilim doğrama

    Havucu ve diğer sebzeleri, hiç parçalamadan göz kararı 1-2 mm kalınlığında kesin. Kullanacağınız yemeğe göre dilimleri daha kalın kesebilirsiniz.


    Jülyen

    Sebzelerin hemen hemen tamamı jülyen doğrama için uygundur. Jülyen doğrama için, sebzeyi önce boylamasına ikiye kesin. Sonrasında uzun ince dilimler halinde doğrayın.


    Kuşbaşı

    Sebzeleri, öncelikle uzunlamasına dörde bölün. Sonrasında iri küp olacak şekilde 1-1.5 cm kalınlığında kesin. Bu doğrama şekli "yemeklik doğrama" olarak da bilinir.


    Küp doğrama

    Çorba, sulu yemekler veya böreklerde kullanmak için, sebzeleri öncelikle uzun ince doğrayın. Çubuk şeklindeki sebzeleri tavla zarı iriliğinde küp küp kesin.


    Yarım ay

    Sebzeleri boylamasına ikiye bölün ve 1-2 mm kalınlığında yarım ay doğrayın. Arzuya göre sebzeleri biraz daha kalın dilimleyebilirsiniz.


    Yarım ay (piyaz) doğrama

    Soğanı ortadan ikiye bölün. Soğanın düz tarafını tahtanın üzerine koyup yanlarından dilimleyin. Yarım ay şeklinde doğradığınız bu soğanları, fotoğrafta olduğu gibi bıçakla üzerinden geçip yemeklik de doğrayabilirsiniz.


    Yemeklik doğrama

    Bütün soğana, bıçakla birkaç yerinden derinlemesine çentik atın. Bıçağı yanlamasına tutup, dilim keser gibi soğanı bitirene kadar doğrayın. Aynı işlemi elinizde yapmak yerine, kesme tahtası da kullanabilirsiniz.


    Kısaca Benzer Konulara da Bakmalısın

  2. Sebze Ve Meyveleri Nasıl Kurutmalıyız - Meyveleri Kurutmanın Püf Noktası - Sebze Kuruturke
  3. Sebze çorbası tarifi,Sebze çorbası nasıl yapılır
  4. Meyva Ve Sebze Tabloları, Yağlı Boya Meyve Sebze Tabloları, Ünlü Ressamların Meyva Sebze R
  5. Sebze Doğrama Şekilleri, Sebze Doğrama Usulleri, Türk ve Dünya Mutfağından sebze doğrama ş
  6. Ahşap doğrama imalatçısı
  7. Paylaş Facebook Twitter Google


  8. Sponsorlu Bağlantılar

 

 

<b>Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin</b> Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin


:

Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
akrostiş şiirmektup örnekleri