Hoşgeldiniz. Unutmayın, çok istiyorsanız mutlaka bir yolu vardır.!

Değişik Makarna Sosları , Soslar , Nefis Makarna Sosları , Birbirinden Lezzetli Soslar , Bolonez sos Nasıl Yapılır , Resimli Bolonez Sos Tarifi , Domates

  1. Sponsorlu Bağlantılar


    Değişik Makarna Sosları, Soslar, Nefis Makarna Sosları, Birbirinden Lezzetli Soslar, Bolonez sos Nasıl Yapılır

    Sponsorlu Bağlantılar




    Değişik Makarna Sosları, Soslar, Nefis Makarna Sosları, Birbirinden Lezzetli Soslar, Bolonez sos Nasıl Yapılır, Resimli Bolonez Sos Tarifi, Domates sosu Nasıl Yapılır, Değişik Domates sos Tarifi

    BOLONEZ SOS


    MALZEMELER ; 1 LİTRE
    100 gram margarin
    250 gram yağsız dana kıyması
    20 gram rendelenmiş soğan
    1 Diş ince kıyılmış sarımsak
    400 gram rendelenmiş domates
    4 Adet ince dilimlenmiş çarliston biber
    ½ Çorba kaşığı tuz
    1 Adet defne yaprağı
    45 ml Domates sosu

    YAPILIŞI ;Margarini bir tavada kızdırın.Yağ kızınca kıymayı ilave edip rendelenmiş soğan ve sarımsak’ı ekleyip 5 dk sürekli karıştırarak kavurun.Domates ve çarliston biberleride katarak bir taşım kaynatın.Ateşi kısın,15 dk daha pişirip,içine tuz,karabiber,ve defne yaprağı ilave edin.Önceden hazırlanan domates sosunu katın.Kısık ateşte oldukça koyu kıvamlı bir sos elde edinceye kadar pişirip ateşten alın.Servise hazır hale gelmiştir.













    DOMATES SOSU




    MALZEME ;5 LİTRE
    300 gram margarin
    400 gram havuç (küp şeklinde)
    200 gram kereviz (küp şeklinde)
    40 gram rendelenmiş soğan
    1 Adet ince kıyılmış sarımsak
    1 Adet defne yaprağı
    1 Dal taze kekik
    400 gram UN
    600 gram domates püresi
    50 gram toz şeker
    ½ Çay kaşığı tuz
    1 Çimdik karabiber
    3 lt et suyu

    YAPILIŞI ; Derin bir tavada margarini kızdırın.Havuç,kereviz,defne yaprağı,taze kekik,soğan ve sarımsağı ilave edip hafifçe kızartın.Unu katıp,sarı meyane kıvamına gelinceye kadar pişirip soğumaya bırakın.Domates püresini ekleyip karıştırın.Et suyunu bir taşım kaynatın.Sıcak et suyunu,hazırladığınız un karışıma pütür oluşmaması için bir spatula ile sürekli karıştırarak ilave ediniz.Şekeri katıp, tuz ve karabiberi ilave edip kısık ateşte 1 saat dibine tutmaması için sürekli karıştırarak pişirin.Oluştukça kefini alın.İnce bir süzgeçten geçirip,süzün.Sosun kabuk bağlamaması için üzerine eritilmiş margarin gezdirerek saklayın.Servise hazır hale gelmiştir.








    MİLANEZ SOS


    MALZEME ; 1/2 LİTRE
    50 gram margarin
    200 gram ince doğranmış mantar
    100 gram dana janbon
    200 gram domates
    1 Çay kaşığı karabiber
    ½ ince kıyılmış maydanoz
    1 Çay kaşığı tuz

    YAPILIŞI ;

    Margarini derin bir tavada eritin.Yağ kızınca mantarları ilave edip rengi biraz dönünceye kadar sote edin.Dana janbonu,domatesi ekleyin.Sosu bir taşım kaynatıp ateşi kısın.Kısık ateştekoyu kıvamlı bir sos elde edinceye kadar yaklaşık 10 dk pişirin.Tuz ve karabiberini ekleyip,ince kıyılmış maydanozuda ekleyerek servis yapınız


    Afiyet Olsun


    Kısaca Benzer Konulara da Bakmalısın

  2. Makarna Salatası Tarifi, Nasıl Yapılır
  3. Resimli çemenli makarna tarifi, Çemenli makarna nasıl yapılır resimli, Çemenli makarna res
  4. Balık Sosları, Balığın Yanına Yakşan Soslar, Balık Sos Tarifleri, Deniz Mahsülü Sosları
  5. Ton Balıklı Makarna Nasıl Yapılır Tarifi
  6. Yoğurtlu Papyon Makarna nasıl yapılır Tarifi
  7. Paylaş Facebook Twitter Google


  8. Sponsorlu Bağlantılar

 

 

<b>Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin</b> Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin


:

Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
akrostiş şiirmektup örnekleri