Hoşgeldiniz. Unutmayın, çok istiyorsanız mutlaka bir yolu vardır.!

Tatar Çorbası Tarifi Tatar Çorbası 2 bardak un Adana mutfağına has mantı benzeri hamur çorbalarından olan tatar çorbası soğuk kış günlerinin vazgeçilmezlerindendir. Yalnız ca kapatma

  1. Sponsorlu Bağlantılar


    Tatar Çorbası Tarifi

    Sponsorlu Bağlantılar




    Tatar Çorbası Tarifi













    Tatar Çorbası




    2 bardak un
    Adana mutfağına has mantı benzeri hamur çorbalarından olan tatar çorbası soğuk kış günlerinin vazgeçilmezlerindendir. Yalnızca kapatma şekli mantıdan farklı olan Tatar, yine mantı gibi çorba şeklinde yahut haşlandıktan sonra sarımsaklı yoğurt sosu ile de ikram edilebilir.

    Yapımı zor tüketilmesi çok kolay olan ana yemeklerdendir) En büyük özelliği mantı gibi çok küçük hazırlanması. Benim kasem çok küçük olduğu için sanki tatarlar büyük yapılmış gibi gözüküyor.




    Malzemeler


    Hamuru için



    Tuz
    Su


    Çorbanın sosu

    Sıvıyağ
    1 y.k biber salçası
    1 y.k domates salçası
    Tuz
    Karabiber
    Kuru nane
    Toz biber
    1 kase Haşlanmış nohut


    İç harcı için

    100 gr kıyma
    1 kuru soğan
    1 y.k salça
    Tuz
    Karabiber


    Hazırlanışı


    Hamur malzemelerini karıştırıp sertçe bir hamur elde edin. Üzerini bir bezle örtüp dinlendirin. Buarada kıyma harcı için, soğanı incecik kıyıp diğer malzemelerle birlikte karıştırma kabına alıp güzelce karıştırın.


    Hamuru beze yapıp sırayla incecik açmaya başlayın. Hamur malzemerinden yalnızca bir beze çıktığı için bezelere ayırın diyemicem. Ama geniş aileler için hazırlanıyorsa elbette malzemeler iki katına çıkarılacağı için hamur da muhtemelen bezelere ayrılacak kadar bereketli olacaktır.


    Açtığınız bezeyi mantı hamuru keser gibi küçük karelere kesip içlerine kıyma harcından koyup üçgen muska şeklinde kapatın. Kapatma işlemi tamamen değil de kısmen kenarlarını yapıştırıp uç kısmını açık bırakma şeklinde olursa daha iyi olur. Böylece hem kıyma harcınızın da piştiğinden emin olursunuz hem tatarlarınızın dağılma olasılığı ortadan kalkar.


    Hamur kapatma işlemi bitince derince bir tencereye yeterince su koyup kaynatın. Kaynayan suya az sıvıyağ veya zeytinyağ ekleyin ki hamurlarınız yapışmasın. Tatarları suya atıp 15-20 dakika haşlayın. Haşlanmış nohutu ilave edin.


    Başka bir tavada sosunu hazırlamak üzere, sıvıyağda salçaları, toz biberi ve naneyi yakıp çorbanızın üzerine gezdirin. Tuzunu, karabiberini ve suyunu ayarlayıp altını kapatın.




    Kısaca Benzer Konulara da Bakmalısın

  2. Keşkek Çorbası (Buğday Çorbası) Tarifi
  3. Pancarlı kış çorbası resimli tarifi, Pancar çorbası yapılışı
  4. Den Çorbası - Yarma Çorbası Tarifi Yapılışı
  5. Süt Çorbası Tarifi, Süt Çorbası, Çorba Tarfileri, Denenmiş Yemek Tarfileri
  6. Brokoli Çorbası Tarifi Yapılışı,Brokoli Çorbası Nasıl Yapılır
  7. Paylaş Facebook Twitter Google


  8. Sponsorlu Bağlantılar

 

 

<b>Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin</b> Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin


:

Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
akrostiş şiirmektup örnekleri