Hoşgeldiniz. Unutmayın, çok istiyorsanız mutlaka bir yolu vardır.!

Toskana Usulü Nohut Çorbası Gerekli Malzemeler: 300 gram nohut 200 gram ıspanak 1 tane soğan 2 tane salamura hamsi 1 diş sarmısak 2 yemek kaşığı

  1. Sponsorlu Bağlantılar


    Cevap: İftar için çorba tarifleri

    Sponsorlu Bağlantılar




    Toskana Usulü Nohut Çorbası

    Gerekli Malzemeler:

    300 gram nohut
    200 gram ıspanak
    1 tane soğan
    2 tane salamura hamsi
    1 diş sarmısak
    2 yemek kaşığı domates salçası
    3 çorba kaşığı rendelenmiş mihaliç peyniri
    1 tablet Et suyu
    3 çorba kaşığı ayçiçek yağı
    1 dilim yağlanmış ve fırında kızarmış ekmek
    1,5 Litre su
    Karabiber,Tuz

    Çorba Tarifi
    Hazırlıklara başlamadan önce aldığımız nohutu tuzlu ve soğuk suda bir gün öncesinden bekletmelisiniz. Şimdi ıspanakları yıkayıp haşlayın. Daha sonra soğanları ince bir şekilde doğrayıp toprak bir tavaya koyarak ezilmiş bir diş sarmısak ve küçük parçalar şeklinde doğranmış hamsilerle yağda kızartın. Soğanların sarardığını gördüğünüzde nohutları ilave edip karıştırmaya devam edin. Sonrasında bu malzemelerin üzerine iyice yıkayıp kestiğiniz ıspanakları ilave edin. 1,5 litre ılık suda Et suyunu ve salçayı da eritip tencereye ilave ettikten sonra kapağını kapatıp kısık ateşte üç – dört saat boyunca kapağını hiç açmadan pişirmeye devam edin. Servis sırasında ekmek dilimlerini 2şer 2 şer dizip, nohutlar ekmeklerin arasına gelecek biçimde çorbayı üstüne döktükten sonra hemen mihaliç peyniriyle iyice bezeyin. Çorbanın sıcaklığıyla peynir eriyecek ve hoş bir koku ve görüntü alacaktır.


    Paylaş Facebook Twitter Google

  2. Kırmızı Mercimek Çorbası

    Malzemeler
    1 su bardağı kırmızı mercimek
    1 soğan
    2 çorba kaşığı tereyağı 2 çorba kaşığı un
    yarım çay kaşığı karabiber
    Tuz
    ÜZERİNE:
    3-4 dilim bayat
    ekmek 2 çorba kaşığı
    tereyağı 1 tatlı kaşığı toz
    kırmızıbiber

    Çorba Tarifi:
    Mercimeği ayıklayın, yıkayıp süzün. Derin bir tencereye mercimeği, soğanı ve 6 su bardağı suyu koyun. Mercimek iyice eriyinceye kadar ara sıra tahta bir kaşıkla karıştırarak pişirin. Haşlanmış mercimeği ince süzgeçten geçirerek veya blendırda çekerek püre haline getirin. Ayrı bir tencerede tereyağını eritin, üzerine unu serpeleyin. Kısık ateşe koyun. Tahta kaşıkla karıştırarak pembeleşene kadar kavurun. Bir yandan karıştırmaya devam ederken diğer yandan haşlanmış mercimeği ilave edin. Tuzunu biberini serpin. Karıştırarak bir taşım kaynatın. Bayat ekmekleri küp küp doğrayın. Tereyağında kırmızıbiberle birlikte hafifçe kavurun. Çorbayı kızarmış ekmekle birlikte servis yapın. Bütün çorba tarifleri
    PÜF NOKTASI:
    Yağda ince bir şekilde doğranmış yeşil naneyi kavurup, mercimek çorbasının üstüne dökerseniz görünüm ve lezzet bakımından daha güzel olacaktır



  3. Tavuk Suyu Çorba Tel Şehriye

    GEREKLİ MALZEMELER

    1 su bardağı tavuk eti [haşlanmış, didilmiş],
    1 su bardağı tavuk suyu
    3 yemek kaşığı margarin
    5 su bardağı su
    yarım su bardağı şehriye
    1 yemek kaşığı salça,
    3-4 dal maydanoz ve tuz
    3 yemek kaşığı limon suyu
    1 adet domates
    yarım çay bardağı bezelye


    Tavuk Suyu Çorba Tel Şehriyeli tarifi


    Öncelikle çukur bir tencereye margarini alıp eridikten sonra salçasını koyuyoruz
    .Daha sonra Domatesini küçük, küçük doğrayıp salçanın üzerine ekliyoruz şehriyeyi, tavuk etini,bezelyeyi, limon suyunu, tuzunu son olarakta suyunu ilave ediyoruz. pişmeye bırakıyoruz.Ocaktan indirmeden önce maydonozu ekleyip servise hazır hale getiriyoruz.Sıcak sıcak servis yapıyoruz.



  4. Karalahana Çorbası

    GEREKLİ MALZEMELER
    (6 Kişilik)
    1 çay bardağı kuru fasulye
    1 çay bardağı kırıklı mısır (korkota)
    6 su bardağı su
    1 soğan
    2 çorba kaşığı tereyağı
    1 çorba kaşığı salça (veya 2 domates)
    8-10 yaprak karalahana
    Karabiber,
    kırmızıbiber
    Tuz

    Karalahana Çorbası tarifi

    Fasulyeyi ve yarmayı yıkayıp bir gece önceden 3 su bardağı suyla ıslatın
    . Ertesi gün 3 su bardağı suyu da üzerine ekleyerek yumuşayıncaya kadar yaklaşık 45-50 dakika pişirin. Lahanayı yıkayın, kıyın. 5-6 dakika az suyla haşlayıp süzün.
    Soğanı incecik kıyın, tereyağı ile beraber derin bir tencereye koyun. Kısık ateşte pembeleşinceye kadar kavurun. Salçayı (küp küp doğranmış domatesi) ve arzu ettiğiniz kadar tuzu ekleyin. Güzel kokusu gelene kadar kavurmaya devam edin. Fasulye ve yarmayı, pişirdiğiniz suyuyla beraber tencereye katın. Kırmız biber ve karabiber ilave edin. Orta hararetli ateşte kaynamaya bırakın. Lahanayı çorbaya ilave ederek kısık ateşte 15-20 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın.



  5. Patates Çorbası

    Malzemeler

    1 adet havuç
    1 adet patates
    1 adet soğan
    2 diş sarımsak
    Sıvı yağ
    et suyu
    tuz
    Terbiyesi için:
    1 kase yoğurt
    3 çorba kaşığı un
    1 adet limon
    Üzeri için:
    tereyağı

    Patates Çorbası tarifi

    Tencereye sıvıyağı koyup küçük, küçük doğradığınız soğan ve sarımsakları da ilave edip kavurun. Sonra rendelediğiniz havuç ve patatesleri ekleyin kavurma işlemine devam edin.Üstüne sıcak et veya tavuk suyunu döküp tuzunu ekleyip kaynamaya bırakın.
    Terbiyesini hazırlamak için limonu çukur bir kasenin içine sıkın.Limonun üstüne 3 çorba kaşığı un ekleyin ve karıştırın. Onun üstüne 1 kase yoğurt ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Terbiyeyi açmak için ilk olarak soğuk su sonrasında sıcak su kullanarak terbiyeyi açın.Bu şekilde hazırladığınız terbiyeyi tencereye karıştırarak azar, azar dökerek çorbayı kaynatın. Çorbayı servis tabağına alıp üstüne erittiğiniz tereyağını gezdirerek servis yapın.



  6. Gerdanlı Paça Çorbası

    Malzemesi

    1 adet kuzu gerdanı
    10 adet temizlenmiş kuzu paça
    2 yemek kaşığı tuz
    1 tatlı kaşığı beyaz toz karabiber
    1 yemek kaşığı toz kişniş
    4 yemek kaşığı tereyağı
    Sebze buketi (havuç, kabak, soğan,
    defne yaprağı, tane karabiber)
    Terbiyesi için :
    5 yemek kaşığı un
    4 yemek kaşığı yoğurt
    4 adet yumurta
    Yarım limon suyu

    Gerdanlı Paça Çorbası tarifi

    Önce kuzu paçalarını temizleyin, ocakta tütsüleyip yıkayın
    . Temizlenmiş kuzu gerdanı ile paçaları bir tencereye koyun. Sebze buketi ve suyu ilave edin. Kaynamaya başlayınca köpüğünü alın ve etler kemikten ayrılıncaya kadar pişirin. Et suyunu süzgeçten geçirin, etleri ince şekilde didikleyin. Et suyunu tencereye koyup ocakta kaynamaya bırakın, sonra ayıklanan etleri ilave edin. Başka bir yerde terbiye malzemesini karıştırın, et suyundan üç kepçe alıp üzerine dökün. Terbiyeyi kaynayan et suyuna ağır ateşte azar azar yedirin ve bir taşım kaynatın. Tavada tereyağını kızdırıp toz kişniş ilave edin. Yağı çorbanın içine dökün. İsteğe bağlı olarak sirke ve sarımsak ile sıcak olarak servis edin.
    Afiyet Olsun



  7. Ovalama Çorbası

    Malzemeler

    150 gram kıyma
    1 çay bardağı nohut
    1 çay bardağı pirinç
    200 gram et
    karabiber
    tuz
    Terbiyesi için:
    1 kase süzme yoğurt
    1 adet yumurta
    Üzeri için:
    2 çorba kaşığı tereyağı
    nane

    Ovalama Çorbası tarifi

    Pirinci un halini alana dek öğütün
    . Kıymayı,tuzu
    ve karabiberi ilave edip nohuttan daha küçük köfteler dökün.
    Kaynayan suda köfteleri 5 dakika pişirin.
    Geniş bir tencerede eti sıvıyağla kavurup üstüne
    sıcak su ekleyerek pişirin.Et pişince önceden haşladığınız nohutları
    daha sonra minik köfteleri ilave edin.Bir kasenin içinde süzme yoğurdu
    yumurta ile birlikte iyice çırpın. Yemeğin suyundan ekleyerek ılıtın. Bu terbiyeyi
    azar, azar çorbaya ilave edin. Yemeğiniz kaynayınca üstüne tere yağı naneyi kızdırıp çorbaya ekleyin.
    Sıcak,sıcak servis yapın.



  8. Ayran Çorba

    Malzemeler

    yarım kilogram süzme yoğurt
    1 su bardağı kuru fasulye
    2 su bardağı buğday
    1 su bardağı nohut
    1 tutam taze nane
    tuz

    Ayran Çorba tarifi

    Daha önceden buğdayı,nohutu ve kuru fasulyeyi haşlayın
    .
    Geniş bir kabın içinde bu malzemeleri karıştırın.
    Süzme yoğurdu çok açmayarak su ile kıvamlı olacak biçimde hazırlayın.
    Malzemelerin bulunduğu kabın içine süzme yoğurdu ekleyip karıştırın.
    Servis tabağına alıp üstüne nane serpip soğuk,soğuk servis yapın.



  9. Bahar Çorbası

    Malzemeler

    1 çay bardağı pirinç
    2 çorba kaşığı tepeleme un
    1 domates
    1 adet soğan
    3 adet yeşil biber
    1 adet kırmızı biber
    2 çorba kaşığı salça

    Bahar Çorbası tarifi

    Tencereye bir miktar sıvıyağ alın
    .Üstüne soğanları ekleyip soteleyin. Sonra ard arda önce unu eklşeyip çevirin. Daha sonra domatesleri, biberleri ilave edin.Haşladığınız pirinçleri de ilave ettikten sonra tuzunu , salçasını ilave edip biraz soğuk su ve sıcak su ekleyerek kıvamını ayarlayın. Kaynattıktan sonra servis tabağına koyun ve üstüne ince, ince kıyılmış maydanoz,dereotu serpiştirin.Servis edin.



  10. Tavuklu Bezelye Çorbası

    Malzemeler

    1 su bardağı bezelye
    1 parça tavukgöğsü
    3 çorba kaşığı un
    1 su bardağı süt
    Tarhun otu
    Tavuk suyu
    Sıvıyağ

    Bezelye Çorba tarifi

    1 adet tavuk göğsünü haşlayın
    .Haşladığınız tavuk göğsünü küp,küp doğrayın.Tencereye sıvıyağı alıp.Üstüne un ekleyin ve unu kavurun.Un pembeleşince üstüne tavuk suyu ve 1 su bardağı sütü ilave edin ve karıştırın.
    Sonrada üstüne tavuk etini,bezelyeyi sıcak suyu ekleyin. Çorbayı pişirmeye bırakın.Çorbayı servis tabağına alın.Üstüne tarhun otu ekleyip sıcak olarak servis yapın.



  11. Buğday Çorba

    Malzemeler
    1 su bardağı mısır
    1 su bardağı aşurelik buğday
    tavuk suyu
    terbiyesi için:
    1 çorba kaşığı un
    1 su bardağı yoğurt
    2 adet yumurta
    üzeri için:
    1 kase tavuk eti
    tereyağı
    sıvıyağ
    nane
    tuz

    Buğday Çorba tarifi

    Önceden hazırda bulunan tavuk suyunun içine mısırları ekleyip
    pişmeye bırakın. Mısırlar pişince üzerine haşlanmış buğdayları ekleyin.
    Diğer tarafta yoğurt,yumurta sarısı ve un bunları birlikte çırpıp terbiyeyi hazırlayın.
    Üstüne bir miktar su ekleyin kıvamı için. Kaynayan çorbaya ekleyin.Sonrada didiklenmiş
    tavuk etini ve tuzunuda çorbaya ilave edin.Çorbanızı servis tenceresine alın.Tavada tereyağını ve naneniyi kızdırıp çorbanın üstüne gezdirin.



  12. Çeşminigar Çorba

    Gereken Malzemeler

    1 Su bardağı kırmızı mercimek
    4 Su bardağı su veya et suyu
    1.5 Su bardağı süt
    2 Adet yumurtanın sarısı
    1/4 Limon suyu
    2 Çorba kaşığı margarin
    2 Adet soğan
    1 Çorba kaşığı un, tuz
    Üzerine :
    Kırmızıbiber
    2 Dilim ekmek
    1 Çorba kaşığı margarin

    Çeşminigar Çorba tarifi

    Tencereye yağı koyup eritin ve içine incecik doğranmış soğanları atıp pembeleştirin
    .
    Soğanlar pembeleşince unu ilave ederek un sararana dek kavurun.
    Mercimekleri ayıklayıp yıkayın.
    Tencereye koyun ve 4 su bardağı su veya et suyu ile tuzu ilave ederek mercimekler iyice yumuşayana dek pişirin.
    Çorbayı ateşten alıp tel süzgeçten geçirin veya blendır yardımı ile pürüzsüz hale getirin.
    Çorbayı tekrardan ağır ateş üzerine alın.
    Yumurta sarılarını çırpıp limon suyu ile karıştırın.
    Tencereye önce sütü daha sonra yumurtalı limon karışımını azar azar ve sürekli karıştırarak ilave edin.
    Çorbayı bir taşım kaynatarak ateşten alın.
    Arzuya göre küçük bir tavada 1 çorba kaşığı margarin eritip kesme şeker iriliğinde ekmekleri kıtırlaşana dek kavurun.
    Kırmızıbiber de ekleyerek servis kasesine aldığınız çorbanın üzerine gezdirin.



 

 

<b>Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin</b> Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin


:

Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
akrostiş şiirmektup örnekleri