Hoşgeldiniz. Unutmayın, çok istiyorsanız mutlaka bir yolu vardır.!

Kulak Çorbası GEREKLİ MALZEMELER (10 Kişilik) 1 çorba kaşığı tereyağı 1 kase kesme hamur 2 çorba kaşığı un 1 kase yoğurt 1 yumurta taze nane

  1. Sponsorlu Bağlantılar


    Cevap: İftar için çorba tarifleri

    Sponsorlu Bağlantılar




    Kulak Çorbası

    GEREKLİ MALZEMELER
    (10 Kişilik)
    1 çorba kaşığı tereyağı
    1 kase kesme hamur
    2 çorba kaşığı un
    1 kase yoğurt
    1 yumurta
    taze nane
    tuz
    su

    Kulak Çorbası tarifi

    Tencerede kaynayan suyun içine 1 kase kesme hamuru ekleyin pişirin
    .Terbiyesini hazırlamak için bir karıştırma kabına 1 kase yoğurdu koyup üstüne 1 tane yumurta kırın.2 çorba kaşığı söke unu da ekleyip karıştırın.Terbiyenin üzerine ilk olarak soğuk sonrada sıcak su ekleyin karıştırın.
    Hazırlanan terbiyeyi tencereye ilave edin.Devamlı karıştırıp çorbayı pişirin.Tavaya tereyağını alın sonra içine ince, ince kıyılmış olan taze naneyi ekleyin.Sıcak, sıcak servis yapın.


    Paylaş Facebook Twitter Google

  2. Fırınlanmış Domates Çorbası

    Malzemeler:
    * 15 tane orta boy domates
    * 1 tane, soğan
    * 7 diş sarımsak
    * 5 bardak, kaynamış su
    * tuz
    * karabiber
    * taze nane, rendelenmiş kaşar peyniri

    Fırınlanmış Domates Çorbası Tarifi:
    Öncelikle domatesleri yıkayalım, ikiye bölelim, fırın tepsisine alalım, soğan ve sarımsakları ilave edelim 160 derecelik ısıda közleyelim. Közlediğimiz soğan ve sarımsağı yemeklik doğrayalım, bir tencerede birkaç dakika cevirelim. Közlenmiş domatesleri tencereye alalım, üzerine kaynamış suyun yarısını alıp blendır ile püre yapalım. Hazırladığımız bu püreyi kaynamaya bırakalım, kaynadıktan sonra suyun kalan kısmını ekleyelim. tuz ve baharatlarını ilave edelim kıvama gelince servise, taze ot ve peynirle sunabiliriz. Afiyet olsun.



  3. Elvan Kız Çorbası

    Malzemeler:
    1 tane, soğan
    1 tane, havuç
    1 tane, patates
    2 çay fincanı, kırmızı mercimek
    2 defne yaprağı
    1 miktar, maydanoz kökü
    1 tatlı kaşığı, tane karabiber
    1 çay fincanı, et suyu
    tuz,su
    Sosu için;
    1 yemek kaşığı, tereyağı
    1 tane, soğan
    1 tane, havuç
    1 yemek kaşığı, nane

    Elvan Kız Çorbası Tarifi:
    Soğanı ayıklayalım yemeklik doğrayalım, havucu temizleyelim küçük doğrayalım. Orta boy bir tencereye yağı alalım, üzerine soğan ve havucu ilave edip soteleyelim. üzerine küp doğranmış patatesi alalım, mercimeği alalım, maydanoz sapları ve defne yapragını ilave edelim. Et suyunu katalım ve yeteri kadar su alalım, tuz ve tane karabiberi ekleyelim, pişmeye bırakalım. Sosu için, tavaya tereyağını alalım, rende havuc ve soğanı ekleyip soteleyelim, en son naneyi ekleyelim ve ocaktan alalım. Pişen çorbamızı blendırdan gecirelim, bir taşım kaynatalım, servis corba tenceresine alalım üzerine sosunu döküp servise sunalım. Afiyet olsun.



  4. Domates Soslu Çorba

    GEREKLİ MALZEMELER
    (8-10 Kişilik)
    * 1 Su Bardağı Kuru Fasulye
    * 1 Çay Kaşığı Tuz
    * 15 Adet Taze Fasulye
    * 1 Adet Havuç
    * 1 Adet Kabak
    * 1 Çay Kaşığı Karabiber
    * 8 Çorba Kaşığı Arpa Şehriye
    Sos İçin :
    * 1 Adet Domates
    * 3 Diş Sarmısak
    * 2 Çorba Kaşığı Taze Fesleğen Yaprağı
    * 4 Çorba Kaşığı Rendelenmiş Kaşar Peyniri
    * 2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı

    Domates Soslu Çorba tarifi

    1- Ön hazırlık plarak 1 su bardağı kuru fasulyeyi bir gece önceden ıslatın.Süzüp büyük bir tencereye aktarın.Üzerini birkaç parmak geçecek kadar soğuk su ekleyin. Hızlı ateşte yarım saat kaynatın ve süzün.
    2 – Aynı tencereye 6-8 bardak sıcak su ekleyip yumuşamış kuru fasulyeyi,ayıklanmış ve küçük parçalar halinde kesilmiş taze fasulyeleri, havucu, kabağı ekleyin.Tuzunu ayarlayın. 1 çay kaşığı karabiberi ilave edin.Arpa şehriyeyi ekleyin.10 dakika daha pişirin. Tencereyi ateşin üzerinden alın.
    3 – Sosu hazırlamak için kabuğu soyulmuş domatesi, sarmısağı,fesleğen yaprağını ve rendelenmiş kaşar peynirini blendıra aktarın.Blendırı çalıştırmaya başladığınızda zeytinyağını azar azar ekleyin.Çorbayı servis yapacağınız bir kaseye aktarın.Üzerine bu sosu gezdirip,sıcak servis yapın.



  5. Batı Trakya Usulü Yeşil Mercimek Çorbası

    GEREKLİ MALZEMELER
    (4 Kişilik)
    * 2 su bardağı yeşil mercimek
    * Yarım su bardağı çiçek yağı
    * Yarım su bardağı zeytinyağı
    * 1 büyük baş kuru soğan
    * 2 yemek kaşığı domates salçası
    * 1,5-2 litre su
    * 1 yemek kaşığı tereyağı

    Batı Trakya Usulü Yeşil Mercimek Çorbası tarifi

    1 – Malzemenin hepsini çiğden hazırlayarak helmelene kadar pişirin.1 yemek kaşığı dolusu un ilave edin.
    2 – Pembeleşince,pişmiş olan mercimekten kaşık kaşık alarak ve sürekli karıştırarak,mercimeği tamamen aktarın.1,5 tatlı kaşığı tuz ilave edin.Bir dakika daha kaynatın.Sirke dövülmüş sarımsak ve pul biberle hazırladığınız sos ile servise sunun.



  6. Aş Çorbası

    GEREKLİ MALZEMELER
    (4 Kişilik)
    * 2 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
    * 2 Adet Soğan
    * 1 Çorba Kaşığı Salça
    * 150 gr.Kıyma
    * 1 Adet Etsuyu Tableti
    * 1 Su Bardağı Su
    * 1 Çay Bardağı Haşlanmış Nohut
    * 1 Çay Bardağı Haşlanmış Yeşil Mercimek
    * Karabiber
    * 1 Çay Bardağı Erişte
    * Tuz,Kırmızıbiber,Nane

    Aş Çorbası tarifi

    1 – Kıymayı,tuz ve karabiberle yağurun
    .Küçük parçalar koparın.Elinizde yuvarlayarak minik köfte şekli verin.
    2 – Soğanları yemeklik doğrayın.Kızdırılmış sıvı yağda kavurun. Salçayı da ilave edip karıştırın. Köfteleri de soğanın yanına alıp dikkatlice çevirmeye devam edin.Etsuyu tabletini ve 4 su bardağı suyu ilave edin.
    3 – Kaynayınca mercimek ve nohutu katın.En son olarak erişteleri ilave edin. Kapağını kapatıp 10 dakika daha pişirin.Üzerine kırmızıbiber ve nane serpip servis yapın



  7. Yüksük Çorbası

    Malzemeler

    Yüksük çorbası hamuru için:
    * 2 su bardağı un
    * l yumurta
    * l çay bardağı su
    İç harcı:
    * 250 gr kıyma
    * l soğan(ince doğranmış)
    * Karabiber
    Çorba:
    * 8 su bardağı et suyu
    * l su bardağı nohut(akşamdan ıslatılmış)
    * l çorba kaşığı salça(l kahve fincanı su içinde eritilmiş)
    * l çorba kaşığı Sana
    * l limonun suyu Tuz,karabiber,nane

    Çorba Tarifi
    YÜKSÜK ÇORBASI :
    I. Unu tuz ile beraber elekten eleyin.Ortasını açıp yumurta ve suyunu koyup sert bir hamur yapıp bezelere ayırın.Üstlerine nemli bir bez örtüp, yaklaşık 10 dakika dinlendirin.
    2. Bezeleri mantı hamuru inceliğinde açıp 1,5 cm büyüklüğünde kareler şeklinde kesin.
    3. iç harcını hamurun ortasına yerleştirip,çapraz köşelerinden birleştirip bir üçgen elde edin. Diğer iki ucu parmağınız etrafından birleştirip yüzük formuna getirin.
    1. Kıyma, soğan ve karabiber ile iç harcınızı hazırlayın.
    2. Yüzük şeklindeki hamuru hazırlayın.
    3. Akşamdan ıslatılmış nohutları,tencerede haşlayın. Nohutlar iyice yumuşayınca
    yüzük şeklindeki hamurları ilave edin ve çorba kıvamına gelinceye kadar pişirin.
    4. Sana’yı bir tavada eritin;içine salça ve nane ekleyerek biraz karıştırın.Bu karışımı kaynayan çorbaya ekleyin. Yüksük çorbasının üzerine limon suyunu gezdirin ve bu şekilde biraz daha kaynatın.Sıcak olarak servis yapın. sitemizin diğer çorba tarifleri kategorisine bakabilirsiniz.
    PUF NOKTASI:
    Çorbanın üzerine dökülecek Sana’yı hazırlarken, içine dövülmüş kişniş çekirdeği veya reyhan
    katılırsa,ferahlatıcı bir tat elde edersiniz.



  8. Elişka Çorbası

    Malzemeler

    * 8 su bardağı et suyu
    * 3 çorba kaşığı Sana 2 büyük boy soğan (ince doğranmış)
    * 4 diş sarmısak (ezilmiş)
    * Yarım kg domates (ince kıyılmış)Yarım kg pazı veya ıspanak (ince doğranmış)
    Hamur malzemesi:
    * 2,5 kahve fincanı un
    * 3 yumurta
    * Tuz / Karabiber Yarım çay kaşığı karbonat

    Elişka Çorbası tarifi

    * Bir tencerede Sana’yı eritin; soğan ve sarımsakları katıp,5 dakika kavurun
    .
    * Domates ve pazıyı ilave edip,3 dakika daha kavurun.
    * Et suyu, tuz ve karabiberini ekleyip,kaynamaya bırakın.
    * Bir kasede,un,yumurta,karbonat ve az tuzu karıştırıp,biraz cıvık kıvamda bir hamur hazırlayın.
    * Bu hamuru,küçük toplar şeklinde,kaynayan çorbanın içine atın.20 dakika pişirin.
    * Arzu edilirse,yanında sirke ile servis yapabilirsiniz.
    PÜF NOKTASI:
    Hamur yaparken,içine ince kıyılmış yarım demet maydanoz koyarsanız,çorbanın hem lezzetine,hem de
    görüntüsüne katkıda bulunursunuz.



  9. Firfirim Aşı Çorbası

    Malzemeler
    (6 kişilik)
    * 8 su bardağı su Yarım kg pirpirim(semizotu)
    (ince kıyılmış)
    * Yarım çay bardağı nohut (akşamdan ıslatılmış, haşlanmış)
    * Yarım çay bardağı kuru fasulye (akşamdan ıslatılmış,haşlanmış)
    * Yarım çay bardağı yeşil veya siyah mercimek
    (akşamdan ıslatılmış)
    * l soğan (ince kıyılmış)
    * l çorba kaşığı salça(l kahve fincanı suda ezilmiş)
    * 3 çorba kaşığı Sana
    * Tuz – karabiber
    * l yemek kaşığı un

    Firfirim Aşı Çorbası tarifi

    1
    . Bir tencerede, Sana’yı eritip soğanı pembeleştirene kadar karıştırın.Üzerine
    un,tuz ve salçayı ekleyip karıştırın,suyu ilave edin.
    2. Mercimeği ekleyip,yumuşayıncaya kadar pişirin. Daha sonra, nohut ve fasulyeyi,semizotunu da ilave ederek pişirin.
    3. Sıcak servis yapın.
    PÜF NOKTASI:
    Semizotunu,yemeğin ateşten alınmasından 4-5 dakika önce eklerseniz,daha canlı ve yeşil kalacaktır.



  10. Fiti Çorbası

    Malzemeler
    (6 Kişilik)
    * 2 kahve fincanı bulgur (yöresel adıyla fiti)
    * 8 su bardağı et suyu
    * l çorba kaşığı domates salçası
    * Tuz
    * l adet soğan (ince kıyılmış)
    * 2 adet yeşil biber (ince kıyılmış)
    * Toz kırmızı biber
    * l çorba kaşığı Sana
    * l çorba kaşığı un
    * l-2 dal maydano(ince kıyılmış)

    Fiti Çorbası tarifi

    1
    . Bir tencerede Sana’yı eritin; soğanı ekleyip karıştırarak kavurun; yeşil biberi ilave edip öldürünceye kadar kavurun.
    2. Sonra, unu katın, karıştırın.Un pembeleşince, salçayı ve et suyunu ekleyip,kaynamaya bırakın.
    3. Kaynayınca,fiti (bulgur) ilave edin, 15 dakika daha kaynatıp, tuzunu biberini koyun.
    4. Ateşten aldıktan sonra,servis yapın. Üzerine biraz maydanoz serpilebilir.



  11. Köfteli Çorba (Yoğurtlu)

    Malzemeler

    250 gr. dana kıyma
    1 su bardağı haşlanmış nohut
    1 çorba kaşığı domates salçası
    1 limon
    Tuz
    Karabiber
    Orta boy soğan
    7 su bardağı su

    Köfteli Çorba (Yoğurtlu) tarifi

    Kıymanın içine soğan rendelenir
    . Tuz, karabiber ilave edilip yoğrulur. Misketten küçük toplar yapılır. Bir tencereye su kaynatılıp konulur. Kaynayan suya köfteler ve daha sonra haşlanmış nohutlar atılır. Salça sulandırılıp tencereye ilave edilir. Nane serpilir. Köfteler yumuşayana dek pişirilir. Limon suyu ile servis yapılır.



  12. İftar Paçası

    Malzemeler:
    * 75 gram, sucuk
    * yarım su bardağı, yoğurt
    * 1 çay fincanı, un
    * 4 diş sarımsak
    * 2 yemek kaşığı, sirke
    * 1 tane, limon
    Üzeri için:
    * 1 yemek kaşığı, tereyağı
    * pulbiber

    İftar Paçası Tarifi:
    Orta boy bir tencereye suyu alalım, ocağa koyup kaynamaya bırakalım. Biz bu arada yoğurt ve limon suyunu karıştıralım unu azar azar karışıma ekleyelim. Tencereden sıcak su alıp karışıma yavaş yavaş ekleyelim, karışımı kaynayan suyun içine ilave edelim. Kaynayana kadar karıştıralım, daha sonra küp doğradığımız sucukları küçük bir tavada bir iki çeririp tencereye ilave edelim. Sarımsakları ayıklayıp dövelim ve sirke ile karıştıralım, çorbayı servise sunarken sarımsak sosunu ile beraber verelim. Afiyet olsun.



 

 
Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
akrostiş şiirmektup örnekleri