Hoşgeldiniz. Unutmayın, çok istiyorsanız mutlaka bir yolu vardır.!

İftar için çorba tarifleri Mahluta Çorbası Mahluta Çorbası Ken din e has yöresel bir lezzet olan Mahluta çorbası tarifini paylaşacağız. Mahluta çorbasının en büyük özelliği

  1. Sponsorlu Bağlantılar


    İftar için çorba tarifleri

    Sponsorlu Bağlantılar




    İftar için çorba tarifleri


    Mahluta Çorbası


    Mahluta Çorbası
    Kendine has yöresel bir lezzet olan Mahluta çorbası tarifini paylaşacağız. Mahluta çorbasının en büyük özelliği içerisindeki baharatların verdiği tat ve doğranıp kavrulan soğanların çorbanın içinde değil de yanında servis ediliyor olması. Denemeniz gereken sağlıklı ve özel bir lezzettir mahluta çorbası…
    Mahluta Çorbası İçin Gerekli Malzeme Listesi Şöyle:• Kuru soğan, 2 adet
    • Tavuk suyu, 1,75 litre (yerine tavuk tablet de kullanabilirsiniz)
    • Kırmızı mercimek, 200gr,
    • Pirinç,100gr
    • Toz kişniş, 2 tatlı kaşığı
    • Tuz,
    • Kimyon, 1 tatlı kaşığı
    • Limon, 2 adet
    • Zeytinyağı, 2 yemek kaşığı
    • Karabiber (Tane karabiber daha sağlıklı ve doğal olduğu için varsa tane kullanın)
    Mahluta Çorbası Tarifi, Hazırlanması Şöyle:
    • Öncelikli olarak pirinçleri ayıklayın, yıkayın, süzün.
    • Daha sonra mercimekleri ayıklayın, yıkayın, süzün.
    • Soğanlarımızı küp doğrayın.
    • Tencereye yağı koyun. Doğradığımız soğanları yağda kavurun.
    • Soğanlar kavrulduktan sonra onları bir kenara alın.
    • Ocağa su koyup suyu kaynatıp, içine mercimekleri ve pirinçleri atın.
    • Karabiber ve kişnişi de ekleyip mercimekler iyice ezilene kadar yarım saat kadar pişirin.
    • Kıvamı normal olmalı ne cıvık ne sulu, eğer çok koyu olursa biraz sıcak su ekleyin.
    • Kaselere alıp üzerine kimyon serpin soğan ve limon dilimleri eşliğinde servis edebilirsiniz…
    2.Tarifi Hazırlanışı:
    Mahluta Çorbası 2.Tarifi İçin Gerekli Malzemeler:
    • Kırmızı ya da yeşil mercimek, 1 su bardağı
    • Pirinç, ¼ su bardağı
    • Kuru soğan, 1 adet
    • Sarımsak, 2 diş
    • Yeşilbiber, 2 adet
    • Et ya da tavuk bulyon, 2 adet
    • Tereyağı ya da sıvıyağ, 2 yemek kaşığı
    • Havuç, 1 adet küçük
    • Orta ya da küçük boy patate,s 1 adet
    • Sıcak su, 2,5 litre
    • Kimyon,
    • Toz kişniş
    Mahluta Çorbası 2.Tarifi Yapılışı:
    • Diğer tarifte de olduğu gibi mercimeği pirinç ile birlikte biraz yıkayıp ve süzülmesi için bir kenara alın.
    • Daha sonra da soğanı, sarımsağı, biberi, havuç ve patatesi yemeklik olacak şekilde doğrayın, tereyağı ya da sıvıyağ (hangisini seçtiyseniz) ile birlikte tencereye aldığınız soğan, biber ve sarımsağı tuz ekleyerek pembeleşene kadar kavurun.
    • Karışıma havuç ve patatesi de ekleyerek biraz daha kavurun.
    • Önceden yıkayıp süzdüğünüz mercimek ve pirinçleri de tencerenin içine katarak 1-2 kez karıştırın, sıcak suyu tencereye koyun ve baharatlar ile (Kimyon en önemlisi dozu ne eksik ne fazla olmamalı) birlikte bulyonları da ekleyin.
    • Mercimekler ve pirinçler tamamen pişene kadar orta ateşte biraz kaynatın.
    • İster blendırdan geçirin, ister geçirmeden doğal bırakın zevkinize kalmış.
    • Mahluta çorbamız hazırdır, afiyet olsun…


    Maş Çorbası

    MALZEME:
    1 su bardağı maş fasulyesi veya yeşil mercimek
    2 çorba kaşığı tane sumak
    1 çay bardağı ev eriştesi
    1 soğan
    2 çorba kaşığı tereyağı 100 gr kıyma
    1 çorba kaşığı domates salçası
    1 çorba kaşığı kuru nane
    1 çay kaşığı pul biber
    Tuz


    Çorba Tarifi
    Maş fasulyesini 2 saat önceden bol suda ıslatın. Sumak tanelerini 1 su bardağı suda ıslatın. Maş fasulyenin ıslama suyunu süzüp derin bir tencereye alın. Üzerine 6 su bardağı soğuk su koyarak haşlayın. Daha sonra tuzunu, eriştesini ilave edin. Erişte yumuşayana kadar kısık ateşte pişirmeye devam edin. Ayrı bir tavaya soğanları incecik kıyın. Tereyağında pembeleşene kadar kavurun. Kıymayı koyup rengi dönene kadar kavurmayı sürdürün. Salçayı ilave edin, bir iki dakika daha çevirin. Bu sosu da çorbaya katın. Baharatını, tuzunu serpin. Sumaklı suyu süzgeçten geçirerek çorbaya ekleyin. Hep birlikte bir taşım daha kaynattıktan sonra ateşten alın. Bakabileceğiniz diğer Çorba Tarifileri
    NOT: Maş fasulyesi, yeşile çalan, mercimekten biraz daha küçük, oval biçimli bir baklagildir. Özellikle Malatya, Mersin, Antep gibi Güneydoğu illerimizde kullanılır. Çok çabuk piştiği için haşlandıktan sonra piyazı yapılır, bulgur pilavına katılır. Güneydoğu illerimizde yemeklere ekşilik vermesi için sumak taneleri kullanılır. Suda bekletilen sumağın suyu yemeklere katılır. Tane sumak bulamazsanız çorbayı limon suyu ile hazırlayabilirsiniz.





    Kısaca Benzer Konulara da Bakmalısın

  2. Gribe iyi gelen bitki çayları,grip için bitki çayı tarifleri,Ahmet Maranki den grip için b
  3. Grip çorbası,grip için çorba tarifleri,grip için çorba
  4. Köfteli Çorba Tarifi, Çorba Tarifleri, Köfteli Leziz Çorba Tarifi, Çorba Tarifleri, Denenm
  5. Batı Trakya Usulü Yeşil Mercimek Çorbası, Çorba Tarifleri
  6. VİTAMİN ÇORBA (Hem siz, hem bebeğiniz için)
  7. Paylaş Facebook Twitter Google






  8. Sponsorlu Bağlantılar




    Süt Çorbası

    Malzemeler:

    1 çay bardağı ev eriştesi (veya arpa şehriye)
    4 su bardağı süt
    2 çorba kaşığı tereyağı
    1 çorba kaşığı toz kırmızıbiber
    Tuz

    Çorba Tarifi
    2 su bardağı suyu çorba tenceresinde kaynatın. Erişteyi (veya şehriyeyi) ilave edip yumuşayana kadar haşlayın.
    Üzerine sütü ekleyin. Arada bir karıştırarak bir taşım kaynatın. En son tuzunu ilave edin. Tereyağını küçük bir sahanda kızdırın. Kırmızıbiberi katıp hemen ateşten alın. Tabaklara çorbayı paylaştırın. Üstüne biberli yağı gezdirip servis yapın.
    Çorba Tarifleri kategorisinin tamamına bakabilirsiniz.








  9. Aradığınız Bilgiyi Bulamadıysanız Üye Olmadan
    BURAYA Tıklayarak Sorunuzu Düzgün Bir Başlık ile Yazabilirsiniz.
  10. Sütlü Parpara

    GEREKLİ MALZEMELER
    :
    4 su bardağı süt
    4 dilim bayat ekmek
    Tuz
    (4 kişiliktir)

    Sütlü Parpara tarifi
    Sütü küçük bir tencerede ısıtıp ateşten alın. İçine hafif tuz serpin. Bayat ekmekleri sütün içine doğrayarak
    servis yapın.
    NOT: Paparayı akşamdan kalan bayat pidelerle de yapabilirsiniz. Lütfen, ekmek ve pideleri ihtiyacımız olduğu kadar alalım, israf olan ekmeklerle ve yemeklerle nice açlıktan ölen çocuğa yaşama şansı verebileceğimizi hiç aklımızdan çıkartmayalım.



  11. Kestaneli sebze çorbası

    Malzemeler:
    1 adet kuru soğan
    1 tatlı k. domates salçası
    1 adet kereviz
    1 adet havuç
    1 yemek k. un
    1 kâse kestane
    1 çay fincanı et suyu
    tuz, karabiber
    sıvıyağ
    su

    Kestaneli sebze çorbası tarifi:
    Öncelikle kuru soğanı ayıklayıp, kesme tahtasında küp doğrayalım, havuç ve kerevizi de küp doğrayıp tencereye alalım, sıvıyağı ilave edelim hafif sote edelim. Üzerine unu alalım bir iki kavuralım. Haşlanmış ve rondodan geçirdiğimiz kastaneleride ilave edelim. Şalcasını, tuz, karabiber ve et suyunu ilave edelim, kaynamaya bırakalım.
    Kereviz yapraklarını iyice yıkayalım, kesme tahtasında incecik kıyalım. Servis yaparken üzerine serpelim. Afiyet olsun



  12. Şehriyeli Tavuk Çorbası

    Malzemeler:
    Bir kase, tavuk eti ( haşlanıp didiklenmiş)
    5 su bardağı, su
    Yarım cay fincanı, şehriye
    3 çorba kaşığı, limon suyu
    4 dal maydanoz
    1 çay fincanı, tavuk suyu
    1 çorba kaşığı, salça, tuz

    Tavuklu Şehriye Çorbası Tarifi:
    Tencereye, yağı ve tavuk etlerini alalım yağ eriyince salçayı ilave edip kavuralım. üzerine su ve tavuk suyunu koyalım kaynamaya bırakalım. Kaynayınca şehriyeleri içine atalım şehriyeler pişene kadar kaynatalım. Son olarak ince doğradığımız, maydanozu ve limon suyunu ekleyelim birkaç dakika sonra ocaktan alalım. Afiyet olsun.



  13. Ekşili Köfte

    Malzemeler:
    400 gr kıyma
    1 tane, soğan
    1 tane , havuc
    1 tane, patates
    bir miktar, maydanoz
    1 çay bardağı, pirinç
    1 tane yumurta
    tuz,karabiber
    terbiyesi için:
    1 cay fincanı, yoğurt
    1 tane limon
    2 yemek kaşığı, un
    su
    üzeri için:
    1 yemek kaşığı, tereyağ
    nane
    pulbiber

    Ekşili Köfte Tarifi:
    Öncelikle köfteyi hazırlayalım, bunun için karıştırma kabına kıymayı alalım. Sonra sırası ile rende soğanı, pirinçi, yumurta, tuz ve karabiberi alalım ve yoğuralım.
    Kıvama gelen, köfte harcından, ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp yuvarlak köfteler hazırlayalım. Köftelerin kara suyunu almak için sıcak suya atıp hemen cıkaralım.
    Tencereye, su alalım, kaynayınca köfteleri ilave edelim, üzerine küp doğranmış patates ve havucu ilave edelim, kaynamaya bırakalım.
    Biz bu arada köftenin terbiyesini hazırlayalım, bunun için çukur bir kaseye unu, yoğurdu ve limon suyunu alalım iyice cırpalım.
    Pişen köftelere, terbiyeyi katalım, önce hazırladığımız tebiyeye soğuk su katıp karıştıralım, sonra köftenin suyundan katalım karıştırıp, tencereye ilave edelim. Terbiyeyi ilave ettikten sonra birkaç dakika pişmeye bırakıp, ocaktan alalım. Diğer tarafta küçük bir tavaya tereyağını alıp eritelim, nane ve pulbiberi ilave edelim hafif yakalım, ocaktan alalım.
    Hazırladığımız tereyağlı sosu tencereye dökelim karıştıralım. Ekşili Köfte servise hazırdır. Afiyet olsun.



  14. Brokoli Çorbası

    Malzeme :

    1 kase yoğurt
    2 yemek kaşığı, un
    1 kase brokoli
    2 tane kabak
    yarım limon
    1 su bardak, et suyu
    su, tuz
    Üzeri için:
    •1 yemek kaşığı, tereyağı

    Brokoli Çorbası Tarifi:
    Öncelikle sıcak suyu, tencereye alalım, yoğurt ve unu çırpalım üzerine limon suyunu ilave edelim. İlk etapta, soğuk su koyalım karıştıralım, daha sonra sıcak su ilave edelim karıştıralım tencereye ilave edelim, etsuyunuda katalım kaynamaya bırakalım. Daha sonra incecik kıydığımız brokolileri ekleyelim, ince kıydığımız kabak ve tuzunu ayarlayalım. Brokoli ve kabak pişince ocaktan alalım. Servise sunacağımız zaman, tereyağını eritip brokoli çorbasının üzerine dökelim. Bol sağlık kaynağı bir çorba, afiyet olsun.



  15. Tarhana Çorbası

    GEREKLİ MALZEMELER
    (4 Kişilik)
    4 çorba kaşığı toz tarhana
    2 çorba kaşığı kıyma (isteğe bağlı)
    1 çorba kaşığı tereyağı
    1 çorba kaşığı salça
    1 tatlı kaşığı kuru nane
    1 çay kaşığı kekik
    1/2 çay kaşığı karabiber
    Tuz

    Tarhana Çorbası tarifi

    Un tarhanasını 4 su bardağı soğuk su ile ıslatıp bir kenarda bekletin
    .
    Kıymayı biraz tuzla birlikte tereyağında hafif esmerleşene kadar kavurun. Salça ve baharatını katın, güzel kokusu çıkana kadar 1-2 dakika kavurun. Tarhanalı suyu katın. Tadına tuzuna bakın. Devamlı karıştırarak bir taşım kaynatın. Ateşi iyice kısın. Kapağını hafif aralık bırakarak 5-6 dakika daha pişmeye bırakın. Tarhana çorbasını sıcak sıcak sofraya çıkarın. Diğer çorba tarifleri
    NOT: Çorba; arzu ettiğinizden koyu olursa biraz sıcak su ekleyebilirsiniz, sulu olursa 1 çorba kaşığı tarhanayı 1 çay bardağı kadar soğuk suda eritip süratle karıştırarak çorbaya ekleyin 1-2 taşım kaynattıktan sonra servis yapın.



  16. Ezogelin Çorbası

    Malzemeler

    1 soğan
    1 çorba kaşığı tereyağı
    1,5 çorba kaşığı
    domates salçası
    5 su bardağı et suyu
    veya su
    1 su bardağı kırmızı
    mercimek
    1 çay bardağı ince
    bulgur
    1 tatlı kaşığı pul biber
    Tuz
    ÜZERİNE:
    1-2 tatlı kaşığı kuru nane

    Ezogelin Çorbası Tarifi:
    Soğanı incecik doğrayın; derin bir tencereye tereyağı ile birlikte koyun. Altın sarısı renk alana kadar kavurun.
    Salçayı katın. Güzel kokusu gelene kadar 1-2 dakika kavurun. Et suyunu veya suyu ilave edin. Yıkanıp süzülmüş mercimeği katın, bir taşım kaynatın. Kaynar suya ayıklanmış bulguru, pul biberi ve tuzu ilave edin. Arada sırada karıştırarak mercimek yumuşayana kadar pişirin. Ezogelin Çorbasının üzerine kuru nane serpiştirdikten sonra çorbayı servis yapın.



  17. Domates Çorbası

    Malzemeler:

    5 tane domates
    2 çorba kaşığı, sıvıyağı
    5 çay fincanı, su
    2 çorba kaşığı, süt
    1 çorba kaşığı, salça
    2 çorba kaşığı, un
    Tuz


    Domates Çorbası Tarifi:

    Öncelikle, tencereye sıvıyağı ve unu alalım hafif kavuralım. Daha sonra salçayı ve rende yaptığımız domatesleri ilave edelim karıştıralım. Unun topaklanmamasına dikkat edelim,
    5 çay fincanı, suyu ilave edelim, sürekli karıştırarak pişirelim, Koyulaşınca bir iki taşım kaynatıp ocaktan alalım. Servis yapacağınız zaman süt ve tuzunu katalım.
    Arzu ederseniz üzerine, rende kaşar peyniri serperek servise sunabilirsiniz.



  18. Yeşil Orman Çorbası

    Malzemeler:

    5 çiçek karnabahar
    1 çay bardağı bezelye
    4 çiçek brokoli
    2 sap yeşil soğan
    1 adet kabak
    tereyağı,
    tuz
    1 çay bardağı süt
    2 yemek kaşığı un
    su

    Çorba Tarifi:
    Öncelikle bütün sebzeleri ayıklayıp bol su ile yıkayalım. Tencereye koyup ve haşlayalım.
    Haşladığımız sebzeleri blendırdan geçirelim.
    Tencereye yağı alalım, üzerine unu alıp hafif kavuralım sütü ve suyu ekleyip sürekli karıştıralım, püre olan sebzeleri tencereye alalım tekrar blendırdan geçirelim, üzerine 1 bardak et suyu alıp kaynatalım. Afiyet olsun.



  19. Alaca Çorba

    MALZEME:

    1 su bardağı aşurelik buğday
    1 çay bardağı nohut
    yarım çay bardağı yeşil mercimek
    1 soğan
    1 kırmızı biber (taze veya kuru)
    2 çorba kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı tarhun
    1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
    Tuz

    Alaca Çorba tarifi
    Buğday ve nohudu bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün ıslama suyunu süzün. 6 su bardağı su ile ateşe koyun. Kısık ateşte pişmeye bırakın. Ayrı bir tencerede yeşil mercimeği 10 dakika kadar haşlayın. Kara suyunu süzün, onu da nohutlu tencereye koyun. Üzerine halka halka doğranmış soğanı ve kabaca doğranmış biberi ilave edin.
    Dibini tutmamasına dikkat ederek bütün malzeme yumuşayana kadar pişirin. Tereyağını küçük bir sahanda kızdırın. Tarhun ve kırmızıbiberi katıp hemen ateşten alın. Çorbanın üzerine gezdirin.



 

 

<b>Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin</b> Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin


:

Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
akrostiş şiirmektup örnekleri