Hoşgeldiniz. Unutmayın, çok istiyorsanız mutlaka bir yolu vardır.!

Türkiye’de Toprakların Kullanımı Ülkemiz topraklarının kullanım amacına göre dağılımı şöyledir: Ekili dili alan : 174.480.000 dekar Nadas arazisi : 36.551.000 dekar Orman : 192.376.000 dekar
  • 5 üzerinden 5.00   |  Oy Veren: 1      

  1. Sponsorlu Bağlantılar


    Türkiye’de Toprakların Kullanımı Hakkında Bilgi

    Sponsorlu Bağlantılar




    Türkiye’de Toprakların Kullanımı
    Ülkemiz topraklarının kullanım amacına göre dağılımı şöyledir:
    Ekili dili alan : 174.480.000 dekar
    Nadas arazisi : 36.551.000 dekar
    Orman : 192.376.000 dekar
    Ürün vermeyen : 113.403.000 dekar
    Çayır-mera : 123.776.000 dekar
    Kullanılmayan alanı : 662.195.000 dekar
    Ekili – Dikili Alanların Kullanımı
    Ekili – dikili alanların kullanım amacına göre dağılışı şöyledir :
    Ekili – Dikili Alanların Coğrafi Dağılımı
    Ekili alan (Tarla) 145.178.000 dekar
    Dikili Alan (Meyveli ağaç) 23.373.000 dekar
    Sebze-çiçek bahçesi (Sera dahil) 5.929.000 dekar
    Ekili – Dikili Alanların Ürünlere Göre Dağılımı
    Tahıllar % 74
    Endüstri bitkileri % 11
    Baklagiller % 8
    Sebzeler % 5
    Yumruklu bitkiler % 2
    Türkiye’deki Tarım Bölgeleri - Kıyı ve Yakınındaki Tarım Bölgeleri
    Kıyı bölgelerinde iklime bağlı olarak birbirinden farklı üç tarım bölgesi görülür:

    Karadeniz Kıyıları : Kış ılıklığına ve bol neme gereksinim duyan çay, fındık, mısır ile tütün, sebze, meyve, keten, kenevir, ayrıca Doğu Karadeniz kıyılarında turunçgil yetişir.
    Akdeniz ve Kıyı Ege
    : Akdeniz iklimine uyumlu olan, turunçgiller, zeytin, incir, susam, pamuk, pirinç, turfanda sebzeler, muz, çekirdeksiz üzüm, tütün gibi ürünler yetiştirilir.
    Marmara : Geçiş iklimi koşullarına bağlı olarak ürün çeşitliliği en fazla olan bölgedir. Başlıca ürünleri ayçiçeği, zeytin, tütün, çeşitli sebze ve meyveler, tahıllar, dut ve fındıktır.
    İç Tarım Bölgeleri : Yükselti ve denize göre konuma bağlı olarak çeşitlilik gösteren tarım bölgeleridir.

    Karadeniz Ardı
    : İç Anadolu ile kıyı arasında geçiş özelliği gösterir. Yüksek yerlerinde çavdar, buğday, sulak yerlerde pirinç ve sebze yetiştirilir. Hayvancılığın geliştiği, özellikle tiftik keçisinin yoğun olarak yetiştirildiği alandır.
    İç Anadolu ve Çevresi : Bozkırların geniş yer kaplaması nedeniyle koyun ve keçi gibi küçükbaş hayvancılık yaygındır. Yarı kurak iklim nedeniyle buğday, arpa gibi tahıllar ile fasulye, nohut gibi baklagiller yetiştirilir.
    Erzurum – Kars Bölümü : Yazların kısa ve serin geçmesi tarımsal faaliyetleri sınırlamıştır. Buğday, arpa gibi tahıllar yetiştirilir. Yaz yağışlarına bağlı olarak gür otlakların olması büyükbaş hayvancılığı yaygınlaştırmıştır.
    Doğu Anadolu ve Dağlık Yerler : Tarım alanlarının sınırlı olduğu bu yerlerde hayvancılık ön plana çıkar. Tahıl tarımı yapılır. Sebze ve meyve üretimi önem taşımaz.



    Kısaca Benzer Konulara da Bakmalısın

  2. Türkiye'nin özellikler hakkında bilgi
  3. Türkiye'nin Özel Konumu ve Sonuçları Hakkında Bilgi, Türkiye'nin Özel Konum ve Etkileri
  4. Türkiye'nin Havzaları Hakkında Bilgi - Türkiyenin Akarsu Havzaları Hakkında Bilgi
  5. Türkiye'nin özellikler hakkında bilgi
  6. Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü Hakkında Bilgi
  7. Paylaş Facebook Twitter Google


  8. Sponsorlu Bağlantılar

 

 
Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
akrostiş şiirmektup örnekleri