Hoşgeldiniz. Unutmayın, çok istiyorsanız mutlaka bir yolu vardır.!

ŞERBETLİ VE SÜTLÜ BAYRAM TATLILARI malzemeler 500gr taze kadayıf 1 kase dövülmüş ceviz 4 veya 5tane yumurta kızartmak için yağ şurubu için 2 su bardağı

  1. Sponsorlu Bağlantılar


    şerbetli Ve Sütlü Bayram Tatlıları

    Sponsorlu Bağlantılar




    ŞERBETLİ VE SÜTLÜ BAYRAM TATLILARI


    malzemeler
    500gr taze kadayıf

    1 kase dövülmüş ceviz
    4 veya 5tane yumurta
    kızartmak için yağ
    şurubu için
    2 su bardağı toz şeker
    1,5 su bardağı su
    3,4 damla limon suyu
    kaynatılır soğumağa bırakılır
    yapılışı
    taze kadayıf tel tel edildikten sonra avuç içi büyüklüğünde düz bir yere serilir arasına ceviz konur ve dolma gibi sarılır
    sonra yumurtaya batırılır ve kızgın yağa atılır kızardıktan sonra soğumuş şuruba atılır şurubu çekmesi beklenir.sonrası mı?
    afiyet olsun
    MALZEMELER
    1 kilo un
    250gr margarin
    1 yumurta
    1 paket kabartma tozu
    1 çay bardağı sıvıyağ ve margarin karışımı
    yarım fincan sirke
    250 gr dövülmüş ceviz
    tuz
    ÜZERİ İÇİN
    250 gr tereyağ
    ŞERBETİ İÇİN
    5 su bardağı tozşeker
    4 su bardağı su
    bir kaç damla limon suyu
    şerbeti kaynatıp ılımaya bırakın..
    YAPILIŞI
    ----unun ortasını havuz gibi açın ve içine yağı 1 fiske tuzu sirkeyi ekleyip,su ilavesiyle kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun 5 dak dinlendirin...
    ----hamuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayırın ve nişastayla baklava hamuru inceliğinde yufkalar açın...
    ----arasına dövülmüş ceviz serpin ve oklavaya dolayıp büzün...büzdükten sonra oklavayı çekip tepsiye dizin...
    ----bütün yufkaları aynı şekilde açıp bitirdikten sonra üzerine tereyağını eritip dökün...180 derece de önceden ısıtılmış fırında kızartıp çıkarın...
    ----biraz dinlendirdikten sonra ılık şerbeti dökün...şerbetini iyice aldıktan sonra servis yapabilirsiniz..
    afiyet olsun



    MALZEMELER


    1kilo baklavalık un
    500gr buğday nişastası
    4 yumurta
    birbuçuk bardak su
    8 su bardağı fıstık(dövülmüş)
    3 çay kaşığı tuz
    ŞERBETİ
    8 su bardağı toz şeker
    12 su bardağı su
    KAYMAK İÇİN
    yarım lt süt
    4 yemek kaşığı irmik
    YAPILIŞI
    fıstık v nişasta dışındaki malzemelerle bir hamur yoğurun.yumurta büyüklüğünde bezelere ayırın.küçük tabak büyüklüğünde açın ve 15 dak dinlenmeye bırakın.
    dinlenen hamurları 8er li guruplar halinde aralarına nişasta serperek incecik açın.
    yufkaları 10cm lik kareler halinde kesin.
    aralarına 1 yemek kaşığı fıstık üstünede ceviz büyüklüğünde irmikli karışımdan koyup üçgen kapatın.
    fırın tepsisine dizin ve erimiş tereyağını üzerine serpin.önceden ısıtılmış orta derece fırında 25-30 dak pişirip çıkarın.fazla yağını süzdürün ve soğuk şerbeti üzerine dökün.tatlımız servise hazır.
    afiyet olsun

    MALZEMELER
    1 yumurta
    yarim çay bardağı sıvıyağ
    yarım çau bardağı eritilmiş margarin veya tereyağ
    2 çorba kaşığı yoğurt
    1 çorba kaşığı sirke
    yarım paket kabartma tozu
    1 çay bardağı badem yada dövülmüş un haline getirilmiş fındık
    2,5 su bardağı un
    ŞERBETİ İÇİN
    2,5 su bardağı şeker
    2 su bardağı su
    yarım tatlı kaşığı limon suyu
    YAPILIŞI
    ---derin bir kaseye un hariç bütün malzemeleri koyup çırpma teli ile karıştırın...
    ---unu ekleyip özlü bir hanur yoğurun
    ---hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın istediğiniz şekli verin...
    ---şekil verdiğiniz hamurları yağlanmış fırın tepsisine dizin..
    ---üzerlerini badem veya fındıkla süsleyip 190 dercede önceden ısıtılmış fırında nar gibi kızartın.
    ---fırından alır almaz önceden kaynatıp ılıttığınız şerbeti üzerine dökün...tatlılar şerbetini emince servise hazır demektir..şimdiden kolay gelsin..
    AFİYET OLSUN

    MALZEMELER
    1 kilo baklavalık un
    600 gr eritilmiş tereyağ
    1 paket nişasta
    3 tane yumurta
    yarım kilo kıyılmış fındık
    1 çay kaşığı tuz ve1 çay kaşığı limon suyu
    ŞERBETİ İÇİN
    2,5 kilo tozşeker
    5 su bardağı su
    1 su bardağı süt
    1 çay kaşığı limonsuyu
    YAPILIŞI
    hamur yoğurma kabına 1 su bardağı su, 3 yumurta,tuz ve limon suyunu koyun..aldığı kadar unu ilave ederek özleşinceye kadar yoğurun...
    ---hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp bezeleyin ve üzerlerine nemli bez örterek 10 dakika dinlendirin..
    ---düz bir zeminde bezeleri nişasta yardımıyla baklavalık yufka inceliğinde açın..
    ---fırın tepsisini hafifçe yağlayın...açtığınız bezeleri tepsiye tek tek dizin...eğer yufkalar tepsiden büyük olursa fazlalıkları kesip diğer yufkaların üzerine serin..ve her yufkanın arasına tereyağı serpmeyi unutmayın...
    ----bezelerin yarısı bitince tam orta kata dövülmüş fındıkları bolca yayın...
    ---diğer bezeleride aynı şekilde yapıp bitirdikten sonra kalan tereyağını üzerine dökün...önceden ısıtılmış 170 derecedeki fırında nar gibi oluncaya kadar kızartın...
    ----3-4 dak dinlendirin ve kaynar sütlü şerbeti üzerine dökün...şerbetini tamamen aldıktan sonra servis yapın
    afiyet olsun


    MALZEMELER
    1 kilo un
    250gr margarin
    1 yumurta
    1 paket kabartma tozu
    1 çay bardağı sıvıyağ ve margarin karışımı
    yarım fincan sirke
    250 gr dövülmüş ceviz
    tuz
    ÜZERİ İÇİN
    250 gr tereyağ
    ŞERBETİ İÇİN
    5 su bardağı tozşeker
    4 su bardağı su
    bir kaç damla limon suyu
    şerbeti kaynatıp ılımaya bırakın..
    YAPILIŞI
    ----unun ortasını havuz gibi açın ve içine yağı 1 fiske tuzu sirkeyi ekleyip,su ilavesiyle kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun 5 dak dinlendirin...
    ----hamuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayırın ve nişastayla baklava hamuru inceliğinde yufkalar açın...
    ----arasına dövülmüş ceviz serpin ve oklavaya dolayıp büzün...büzdükten sonra oklavayı çekip tepsiye dizin...
    ----bütün yufkaları aynı şekilde açıp bitirdikten sonra üzerine tereyağını eritip dökün...180 derece de önceden ısıtılmış fırında kızartıp çıkarın...
    ----biraz dinlendirdikten sonra ılık şerbeti dökün...şerbetini iyice aldıktan sonra servis yapabilirsiniz..
    afiyet olsun






    malzemeler
    1kilo baklavalık un
    1kilo tereyağı
    750gr antep fıstığı(dövülmüş)
    3yumurta
    1su bardağı su
    yarım kahve fincanı sıvıyağ
    1tatlı kaşığından az tuz
    şerbeti için
    3su bardağı tozşeker
    2,5su bardağı su ve yarım limonun suyu
    başlamadan önce şerbeti kaynatı soğumaya bırakın.
    yapılışı
    unu eleyin.yumurta,tuz,sıvıyağ ve suyla birlikte bir hamur yoğurun 20 dakika dinlendirin.dinlendirdiğiiz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve bezeleyin.benimki 50 beze oldu.
    sonra bu bezeleri nişasta yardımıyla çok ince açın ve tepsinize kat kat sermeye başlayın.her katın arasına tereyağ serpmeyi unutmayın.yufkaların yarısını açtıktan sonra tam ortaya bolca fıstığı yayın.diğer yufkalarıda aynı şekilde açtıktan sonra istediğiniz şekilde dilimleyin.ben değişik bir kesim yaptım.
    kalan tereyağını iyice kızdırıp tepsinin her tarafına serpin ve 180 derece önceden ısıtılmış fırında nar gibi oluncaya kadar kızartın.çıkardıktan sonra 5-10 dakika dinlendirip soğuk şerbeti dökün.şerbeti aldıktan sonra servis yapın
    afiyet olsun



    malzemeler
    yarım kilo un
    1 çay bardağı sıvıyağ
    1 çay bardağı süt
    3 yumurta
    3yemek kaşığı yoğurt
    bir tutam tuz
    açmak için nişasta 500gr tereyağ
    iç malzeme
    500 gr dövülmüş ceviz
    şurubu
    5 su bardağı şeker
    5su bardağı su 4-5 damla limon suyu
    ilk önce şurubumuzu kaynamaya bırakalım.kaynamaya başladıktan sonra limon suyunu ilave edip 1-2 dakika daha kaynatın. ateşten alıp soğumaya bırakın
    yapılışı
    derin bir kaba sıvıyağı,yoğurdu,sütü ve birtutam tuzu koyun
    unu ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun
    hamuru 25-30 bezeye ayırın.her bezeyi tek tek baklava hamuru inceliğinde açın ve arasına ceviz serpiştirin
    yufkayı oklavaya sarın ve oklavanın üzerindeki yufkayı bıçak yardımıyla 2 parçaya ayırın.
    oklavanın üzerinde büzerek sıyırp çıkarın.uçlarını birleştirip tepsiye dizin.bülbül yuvalarının ortalarına birer tutam ceviz koyun.
    500gr tereyağını iyice kızdırıp hamurların üzerine dökün.180 derecede önceden ısıtılmış fırında yarım saat kızartın.
    fırından aldıktan sonra 5 dakika dinlendirin ve şurubunu dökün.nihayet servise hazır





    tavuk göğsü
    malzemeler
    1 tane tavuk göğsü
    8 bardak süt
    3 bardak şeker
    250 gr pirinç unu
    tarçın, vanilya, fıstık
    YAPILIŞI
    pirinç ununu bir kapta 3 vardak sütle eritin ve bir kenara bırakın.kalan 5 su bardağı sütle şekeri kaynatın..erittiğiniz pirinç unundan 4-5 kaşık kadarını ayırın geri kalanını kaynayan sütün içine dökün.muhallebi yapın
    diğer yanda önce tavuk göğsünü haşlayın ve tel tel oluncaya kadar didikleyin..iplik iplik olsun.
    kalan 4-5 kaşık pirinç ununu bir tencereye koyun üzerine tavuğu haşladığınız sudan 2 kepçe ilave edin.tel tel olmuş etleri bu karışıma koyun ve kepçenin tabanıyla döve döve pişirin..macun gibi olup etler tamamen eriyincete kadar devam edin..
    daha sonra önceden hazırladığınız muhallebiyi yavaş yavaş içine dökün.
    koyulaşınca vanilyasını ekleyin ve ocaktan alın.
    hafifçe yağlanmış bir tepsiye dökün ve dolapta soğutun..
    dilim dilim kesip fıstık ve tarçınla süsleyerek servis yapın
    afiyet olsun



    malzemeler
    -1 kg Süt
    -1 su bardagi toz seker
    -3 yemek kasigi pirinc unu
    -3 yemek kasigi nisasta
    1 paket vanilya
    -2 yemek kasigi pudra sekeri
    -1 yemek kasigi tereyağı
    Yapılışı
    Sütü kaynatın. Şekeri ve biraz suyla ezilmiş pirinç ununu karıştırıp süte katın. Karıştırmaya devam ederek 15 dakika kadar pişirin. Az yağlanmış ve üzerine pudra şekeri serpilmiş tepsiye boşaltın. Altının kahverengi bir renk alması için sadece altı yanan fırında veya ocakta çevirerek kızartın. Kazandibinin tepsiden kolayca alınabilmesi için tepsiyi hemen soğuk suya tutun. iki dakika kadar tuttuktan sonra soğumaya bırakın. iyice soğuduğunda tatlıyı karelere bölün. Bir spatula vasıtası ile kaldırıp, ikiye katlayın. Yanık kısmı üstte olacak şekilde servis yapın.




    MALZEMELER
    1,5 su bardağı su
    1 tatlı kaşığından biraz fazla bira mayası
    1 temek kaşığı sıvı yağ
    un
    kızartmak için sıvıyağ
    ŞERBETİ
    3 su bardağı su
    3 su bardağı şeker
    bir kaç damla limon suyu
    YAPILIŞI
    önce ön hazırlık olarak şerbeti kaynatıp soğumaya bırakın..
    1,5 su bardağı ılık suda bira mayasını eritin..

    içine 1 yemek kaşığı sıvı yağı koyun ve ununu ilave edin..koyu bulamaç haline gelinceye kadar un ilave edin.
    ağzını kapatın ve 2 saat kadar mayalanmaya bırakın..hamur kabarıp göz göz olunca hamuru tekrar elinizle karıştırıp 5-10 dak daha dinlendirin.
    bu arada yağı kızdırın..bir kase su alın.çay kaşığını önce suya batırın sonrada avucunuza aldığınız hamuru sıkıp çay kaşığıyla kızgın yağın içine atın.
    kızaran lokmaların yağını süzdürüp şerbetin içine alın..
    şerbetini alan lokmaları servis tabağına alıp servis yapın.
    afiyet olsun


    Kısaca Benzer Konulara da Bakmalısın

  2. Sütlü Tatlı Yapmanın Püf Noktaları, Sütlü Tatlı Yaparken Dikkat edilmesi Gereken Ayrıntıla
  3. Bayram tatlıları tarifleri
  4. Facebook bayram mesajları, Bayram mesajları Facebook, En güzel Bayram mesajları, faceboobk
  5. İşte tadına doyamayacağınız Türk tatlıları, Türk Tatlı Çeşitleri, Türk'lere Özgü Tatlılar,
  6. Halleyli 3 Renkli Tatlı, Sütlü Tatlı Tarifleri, Farklı Lezzetler, Sütlü Tatlılar
  7. Paylaş Facebook Twitter Google


  8. Sponsorlu Bağlantılar

 

 

<b>Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin</b> Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin


:

Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
akrostiş şiirmektup örnekleri