Hoşgeldiniz. Unutmayın, çok istiyorsanız mutlaka bir yolu vardır.!

Üç Katlı Limonlu Bar Tarifi MALZEMELER Yarım su bardağı oda sıcaklığında margarin / tereyağı 1/4 su bardağı pudra şekeri 1 çay kaşığı vanilya 1 su

  1. Sponsorlu Bağlantılar


    Üç Katlı Limonlu Bar Tarifi

    Sponsorlu Bağlantılar




    Üç Katlı Limonlu Bar Tarifi


    MALZEMELER
    • Yarım su bardağı oda sıcaklığında margarin / tereyağı
    • 1/4 su bardağı pudra şekeri
    • 1 çay kaşığı vanilya
    • 1 su bardağı un
    • Krem Peynir Dolgusu
    • 225gr labne peyniri
    • 1,5 su bardağı pudra şekeri
    • 1 adet büyük boy yumurta
    • 2 çay kaşığı limon suyu
    • Limonlu kat için:
    • 4 adet büyük boy yumurtanın sarısı
    • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
    • Bir su bardağının dörtte üçü kadar toz şeker
    • Bir su bardağının dörtte üçü kadar su
    • 1 tatlı kaşığı limon suyu
    • 2 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
    • 2 yemek kaşığı oda sıcaklığında margarin / tereyağı
    HAZIRLANIŞI
    • Oda sıcaklığındaki yağı ve pudra şekerini mikserle yüksek hızda karıştırın. Vanilyayı ekleyin. Unu ilave ettikten sonra düşük hızda malzemeler özleşene dek karıştırın. Hamuru 20x20cm ebatlarında yağlanmış bir kalıba, elinizle düzleştirerek, yayın. Buzdolabında yarım saat bekletin.
    • Dolaptan çıkardıktan sonra çatalla üzerinde delikler açın. Orta hararetli fırında yarım saat pişirin.
    • Hamur pişerken krem peynirli dolguyu hazırlayın. Krem peyniri ve 1,5 su bardağı pudra şekerini karıştırın. Yumurtayı ve limon suyunu ekleyin. Orta hızlı mikserle krema kıvamına gelene dek karıştırın. Kabın üzerini folyo ile kapatıp buzdolabında bekletin.
    • Limonlu kat için yumurta sarılarını, mısır nişastasını ve toz şekeri ateşe dayanıklı cam bir kapta karıştırın. Kabı kısık ateşin üzerine oturtun. Yavaş yavaş karıştırarak su ve limon suyunu ekleyin ve karıştırın. Ateşi biraz yükselterek krema kıvamına gelene dek pişirin. Kabı ateşin üzerinden indirin. Rendelenmiş limon kabuğu ve 2 yemek kaşığı yağı ekleyin. İyice karıştırın. 10 dakika soğumaya bırakın.
    • Fırından çıkardığınız hamuru ılınması için bekletin. Buzdolabında beklettiğiniz krem peynirli dolguyu bir spatula yardımıyla hamurun üzerine yayın. Onun üzerine limonlu karışımı yayın.
    • Orta hararetli fırında limonlu karışımın üzeri altın rengi gibi olana dek pişirin. Fırından çıkardıktan sonra oda sıcaklığında ılınmasını bekleyin. Sonra 1 saat buzdolabında bekletin. Üzerine pudra şekeri serpip, dikdörtgen şekilde dilimleyerek servis yapın.
    • Afiyet olsun.


    Kısaca Benzer Konulara da Bakmalısın

  2. Limonlu Bar Tarifi Yapılışı
  3. Limonlu pelte Tarifi
  4. Limonlu Tavuk Izgara Tarifi
  5. Limonlu cheesecake tarifi, limonlu cheesecake ,resimli limonlu cheesecake
  6. Zencefilli Limonlu Kek Tarifi (Resimli) - Resimli Zencefilli Limonlu Kek Nasıl Hazırlanır
  7. Paylaş Facebook Twitter Google


  8. Sponsorlu Bağlantılar

 

 

<b>Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin</b> Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin


:

Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
akrostiş şiirmektup örnekleri