Hoşgeldiniz. Unutmayın, çok istiyorsanız mutlaka bir yolu vardır.!

Kadayıf çeşitleri yapılışı tarifleri Ekmek Kadayıfı Malzemeler 1 adet ekmek kadayıfı 5 su bardağı tozşeker 8 su bardağı su Tarifi -Ekmek kadayıfını büyük bir tepsiye
  • 5 üzerinden 5.00   |  Oy Veren: 1      

  1. Sponsorlu Bağlantılar


    Kadayıf çeşitleri yapılışı tarifleri, Nasıl Yapılır

    Sponsorlu Bağlantılar





    Kadayıf çeşitleri yapılışı tarifleri
    Ekmek Kadayıfı



    Malzemeler

    • 1 adet ekmek kadayıfı



    • 5 su bardağı tozşeker



    • 8 su bardağı su


    Tarifi
    -Ekmek kadayıfını büyük bir tepsiye koyun. 4 bardak ılık suyla ıslatın. 3 saat kadar bekletin. Üzerine kağıt havluyla bastırarak suyunu alın.
    -1 su bardağı tozşekeri, 2 yemek kaşığı suyla bir tavaya alarak, orta ateşte tahta bir kaşıkla karıştırarak yakın yani karamelize edin. Rengi kahveleşince, 1 su bardağı su ekleyip, kaynatın. Ekmek kadayıfının üzerine dökün.
    -4 su bardağı tozşekerle, 8 su bardağı suyu kaynatarak, şerbeti hazırlayın.
    -Ekmek kadayıfının üzerine, her tarafına eşit gelecek biçimde şerbeti dökün. Ocağın üstünde çok kısık ateşte, üstü kapalı olarak 60 dakika pişirin. Arada bir, yan tarafındaki şerbeti kaşıkla alarak üzerine gezdirin. Kapağını açıp, 20 dakika daha pişirin. Soğuduktan sonra, krema ya da kaymakla servis yapın.

    Püf Noktası:
    Yanık şeker, ekmek kadayıfına tat verir.

    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



    Kadayıf Dolması



    Malzemeler

    • Yarım kg tel kadayıf



    • 1 su bardağı ceviz ya da fındık içi



    • 6 adet yumurta



    • Sıvıyağ (kızartmak için)


    Şerbeti için;

    • 4 su bardağı toz şeker



    • 4 su bardağı su



    • 3-4 damla limon suyu


    Tarifi
    -Kadayıfları eğer imalatçısından alıyorsanız sarmalık diye belirtmekte yarar var. O zaman daha ıslak olarak tepsiden toplanacaktır. Ama hazır kadayıf alıyorsanız, poşetin iç taraflarından, kısmen daha nemli olanları almak gerekir.
    -Tatlının önce şerbetini hazırlayın. Suyu ve şekeri tencereye alıp, orta ateşte şerbet, kıvam kazanıncaya dek kaynatın. 3-4 damla limon sıkıp, ateşten alın ve soğumaya bırakın. Şerbet soğuyunca, kadayıf dolmalarını sarmaya geçin.
    -Kadayıftan avucunuzun içini kaplayacak kadar parçalar koparın. İçine toz şeker kattığınız dövülmüş ceviz ya da fındık içinden bir tatlı kaşığı kadar koyun. Dolma sarar gibi kadayıfı sarın. İçinden fındıkları düşmesin diye, sararken yanlarını da kapatın. Sardığınız kadayıfları bir tepsiye dizin.
    -Büyük bir kaseye yumurtaları kırın ve iyice çırpın. İçine bol sıvıyağ koyduğunuz kızartma tenceresini ocağa alın. Dolmaları yumurtaya iyice bulayıp, kızgın yağda önlü arkalı kızartın. Kızaran kadayıf dolmalarını soğumuş şerbetin içine atın. Tatlılar, şerbetini iyice çekince servis tabağına alın. Kadayıf tatlısını sıcağa yakın ılık olarak servis yapın. Afiyet olsun.


    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



    Pekmezli Taş Kadayıf



    Malzemeler

    • 12 adet taş (yassı) kadayıf



    • 1 su bardağı dövülmüş ceviz içi



    • 2 tatlı kaşığı tarçın


    Kızartmak için;

    • 1 su bardağı sıvıyağ



    • 3 adet yumurta


    Şurubu için;

    • 1 su bardağı pekmez



    • 1 su bardağı toz şeker



    • 5 su bardağı su


    Tarifi
    -Su ile şekeri tencereye koyup, şeker eriyene kadar karıştırın. Şurubun koyulaşması için 10 dakika kaynatıp, pekmezi ekleyin. 5 dakika daha kaynatıp, ocağı kapatın.
    -Derin bir kasenin içerisinde 3 adet yumurtayı kırıp, çırpın Tavada sıvıyağı kızdırın. Bir cam kaba. soğuk su doldurup bekletin.
    -Taş kadayıfların hepsini tek tek yumurtaya bulayıp, kızgın yağda kızartın
    -Kızaran taş kadayıfları tavadan alıp, yumurta kokmaması ve fazla yağlı olmaması için soğuk suya batırıp çıkartın.
    -Ardından hemen şurubun hepsini tencerenin içerisine atıp . 3 dakika kaynatın.
    -Şurubu çeken taş kadayıfları servis tabağına alın. Kalan şurubu üzerine döküp, ceviz ve tarçınla süsledikten sonla servis yapın


    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




    Gül Kadayıf (5 Kişilik)



    Malzemeler

    • 200 gr Margarin



    • 2 Adet Yufka



    • 250 gr Tel Kadayıf



    • 150 gr İri Dövülmüş Ceviz



    • Tarçın


    Şerbeti için:

    • 4 su bardağı şeker



    • 3 su bardağı su



    • 1/4 limon


    Süslemek İçin:

    • Antep Fıstığı


    Tarifi
    -İlk yufkayı düz ve sert bir zemine serelim. Eritilmiş margarinin yarı-sını kaşık ucu ile yufkaya sürelim. Fırça yardımıyla yağı yufkanın her tarafına dağıtalım. Tel kadayıfın yarısını yufkanın üzerine eşit miktarda yayalım. Üzerine tarçın serpelim. İri dövülmüş cevizin yarısını kadayıfın üzerine yayalım.
    -Yufkayı sıkıca rulo haline getirelim. Ruloyu keskin bir bıçak yardımıyla 2 parmak eninde keserek, yuvarlak parçalar elde edelim.
    -Yuvarlak parçaları hafifçe yağlanmış fırın tepsisine yatık olarak dizelim. Orta ısılı fırında kadayıf sarmalarını altı üstü hafifçe kıtırlaşıp, kızarana dek pişirelim.
    -Kadayıf sarmalarının kızarmasını beklerken bu arada bir tencereye şekeri, suyu ve limonu ilave ederek, kaynatalım. Kaynadıktan sonra şerbeti ateşten alarak soğutalım. Kadayıf sarmalar kızardığında fırından çıkarıp ılıtalım. İlik şerbeti sarmaların üzerine dökelim. Şerbeti emen tatlıları servis tabağına alıp, dövülmüş Antep fıstıkları serpiştirerek servis yapalım.


    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



    Tel Kadayıf (10 Kişilik)



    Malzemeler

    • Yarım kilo çiğ tel kadayıf



    • 250 gr tereyağı veya margarin



    • 250 gr Antepfıstığı (ceviz veya fındık da olabilir)



    • 750 gr şeker



    • 4 bardak su


    Tarifi
    -Kadayıf için kenar yüksekliği ortalama 3 santim olan bakır veya alüminyum bir tepsi tercih ediniz. Marketten aldığınız çiğ kadayıfı önce elinizle iyice ufalayıp dağıtın. (Bu işlem kadayıfın topaç olmasını önler ve daha iyi pişmesini sağlar. ) Yağın 200 gramlık kısmıyla tepsiyi yağlayın.
    -Kadayıfı ikiye ayırın ve yarısını tepsinin her tarafına eşit olacak şekilde dağıtın. Eşit büyüklükte bir başka tepsiyle, dağıttığınız kadayıfı iyice bastırın. Dövdüğünüz veya öğüttüğünüz fıstığın hepsini tepsinin üzerine dağıtın. Kalan kadayıfı yine eşit bir şekilde fıstıkların üzerine kapatın. Boş tepsiyle yeniden bastırarak pişmesi için fırına verin. (Ocakta da pişirebilirsiniz fakat altı piştikten sonra kadayıfı ters çevirmeniz gerekir. )
    -Kadayıfı orta sıcaklıkta, üzeri kızarana kadar pişirin. Şayet yüksek hararetli bir fırında pişirirseniz üstü kızarmasına rağmen içi çiğ kalır ve bu lezzeti önler. Kadayıfın pişme süresi ortalama olarak 20 dakikadır.
    -Şerbetinin hazırlanışı: Şerbeti yapacağınız tencereye soğuk suyu boşaltın. Sonra şekerin tamamını boşaltın ve ısıtmadan soğuk suyun içinde karıştırarak tamamen eritin. (Bu işlemi yapmadığınız takdirde erimeyen şeker tencerenin dibine çöker ve ısınmaya başladığında yanarak tadı acımsı, rengi de sarımsı bir hale dönüşür. ) Şekeri erittikten sonra kaynatın ve istediğiniz kıvama gelip gelmediğini anlamak için kontrol edin. (Bir parmağınızı şerbete değdirip, şerbetsiz parmağınızı şerbetliyle birleştirdiğinizde yapışacak gibi oluyorsa kıvama gelmiş demektir. )
    -Bu aşamadan sonra ateşin altını kısarak kadayıfı fırından alana kadar kısık ateşte bekletin. Bu, şekerin donmasını önler. Fırından aldığınız kadayıfın üzerine hazırlamış olduğunuz şerbeti eşit şekilde dökün. Oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra isteğinize göre kare veya dikdörtgen şeklinde keserek servise sunabilirsiniz.
    -İsteyenler rendelenmiş ince fıstıktan üzerine süs yapabilirler.

    Not: Şerbet kaynatılırken bir küçük limon ilave edilir. Bu, tatlımızın şekerlenmesini önler.


    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




    Arap Kadayıfı (5 Kişilik)



    Malzemeler

    • 5 adet yassı kadayıf



    • 3 adet yumurta (çırpılmış)



    • 1 bardak un



    • 1 su bardağı süt



    • 250 gr çiçek yağı



    • 450 gr şeker



    • 600 gr su



    • Yarım limon



    • 50 gr çekilmiş yeşil fıstık


    Tarifi
    -Kadayıfların etrafını bir makas yardımıyla çok ince keserek aldıktan sonra tepsiye koyup ılık sütü ilave edin.
    -Daha sonra önce una daha sonra çırpılmış yumurtaya bulayarak bir tavada kızgın yağda kızartın. Daha sonra hazırladığınız şurubun içine koyarak 20 dakika hafif ateşte arada bir alt üst ederek kaynatıp pişirip soğumaya alın.
    -Soğuduktan sonra şurubun içinden alıp yeşil fıstık ile servis yapın.


    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



    Burma Kadayıf (10 Kişilik)



    Malzemeler

    • 1 Kg Çiğ Burma Kadayıf



    • 600 gr margarin



    • 1 Kg öğütülmüş fıstık içi



    • 1 çorba kaşığı pekmez



    • Şerbet için:



    • 6 su bardağı su



    • 3 kg toz şeker



    Tarifi
    -Şekeri ve suyu bir tencerede karıştırın. Şurup kıvamına gelene dek kaynatın.
    -Kadayıf için 100 gr eritilmiş margarini ve 1 çorba kaşığı pekmezi karıştırın. Tepsinin dibine sürün.
    -Çiğ burma kadayıfı düz bir zeminde açın. Ortasına boydan boya fıstık içi sepin. Sonra bir ucundan tutun burarak sarın. Tepsiye yerleştirin. Üzerine kalan eritilmiş margarini sürün. Fazla yağı tepsiyi eğerek dökün.
    -Burma kadayıfı önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlanmış fırında 15 dak. pişirin. Aynı tepside ters yüz ederek 10 dak. da diğer yüzünü pişirin. Sıcak şerbeti üzerine dökün ve şerbetini çektikten sonra servis edin.



    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




    Cevizli Kadayıf (4 Kişilik)




    Malzemeler

    • 1 Yufka



    • 1.5 Su Bardağı Dövülmüş Ceviz



    • 300 gr Tel Kadayıf



    • 1 Çorba Kaşığı Tereyağı



    • Şerbet malzemesi:



    • 4 Su Bardağı Şeker



    • 5 Su Bardağı Su


    Tarifi
    -Tezgaha yufkayı serin. Cevizden 2 çorba kaşığı ayırıp kalanını yufkanın üzerine serpin. Tel kadayıfı didikleyip cevizin üzerine yayın. Yufkayı rulo şeklinde sarın.
    -Rulo şeklinde hazırladığınız yufkayı 1. 5 parmak kalınlığında kesin. Yağlanmış fırın tepsisine kestiğiniz parçaları yerleştirin. Üzerlerine azar azar tereyağı ve ceviz ilave edip 30 dakika pişirin.
    -Bir kapta şeker ve suyu kaynatın. Şerbetinizi hazırlayın ve soğumaya bırakın. Pişirdiğiniz kadayıf sıcakken üzerine soğuk şerbeti dökün.


    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



    Tavuklu Kadayıf Dolması (6 Kişilik)




    Malzemeler

    • 300 gr Tel Kadayıf



    • 1/2 Tavuk Göğsü



    • 4 Yemek Kaşığı İrmik



    • 3 Yemek Kaşığı Toz Şeker



    • 1 Su Bardağı Ceviz



    • 2 Su Bardağı Süt


    ŞERBET MALZEMESİ

    • 3 Su Bardağı Toz Şeker



    • 3 Su Bardağı Su



    • 1 Çay Kaşığı Limon Suyu


    Tarifi
    -Tavuk göğsünü tuzsuz, sade haşlayın. Haşlanan tavuğu süzün ve tel tel didin. irmik, süt, ve şekeri birlikte pişirip soğuyunca dövülmüş cevizi ve tavuk etlerini ekleyin.
    -Kadayıftan bir miktar kopararak tabağa yayın. Uç kısmına yeteri kadar harçtan yerleştirerek dolma sarar gibi sarın. Tel kadayıf bitinceye kadar bu işlemi uygulayın. Yağlanmış tepsiye yerIeştirerek üzerine kızdırılmış margarini eşit miktarda gezdirin. Önceden ısıtılmış fırında kızartın.
    -Su ve şekeri birlikte kaynatın ve şerbeti limonla kestirip, soğuması için bırakın. Kadayıflar sıcak, şerbet soğuk olmak üzere kepçeyle üzerine gezdirip çekmesini bekleyin. Servis tabağına alarak servis yapın.


    Kısaca Benzer Konulara da Bakmalısın

  2. Yufkalı Kadayıf Tatlısı, Nasıl Yapılır
  3. Yahni nasıl yapılır, Yahni Tarifleri, Yahni Yapılışı
  4. Muhallebili Kadayıf tarifi, Muhallebili Kadayıf resimli tarifi, Muhallebili Kadayıf nasıl
  5. Baklavalı kadayıf sarma, bayram tatlısı, geleneksel tatlılarımız, denenmiş tatlı tarifleri
  6. Fincanda Kadayıf tarifi - fincan kadayıf tatlısı nasıl yapılır - kadayıf tarifleri
  7. Paylaş Facebook Twitter Google


  8. Sponsorlu Bağlantılar

 

 

<b>Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin</b> Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin


:

Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
akrostiş şiirmektup örnekleri