Hoşgeldiniz. Unutmayın, çok istiyorsanız mutlaka bir yolu vardır.!

İşbabyan Tatlısı, Tarifi Yapılışı MALZEMELER: • 2 kg kurutulmuş • kayısı kurusu, • 1/2 kg soyulmuş ceviz, % 1/2 kg kayısı çekirdeği, • 500 gr

  1. Sponsorlu Bağlantılar


    İşbabyan Tatlısı, Tarifi Yapılışı

    Sponsorlu Bağlantılar




    İşbabyan Tatlısı, Tarifi Yapılışı




    MALZEMELER:
    • 2 kg kurutulmuş
    • kayısı kurusu,
    • 1/2 kg soyulmuş ceviz, % 1/2 kg kayısı çekirdeği,
    • 500 gr tuzsuz tereyağı,
    • 1/2 litre üzüm pekmezi


    HAZIRLANIŞI:
    Kayısıları suda yıkayalım. Akşamdan sabaha kadar suda bekletelim. Suyunu süzüp kayısı kurularının içini iri cevizle dolduralım. Bir tepsiyi yağlayıp içi ceviz dolu kayısıları tepsiye dizelim. Tezekleri kor haline getirip üzerine üç ayak koyalım, bunun üzerine tepsimizi yerleştirelim. Kayısılarımızın üzerine pekmezin bir kısmını dökerek yağla birlikte kızartalım.

    Biraz pişirdikten soma tepsiyi dikkatlice tersyüz edelim. Kızarmış kayısı kurularının üzerine tekrar pekmez ekleyelim. Ardından, bunun üzerine de kızarmış tereyağını köpüklü köpüklü dökelim. Kayısıların her birinin üzerine kayısı çekirdeği koyalım ve sıcak sıcak yemeğe bakalım.

    Yanında mevsimine göre kaymak, ağız, süt kesiği ile ya da sade tadmı çıkaralım.

    Kısaca Benzer Konulara da Bakmalısın

  2. Rokoko Tatlısı Tarifi Yapılışı
  3. Patlıcan tatlısı tarifi yapılışı
  4. Gül Tatlısı Tarifi Yapılışı
  5. Karakız Tatlısı Tarifi, Kara Kız Tatlısı Nasıl Yapılır, Karakız Tatlısı Yapılışı
  6. Ay tatlısı Tarifi Yapılışı
  7. Paylaş Facebook Twitter Google


  8. Sponsorlu Bağlantılar

 

 
Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
akrostiş şiirmektup örnekleri