Hoşgeldiniz. Unutmayın, çok istiyorsanız mutlaka bir yolu vardır.!

Girişimcilik ve Ekonomik Gelişme – Test Soruları girişimcilik nedir - girişimcilik ve ekonomik gelişme test soruları ve cevapları 1. Aşağıdakilerden hangisi yükselen piyasa ideolojisi sonucu
  • 5 üzerinden 5.00   |  Oy Veren: 2      

  1. Sponsorlu Bağlantılar


    Girişimcilik ve Ekonomik Gelişme – Test Soruları girişimcilik nedir - girişimcilik ve ekonomik gelişme test soruları ve cevapları

    Sponsorlu Bağlantılar




    Girişimcilik ve Ekonomik Gelişme – Test Soruları
    girişimcilik nedir - girişimcilik ve ekonomik gelişme test soruları ve cevapları

    1. Aşağıdakilerden hangisi yükselen piyasa ideolojisi sonucu dünyada girişimcilik konusuna yönelen ilginin artmasına neden olmamıştır?

    a. Devletlerin küçülerek ekonomik alanlardan çekilmesi
    b. Devletlerin küçülerek sosyal alanlardan çekilmesi
    c. Kâr amaçlı firmaların desteklenmesi
    d. Kâr amaçlı olmayan örgütlerin desteklenmesi
    e. Devletlerin kâr amaçlı kamulaştırma yapması

    2. Kapitalizm kavramını ilk olarak bütün bir teori halinde ortaya koyan kişi aşağıdakilerden hangisidir?

    a. Adam Smith
    b. Richard Cantillon
    c. Von Thünen
    d. Leon Walras
    e. Alfred Marshall

    3. A. Smith’e göre insanların zenginlik peşinde koşması temelde hangi nedene dayanır?

    a. Doğanın yarattığı ihtiyaçlara
    b. Barınma ihtiyacına
    c. Korunma güdüsüne
    d. İyiyi taklit etme güdüsüne
    e. Beslenme ihtiyacına

    4. Girişimciliğin ilk tanımlarından biri olan belli bir fiyat üzerinden mallar satın alıp belirsiz fiyattan satmak tanımı kime aittir?

    a. Richard Cantillon
    b. Adam Smith
    c. Alfred Marshall
    d. Leon Walras
    e. J. Schumpeter

    5. Aşağıdakilerden hangisi Schumpeter’e göre temel girişimci davranışlarından biri değildir?

    a. Yeni bir malın ya da hizmetin yeni bir tipinin veya kalitesinin sürülmesi
    b. Üretime yeni bir tekniğin uygulanması
    c. Yeni bir pazarın oluşturulması
    d. Yeni bir ulaşım ağının geliştirilmesi
    e. Yeni bir hammadde veya yarı mamul kaynağının bulunması

    6. Geleneksel ekonomik gelişme modeli ekonomik gelişmenin gerçek lokomotifi olarak aşağıdakilerden hangisini varsaymaktadır?

    a. Büyük ölçekli işletmeleri
    b. Sosyal yapıyı
    c. Kültürel yapıyı
    d. Politik yapıyı
    e. Küçük ve orta ölçekli işletmeleri

    7. Aşağıdakilerden hangisi genel ulusal altyapı koşulları ve girişimciliği etkileyen altyapı koşulları tarafından etkilenen işletme dinamiklerinden biri değildir?

    a. İşletme kuruluşları
    b. İşletme genişlemeleri
    c. Finansal koşullar
    d. İşletme ölümleri
    e. Anlaşmalar

    8. Yetenekler ve motivasyon ekonomik gelişmede girişimciliğin ana unsur olduğu modelde aşağıdaki etkenlerden hangisinin alt unsurlarıdır?

    a. Genel ulusal altyapı koşulları
    b. Girişimciliği etkileyen altyapı koşulları
    c. Girişimcilik kapasitesi
    d. İşletme dinamikleri
    e. Girişimcilik fırsatları

    9. Aşağıdakilerden hangisi genel ulusal altyapı koşulları altında değerlendirilir?

    a. Dışa açıklık
    b. Ticari ve hukuki altyapı
    c. Devlet politikaları
    d. Eğitim- Öğretim
    e. Kültürel- Sosyal normlar

    10. Geleneksel ekonomik gelişme modelinde küçük ve orta ölçekli işletmelerin temel rolü aşağıdakilerden hangisidir?

    a. Büyük ölçekli işletmelere mal ve hizmet sağlayan destekleyici faaliyetler yürütmek
    b. Rekabeti sağlamak
    c. Yeni teknolojileri geliştirmek
    d. Yeni teknolojileri uygulamak
    e. İstihdam taratmak


    Cevap Anahtarı:

    1. e

    2. a

    3. d

    4. a

    5. d

    6. a

    7. c

    8. c

    9. a

    10. a


    alıntı

    Kısaca Benzer Konulara da Bakmalısın

  2. Hukuk Sınavı soruları HuKuk Deneme sınav soruLarı - Hukuka Giriş Dersi Test Soruları - Huk
  3. Girişimcilik ve Girişimcinin Özellikleri – Test Soruları
  4. İç Girişimcilik – Test Soruları girişimcilik test soruları ve cevapları - girişimcilik str
  5. Uluslararası Girişimcilik – Test Soruları uluslararası girişimcilik nedir - uluslararası g
  6. Girişimcilik Haftası Nedir, Girişimcilik Haftası hakkında bilgi
  7. Paylaş Facebook Twitter Google


  8. Sponsorlu Bağlantılar

 

 

<b>Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin</b> Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin


:

Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
akrostiş şiirmektup örnekleri