Hoşgeldiniz. Unutmayın, çok istiyorsanız mutlaka bir yolu vardır.!

Uluslararası Girişimcilik – Test Soruları uluslararası girişimcilik nedir - uluslararası girişimcilik test soruları ve cevapları 1. Aşağıdakilerden hangisi uluslararası girişimcilik konusunun gündeme gelmesine yardımcı olan
  • 5 üzerinden 5.00   |  Oy Veren: 1      

  1. Sponsorlu Bağlantılar


    Uluslararası Girişimcilik – Test Soruları uluslararası girişimcilik nedir - uluslararası girişimcilik test soruları ve cevapları

    Sponsorlu Bağlantılar




    Uluslararası Girişimcilik – Test Soruları
    uluslararası girişimcilik nedir - uluslararası girişimcilik test soruları ve cevapları

    1. Aşağıdakilerden hangisi uluslararası girişimcilik konusunun gündeme gelmesine yardımcı olan faktörlerden biri değildir?

    a. Ülkeler arasında işbirliği
    b. Hızlı teknolojik gelişmeler
    c. Üst düzey yönetim modellerinin gelişmesi
    d. Bilgi yönetimindeki gelişmeler
    e. İhracatın azalması

    2. Aşağıdakilerden hangisi uluslararası girişimciliğin ilgili olduğu disiplinlerden biri değildir?

    a. Uluslararası işletmecilik
    b. Girişimcilik
    c. Ekonomi
    d. Finans
    e. Tarih

    3. Uluslararası girişimcilik özellikle aşağıdaki hangi iki temel disiplinin kesiştiği noktada karşımıza çıkar?

    a. Uluslararası işletmecilik- girişimcilik
    b. Hukuk-iktisat
    c. İktisat-işletme
    d. Uluslararası işletmecilik- uluslararası iktisat
    e. Girişimcilik-pazarlama

    4. Aşağıdakilerden hangisi uluslararası girişimcilik faaliyetlerini etkileyen faktörlerden biri değildir?

    a. Politik durum ve hükümet yapıları
    b. Sermaye piyasasının durumu
    c. Para politikaları
    d. Makroekonomik şartlar
    e. Vergi yapıları

    5. Uluslararası girişimcilik faaliyetinin gerçekleştirileceği ülke piyasasında hangi ırk ya da dine mensup kişilerin ağırlıkta olduğunun belirlenmesi girişimcilik faaliyetlerini etkileyen faktörlerden hangisine örnektir?

    a. Politik durum ve hükümet yapıları
    b. Sosyal ve kültürel yapı
    c. Para politikaları
    d. Makroekonomik şartlar
    e. Vergi yapıları

    6. Aşağıdakilerden hangisi girişimlerin uluslararası pazarlara giriş yollarından biri değildir?

    a. İthalat
    b. İhracat
    c. Joint Venture
    d. Doğrudan yabancı yatırımlar
    e. Lisans anlaşmaları

    7. Girişimci firmanın uluslararası pazara satıcı olarak çıktığı uluslararası pazarlara giriş yolu aşağıdakilerden hangisidir?

    a. İthalat
    b. İhracat
    c. Joint Venture
    d. Doğrudan yabancı yatırımlar
    e. Lisans anlaşmaları

    8. Aşağıdakilerden hangisi girişimcinin uluslararası pazarlara açılmada doğrudan yabancı yatırımlar yolunu tercih etme sebeplerinden biri değildir?

    a. Düşük işgücü ücretlerinden yararlanmak
    b. Pazarda hâkimiyet sağlamak
    c. Teknoloji transferi yapmak
    d. Ev sahibi ülkede prestij elde etmek
    e. Ticaretle ilgili mevcut sınırlamalar

    9. Aşağıdakilerden hangisi uluslararası girişimciliğin temel aşamalarından biri değildir?

    a. İşin yapısının belirlenmesi
    b. Pazarın ve tüketici yapısının belirlenmesi
    c. Üretim ve dağıtım aşamalarının planlanması
    d. İthalatın sınırlandırılması
    e. Başka girişimlerle işbirliği

    10. Uluslararası bir girişime hazırlanırken, girişimcinin işin ne olacağını düşündüğü ve bunu gerçekleştirmek için nelere ihtiyacı olduğunu ortaya koyduğu aşama aşağıdakilerden hangisidir?

    a. İşin yapısının belirlenmesi
    b. Pazarın ve tüketici yapısının belirlenmesi
    c. Üretim ve dağıtım aşamalarının planlanması
    d. İthalatın sınırlandırılması
    e. Başka girişimlerle işbirliği


    Cevap Anahtarı:

    1. e

    2. e

    3. a

    4. b

    5. b

    6. a

    7. b

    8. c

    9. d

    10. a


    alıntı

    Kısaca Benzer Konulara da Bakmalısın

  2. Uluslararası Pazarlama ve Çevre Koşulları – Test Soruları
  3. Girişimcilik ve Girişimcinin Özellikleri – Test Soruları
  4. İç Girişimcilik – Test Soruları girişimcilik test soruları ve cevapları - girişimcilik str
  5. Girişimcilik ve Ekonomik Gelişme – Test Soruları girişimcilik nedir - girişimcilik ve ekon
  6. Girişimcilik Haftası Nedir, Girişimcilik Haftası hakkında bilgi
  7. Paylaş Facebook Twitter Google


  8. Sponsorlu Bağlantılar

 

 

<b>Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin</b> Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin


:

Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
akrostiş şiirmektup örnekleri