Hoşgeldiniz. Unutmayın, çok istiyorsanız mutlaka bir yolu vardır.!

İç Girişimcilik – Test Soruları girişimcilik test soruları ve cevapları - girişimcilik stratejileri - iç girişimlik ile ilgili test soruları 1. Aşağıdakilerden hangisi iç girişimcilik
  • 5 üzerinden 5.00   |  Oy Veren: 6      

  1. Sponsorlu Bağlantılar


    İç Girişimcilik – Test Soruları girişimcilik test soruları ve cevapları - girişimcilik stratejileri - iç girişimlik ile ilgili test soruları

    Sponsorlu Bağlantılar




    İç Girişimcilik – Test Soruları
    girişimcilik test soruları ve cevapları - girişimcilik stratejileri - iç girişimlik ile ilgili test soruları

    1. Aşağıdakilerden hangisi iç girişimcilik tanımıyla bağdaşmaz?

    a. Sorumluluk üstlenilmesi
    b. Yenilik yaratılması
    c. Farklı yöntemlerin geliştirilmesi
    d. var olan vizyonun değiştirilmesi
    e. Parasal anlamda kişisel kazanç elde edilmesi

    2. Aşağıdakilerden hangisi işletmeler açısından iç girişimciliğin önemini arttıran faktörlerden biri değildir?

    a. Rakiplerin sayısının artması
    b. Geleneksel işletme yönetim tekniklerinin yetersiz kalması
    c. Verimliliğin ön plana çıkması
    d. Emek yoğun üretim yapılması
    e. Yetenekli personelin işletmeden ayrılması

    3. Aşağıdakilerden hangisi girişimci ile iç girişimcinin ortak özelliklerinden biri değildir?

    a. Öncü ve yenilikçi olmaları
    b. Fırsatların peşinden koşmaları
    c. Risk almaları
    d. Kaynaklan etkili ve verimli kullanmaları
    e. Fon yaratma kapasiteleri

    4. Aşağıdakilerden hangisi girişimci ile iç girişimci arasındaki farklardan biri değildir?

    a. Girişimci geliştirici iken iç girişimci güçlendiricidir.
    b. Girişimcinin savaşı pazara yönelik iken iç girişimcinin savaşı şirket kültürüne yöneliktir.
    c. Girişimci risk alırken, iç girişimci herhangi bir risk üstlenmez.
    d. Girişimci pazardaki engellerin üstesinden gelmeye çalışırken, iç girişimci daha iyiye yönelik şirket içi engellerin üstesinden gelmeye çalışır.
    e. Girişimcinin çoğu zaman kaynakları sınırlıdır, kendisi fon yaratmak zorunda kalır. İç girişimci ise var olan fonları kullanır.

    5. Aşağıdakilerden hangisi geleneksel yöneticinin özelliklerinden biri değildir?

    a. Bağımsızlık tutkusu
    b. Olaylara kısa dönemli bakması
    c. Olaylara direkt katılmaması
    d. Statü sembollerine yoğunlaşmış olması
    e. Hiyerarşik ilişkiyi benimsemesi

    6. Aşağıdakilerden hangisi iç girişimci liderin özelliklerinden biri değildir?

    a. Yönetim seçenekleri yaratabilmesi
    b. Geçmiş ve bugüne dönük olması
    c. Ekip çalışmasına önem vermesi
    d. İnatçı ve ısrarcı olması
    e. Tartışma ortamlarını desteklemesi

    7. Aşağıdakilerden hangisi iç girişimcilik için gerekli koşullardan biri değildir?

    a. Teknolojide öncü olma
    b. Başarısızlığı ve hatayı cezalandırmama
    c. Ekip çalışması yerine bireysel çalışma kültürünü oluşturma
    d.Sponsor desteği sağlama
    e. Ödül sistemi oluşturma

    8. Aşağıdakilerden hangisi iç girişimciliğin önündeki engellerden biri değildir?

    a. Standart süreçler uygulamak
    b. Rekabetçi çalışanları özendirmek
    c. Sürekli olarak planlama faaliyetlerinde bulunmak
    d. Esnek olmamak
    e. Risk üstlenmemek

    9. Yeniliklerin yaratılmasında aşağıdakilerden hangisinin önemi yoktur?

    a. Ortam ve vizyon
    b. Piyasaya uyum
    c. Etkileşimli öğrenme
    d. Odak gruplar oluşturma
    e. Ön yargı

    10. Aşağıdakilerden hangisi iç girişimcilik stratejilerinin oluşturulmasında izlenen aşamalardan biri değildir?

    a. Vizyonun geliştirilmesi
    b. Yeniliklerin özendirilmesi
    c. İç girişimciler için uygun ortamın yaratılması
    d. Takımların oluşturulması
    e. Bütçeleme


    Cevap Anahtarı:

    1. e

    2. d

    3. e

    4. c

    5. a

    6. b

    7. c

    8. b

    9. e

    10. e


    alıntı


    Kısaca Benzer Konulara da Bakmalısın

  2. Hukuk Sınavı soruları HuKuk Deneme sınav soruLarı - Hukuka Giriş Dersi Test Soruları - Huk
  3. Isı Ve Sıcaklık İle İlgili Test Soruları, Isı ve Sıcaklık Soruları[ Yaprak Test ]
  4. Girişimcilik ve Girişimcinin Özellikleri – Test Soruları
  5. Uluslararası Girişimcilik – Test Soruları uluslararası girişimcilik nedir - uluslararası g
  6. Girişimcilik ve Ekonomik Gelişme – Test Soruları girişimcilik nedir - girişimcilik ve ekon
  7. Paylaş Facebook Twitter Google


  8. Sponsorlu Bağlantılar

 

 

<b>Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin</b> Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin


:

Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
akrostiş şiirmektup örnekleri