Hoşgeldiniz. Unutmayın, çok istiyorsanız mutlaka bir yolu vardır.!

Örgütsel Davranışa Giriş – Test Soruları kamu yönetimi ve siyaset - örgü tsel davranışlar test soruları ve cevapları 1. Örgüt içinde insanları yoğun bir iletişime
  • 5 üzerinden 5.00   |  Oy Veren: 4      

  1. Sponsorlu Bağlantılar


    Örgütsel Davranışa Giriş – Test Soruları

    Sponsorlu Bağlantılar




    Örgütsel Davranışa Giriş – Test Soruları
    kamu yönetimi ve siyaset - örgütsel davranışlar test soruları ve cevapları

    1. Örgüt içinde insanları yoğun bir iletişime ve öğrenmeye zorlayan faktör aşağıdakilerden hangisidir?

    a. Aşırı stres
    b. Zorlayıcı çevre
    c. Baskı altındaki yöneticiler
    d. Hızlı değişim
    e. Farklı kişilikler

    2. Yönetim alanının bir disiplini olarak ele aldığımızda örgütsel davranış aşağıdakilerden hangisiyle ilgili değildir?

    a. Tutumlar
    b. Davranışlar
    c. Performanslar
    d. Yetenekler
    e. Genetik özellikler

    3. Aşağıdakilerden hangisi örgütsel davranışın ilgilendiği parametrelerden biri değildir?

    a. Birey
    b. Grup
    c. Örgüt
    d. Çevre
    e. Biyoloji

    4. “Yöneticiler ve örgütsel davranış bilimcileri çalışmalarında bir ekolojist gibi davranarak, örgütü yaşayan bir sistem olarak görmek ve bu sistemin daha büyük sistemlerle ilişkisi olduğunu öğrenmek durumundadırlar”. Yukarıdaki düşünce sistemi örgütsel davranışın hangi bağlacını açıklamaktadır?

    a. Çok yönlü analiz bağlacı
    b. Bilimsel yöntem bağlacı
    c. Açık sistem bağlacı
    d. Durumsallık bağlacı
    e. Disiplinler arası bağlaç

    5. İnsanları kullanarak işleri yaptıran ve yürüten kişiye ne ad verilir?

    a. Yönetici
    b. Ustabaşı
    c. Formen
    d. Lider
    e. Yürütücü

    6. Aşağıdaki düşünürlerden hangisi tarihte ikna edici iletişimin önemini vurgulamıştır?

    a. Adam Smith
    b. David Ricardo
    c. Elton Mayo
    d. Aristo
    e. Plato

    7. Örgütlerin en temel özelliği aşağıdakilerden hangisidir?

    a. Büyüklüğü
    b. Yöneticileri
    c. Etkileyiciliği
    d. Amaçları
    e. Tarihleri

    8. Örgütün amaçlarını belirleme, stratejiler oluşturma ve planlar yapma yöneticinin hangi fonksiyonu içinde yer alır?

    a. Organize etme
    b. Kontrol
    c. Liderlik
    d. Planlama
    e. Yürütme

    9. Aşağıdakilerden hangisi örgütsel davranışa yardımcı olan temel disiplinlerden biri değildir?

    a. Psikoloji
    b. Sosyoloji
    c. Antropoloji
    d. Siyaset bilimi
    e. Arkeoloji

    10. Bir gerçek yaşam öyküsünün ele alınıp detaylı olarak incelenmesi aşağıdaki veri toplama tekniklerinden hangisine bir örnektir?

    a. Saha araştırması
    b. Vaka etüdü
    c. Laboratuar deneyi
    d. Saha deneyi
    e. Anket


    Cevap Anahtarı:

    1. d

    2. e

    3. e

    4. c

    5. a

    6. d

    7. d

    8. d

    9. e

    10. b


    Kısaca Benzer Konulara da Bakmalısın

  2. Hukuk Sınavı soruları HuKuk Deneme sınav soruLarı - Hukuka Giriş Dersi Test Soruları - Huk
  3. Isı Ve Sıcaklık İle İlgili Test Soruları, Isı ve Sıcaklık Soruları[ Yaprak Test ]
  4. İç Girişimcilik – Test Soruları girişimcilik test soruları ve cevapları - girişimcilik str
  5. Uluslararası Girişimcilik – Test Soruları uluslararası girişimcilik nedir - uluslararası g
  6. Girişimcilik ve Ekonomik Gelişme – Test Soruları girişimcilik nedir - girişimcilik ve ekon
  7. Paylaş Facebook Twitter Google


  8. Sponsorlu Bağlantılar

 

 

<b>Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin</b> Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin


:

Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
akrostiş şiirmektup örnekleri